![]() | |
| | #1 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Merhaba. Windows XP ve OpenSuse kurulu bir bilgisayarım var. Grub ile ikisi arasında seçim yaparak sisteme giriyorum. Uğraşsam grub u kaldırabilirim de, windows un ext2 (veya başka bir linux formatı) ile biçimlendirilmiş alanı yeniden görüp C: ve D: nin genişlemesini nasıl sağlayabilirim? İstediğim tüm kullanılabilir alanın yeniden Windows XP ye ait olması ve Linux tarafından işgal edilmiş alanı geri kazanmak ![]() Teşekkürler.
__________________ Ceviz Viki | Vikipedi | VikiKitap | VikiKaynak | VikiSözlük | VikiSöz | Wikipedia | Wikibooks |
| | |
| | #2 (permalink) |
| RedGhost Üyelik Tarihi: 12/2002 Yer: /etc/YOZGAT
|
Partition Magic 8.0 olabilir die düsünüyorum sadece bir fikir c ve d sürücülerini bu program ile genisletebilirsin ntf yada fat olsaydi bir dene, kolay gelsin iyi calismalar.
__________________ ----- Bilgi İşlemciler İçin ------- ----- www.bimbilgi.com ------- ----- Paylamak Sanattır.-------- |
| | |
| | #5 (permalink) |
| The Shawshank Redemption Üyelik Tarihi: 06/2008 Yer: Sufi's deepest dreams...
|
Linux taraftari olarak istemeyerek de olsa tavsiye edebilecegim Gparted Live indirip CD'ye yazman ve CD'den ba$latman, orada bütün partitisyonlarini formatlayip silip degi$tirebilirsin. Reboot yaptiginda istedigin gercekle$mi$ olacak. Partition Magic de iyidir ama ücretlidir, Gparted ise bütün Linux dagitimlari ve programlari gibi ücretsizdir. Yalniz bunu yapmada önce Grub'u silsen daha iyi olur. Yoksa Linux'u sildikten sonra Grub düzgün cali$ir mi bilmiyorum.
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #6 (permalink) |
|
@mozturkgs, adam zaten Linux'u silecegim diyor, sense Linux'a Gparted kur diyorsun. Peki Linux altinda Gparted'in kurulu oldugu Linux partitisyonunu mu silecek adam? I$in dogrusu Gparted Live CD'sinden ba$latarak i$letim sistemlerinden bagimsiz yapmaktir. Görevimiz tehlikedeki gibi : Bu partitisyon 5 saniye icinde kendi kendini yok edecek!
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
|
Tam olarak anlamadım ama linux'u silmek istiyorsan windows açıkken Bilgisayarım ikonuna sağ tıkla, Yönet menüsünü seç, açılan pencereden Disk Yöneticisi'ni seçerek linux'un kurulu olduğu bölümü sağ tıklayıp sildikten sonra formatla. Bu sayede linux'a ait olan bölüm silinir ve windows ile kullanmaya başlayabilirsin. Grub'u silmek için ise bilgisayarını windows cd'si ile boot edip komut satırına düşerek "fixmbr" komutu vermen yeterli.
__________________ tuncay.kinali.net |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Alıntı:
__________________ Operating System : Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Desktop : GNOME Programming Language : Java Development Tool : Eclipse Using Eclipse for : Java, C, C++, Python, PHP | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Varlığa izin veren boşluk Üyelik Tarihi: 04/2004 Yer: İstanbul
|
Coldplay : Teşekkürler. Ubuntu Desktop 7.10 cd si var. Aynı zamanda Live CD olarak çalışabiliyor. Disk bölümlendirmesini o şekilde ayarlayabilirim sanırım. Sniper : Hocam C: ve D: içinde ikisinde birde linux bölümleri var. En iyi çözüm GParted. D: deki dosyaları geçici olarak C: içine çekebilirim ama, C: de Windows klasörü var ve ben bu işi biçimlendirme yapmadan halletmek istiyorum. Hımm. şimdi işyerindeki bilgisayardan baktım da windows linux bölümlerini "Ayrılmamış alan" olarak görüp silebiliyor evet. Ama GParted in yaptığı gibi, farklı bir bölüm oluşturmadan C: yi genişletiyor mu acaba? Ben denedim yapamıyor. fdisk /mbr vardı eskiden, fixmbr olmuş eheh. Bir de şu varmış: http://gparted.sourceforge.net/livecd.php İkinize de teşekkür ediyorum. Bu akşam ilk işim bunu denemek olacak. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Üye Üyelik Tarihi: 06/2004 Yer: İstanbul
| Alıntı:
__________________ tuncay.kinali.net | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| |
| Reklamlar & Desteklenenler | |
| Hassas Valf | Hassas Kaplama | Antalyamız | Gazete | Ticari Bilişim | Hakan Müştak | Rüya Tabirleri | Kadın | Hastalıklar | Cepte msn ve e-posta | Webmaster | Antalya Aupair | Turkish Property Antalya | Forum | Chat | Perde | Adsl | Araba | bolindir.com | guncelle.com | livescore | Web Tasarım | evden eve nakliyat | forum | evden eve | sohbet | Resimcim| Kalifiye İnsan Kaynakları | Web Tasarım | Oyun | Yusuf KOÇ | Akın Yorulmaz | şiir | UFO | Web Tasarım | Oyunlar | Canlı Tv | |