Daha once bu konu gectımı dıye soyle bır baktım goremedım neyse,
Olay temelde işlemci L2 belleğinin windows tarafından saglıklı kullanılamaması ve bunun sonucundada potansıyel performansın orda oylece yatmasıdır. Bunu regisrtyde yapacağımız bir işlemle hallediyoruz.
anahtarına geliyoruz ve '' secondleveldatacache '' adlı anahtarı acıyoruz.
Simdi zurnanın zırt dedıgı yer burada:
İşlemci L2 belleğiniz
-------------------------
256K ise = 100
512K ise = 200
1024K ise = 400
olarak değer giriyoruz kaydedip pc yi yeniden başlatıyoruz.
Ben denedim oncelikle açılış suresının kısalması ve genel sistem hızında %25-30 gibi bir oranda iyileşme gordum tabii herkesin sisteminde nasıl olur bılemıyorum
xXx verdiği Windows un I/O işlemlerinde kullancağı hafıza miktarını belirliyor.
Birde şöyle birşey var:
1. Sistemin Açılıştaki Hızını Artırmak
Bunu yaptıktan sonra "C:\Windows\Prefetch\" altındaki tüm dosyaları silebilirsiniz. Zamanla bunlar yine dolacaktır.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contr o l\Session Manager\MemoryManagment\PrefetchParameters\" Sağ penceredeki "EnablePrefetcher" değerini ( 5 ) ile 7 arasında bir değer yapın.
2. Başlangıç Dosyalarına Defrag
Windows XP’de ki hoş özelliklerden biri de açılış dosyalarını sabit diskin başlangıcına yerleştirme imkanı. Bu sayede sistem açılışı daha hızlı gerçekleşebiliyor. Bunun için:
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOp t imizeFunction" anahtarına girin. Burada "Enable"a çift tıklayın. Değer olarak "Y" girin.
3.Windows XP yi Hızdan Uçurun
Regeditden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\PriorityControl anahtarına ulaşın. Boş bi yere sağ tıklayıp yeniden DOWRD değeri deyin ve isim olarak IRQ8Priority verin.. oluşturduğunuz bu DOWRD değerinin değerini 1 yapın.
Yer İmleri