böyle bir soruyla geçen hafta karşılaştığımı hatılıyorum bence siz geçen hafatanın konularını bir gözden geçirin.
yaptıgım sıtede ornegın deneme ısımlı menuye clik lenıce cıkacak olan menunun ortada bos bır alanda cıkmasını ıstıyorum bılmem anlatabıldım mı anladıysanız yarımcı olun lutfen acıl.
böyle bir soruyla geçen hafta karşılaştığımı hatılıyorum bence siz geçen hafatanın konularını bir gözden geçirin.
anlatmak istediğin menuye bir örnek site yada sayfa gösterirmisin?
belkji daha çabuk yardımcı olunabilir.
abı bak sımdı benım normal bır sıtem var demı
bu sıtede menuler varya orneyın hakkımızda menusune basınca
cıkan bılgı var yetkılılerın ısımlerı ana sayfanın hıcdegısmemesını ıstıyorum bu bılgıler ana sayfada ortada bos bı alanım var orda cıkasını ıstıyorum anlatabıldım mı.?
abı anladım frame ıle ama nasıl yapcam bunu anlatırmısınız lutfen 2 gundur hıc bıryerden cavap alamadım.
Bak cevap şu:
Sanırım seninki dhtml menü denilen js ile yapılan menülerden...
Mesela bir imaja/yazıya üstüne gidince yandan menü açılıyor onun alt menüleri yani...
Bu ise..
MM Dreamweaver aç orada var PopUp Menü diye...
Orada menünün hizalanması var...
İmaj/yazı dan ne kadar uzakta olacağını belirleyebiliyorsun...
Anladığım kadarıyla bu doğru mu?
bence frameden bahsediyor... anladigim su ki sol tarafta kullandigin menude linklerin var ve sen bunlara basınca sagdaki sayfa degissin istiyorsun.. O zaman sayfayi iki parcali bir frameden olustur ve soldaki framede bulunan linklerin targetlarına sagdaki frame'in adını ver sorunun cozulur...
abı ama benebılıyorum frame ıle ama nasıl yapamadım ıcq varsa goruselım lutfen yoksa en ufak sey ısın delırecegım yanı bu kadarda ugrasılırmı ya ben bılıyordum normlade bı ara bıkaktım sıte yamayı unuttum sonra aklıma gelmedı dusune dusune ıyıce daldım ve patlamay hazır bomba halıne geldım lutfen yardım edın dedıgım gıbı mnulere tıklanın da bılgılerın ortada cıkmasını ıstıyorum aynen soyle bakın cızıyorum.
ıııııııııııııııııııııııııııııııııııı
ı ı ı ı
ı ı bilgiler ı ı
burda menuı ı burda ı ı
var ı ı cıksın ı ı
<---------ı - ı istiyorum ı - ı-----> buralarda menu
ı ı ı ı
ı ı ı ı
ı ı ı ı
ı ı ı ı
ıııııııııııııııııııııııııııııııııııı
sımdı bu menulere basınca ıcınde cıkan bılgı varya bu orta kısım da gozukmesını ıstıyorum yanı ana sayyfa hıc degısmıcak sadece bastıkca bılgıler degıscek.
Tesekkurler.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks