Ceviz Forum'a hoşgeldiniz.
-
Javascript olan web sayfasına explorer engeli
Merhaba web sayfama menu eklemek için Sothink DHTML Menu programını kullanıyorum. Herşeyi hazırlayıp javascript kodlarını yapıştırdıktan sonra sayfayı açmayı denediğimde İnternet explorer ın açılır pencere engelleyici çubuğu çıkıp benim menüyü göstermiyor. Engellemeyi kaldır dediğim de menü istediğim gibi görünüyor. Bazı sitelerde gördüm aynı benim isteediğim gibi menuler de hiç sorun çıkmıyor. Yani sayfanın kaynak kodlarında javascript kullanılmış olmasına rağmen explorer hiç hata vermeden siteyi düzgün bir şekilde açıyor. Explorer ın güvenliğini düşürsem de bu sorunu çözemedim. Sanırım kaynak kodlara bir ekleme yapmam gerekiyor? Sizce bu sorunu nasıl halledebilrim?
-
.html dosyasını local bir adresten mi ( mesela masaüstü ) çağırıyorsun ? Nete attığın zaman aynı uyarıyı vermez durum buysa.
-
ewt bilgisayarımdaki bir html dosyasını çift tıklayarak oluyo bu sorun
Ama hiç denemedim internete atıp bakmayı.
-
Yns dediğin gibi 2 ayrı hosta atıp denedim hiç bir sorun çıkarmadı. Peki neden kendi PC de çalıştırınca sorun çıkarıyor da internete atınca sorun çıkarmıyor?
-
Güvenlik açısından Internet Explorer yerelden çalıştırılmasını engelliyordur herhalde.
-
Arkadaşım İnternet explorer > araçlar > internet seçenekleri > gelişmiş 'e tıkla
güvenlik bölümünde etkin içeriğin bilgisayarımda üzerindeki dosyalarda çalışmasına izin ver'i onayla sorun kalmaz.
-
"acayip" sağol cevap verdiğin için. Dediklerini uyguladım sorun kalmadı.
-
İri Ceviz
-
servispack 2 javasicript kodlarını engelliyor yani sen sayfana javasicript kodun yerleştirir kaydedersin expoler sayfası haline gelir açtığın zaman yukarda popup penceresi açılır burada o pencerenin üzerine gelip engellenen içeriğe izin ver demen gerekir ama internette yayınladığın zaman böyle bir sorun çıkmayacaktır
Konu Bilgileri
Users Browsing this Thread
Şu an 1 kullanıcı bu konuya bakıyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)