+ Cevap Yaz
4 sonuçtan 1 ile 4 arası gösteriliyor

Konu: Firefox anasayfasini degistirtmek ? - vb6

Ceviz Üyesi

Aşağı Firefox anasayfasini degistirtmek ? - vb6

firefox anasayfasini degistirtmek istiyorum neden mi ?
    bir program yapiyorum cerezleri temizliyor, gecmisi temizliyor, anasayfa yi duzenliyebiliyorsun.
    programin ie ve firefox desteklemesini istiyorum.
    ama firefox ta anasayfa nasil degistirilir bilmiyorum ie de regedit duzenleme falan ile oluyor.
    ve firefox ta cerezleri temizleme falan da bilmiyorum ama cerez yolu vardir elbet onu kendim bulacayima inaniyorum.

simdiden tesekurler saygilarla.

CeaSeR Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Ceviz Üyesi

çözümü şu şekilde
    firefox ayar bilgilerini regedit kayıt defterinde değilde, kendi profil klasörü altında sqlite database dosyaları yada javascript değişken dosyaları içerisinde tutar ve okur.

sen firefox'un herhangi bir ayarını değiştirmek istersen izlemen gereken yol şu

C:\Documents and Settings\CeaSeR\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xhaquz7i.default\prefs.js

yalnız burada dikkat etmen gereken kısım şu kalın puntolarla belirttiğim kısımlar (klasörler) her bilgisayarda veyahut her windows sisteminde (xp - vista - 7) farklılık gösterir.

birinci kalın kısım ceaser windows kullanıcı adıdır.sen yazdığın program içerisinde bu kısmı otomatik olarak alacak bir fonksiyon geliştrebilir yada shell "%userdir%" değşikenini okuyabilirsin.
    ikinci kalın kısım ise firefox'un varsayılan profil klasörüdür. ancak burada sana bir ip ucu vereyim firefox varsayılan klasör dosyaları sonu hep .default olarak biter

firefox'un ayar dosyası olan prefs.js dosyasına nasıl ulaştığını anlattıktan sonra gelelim bu dosyanın içeriği hakkında bilgi vermeye,

prefs.js bir javascript dosyasıdır ve firefox kullanacağı bilgileri (değişkenleri) bu dosya yardımı ile kendi sistemine aktarmaktadır. bu dosya ile firefox'un kullandığı proxyden açılış sayfalarına kadar herşeyi düzenlemen mümkündür. (firefox dışından yada içinden)

bu dosya içerisinde (prefs.js) değişkenler ve değerleri şu şekilde yazılır

user_pref("DEĞİKEN ADI", DEĞER);

sözü fazla uzatmadan yapacağın işleme geçeyim
    senin aradığın değişken adı browser.startup.homepage:
    sen bu dosya içerisindeki user_pref("browser.startup.homepage", "XXXXX"); satırında XXXX yazan yere kendi sitenin adını yazarak firefox anasayfasını değiştirmiş olursun.

umarım faydalı olur.

Ceviz Üyesi

Gercekten ise yaradi super anlattim cok tesekurler

CeaSeR Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Ceviz Üyesi

işinize yaramasına sevindim(:

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Mesaj Yazma Hakları

• Yeni mesajgöndermezsiniz
  • Cevap yazamazsınız
  • Dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajınızı düzenleyemezsiniz