Arkadaşlar Vb de sayfa sözcüğü paragraf karakter satır sayılarını bulan programı. Yani kısaca word dosyasındaki sözcük sayım programının aynısını vb de ki şekli.![]()
Uğraşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.![]()
Ancak yorumlanarak yapilabilecek birşey sadece bilgi istiyo. Oda bende şu aşamada yok ne yazık ki word u tamamen kod olarak istemiyorum ki sadece sözcük sayım yerindeki kod
![]()
Arkadaşlar, ben Lise 3 öğrencisiyim. Hocam vb de sözcük sayım programı istedi. Yani office word deki sözcük sayımı gibi içeriğinde kaç paragraf başı olduğu, kaç kelime,kaç harf, kaç cümle olduğunu gösteren bir program. + Merak ediyorum kodunu.Uğraştım ancak çok yerde takıldım. Yapabilecek ve uğraşanlar için şimdiden teşekkür ederim
![]()
Şimdi mantıken yazıyı alıp kelimelere bölen bir kod lazım. Bu durumda kelimenin ne olduğunu tanımlamak gerek. Kelimeler harflerden oluşuyorsa harf olmayan işaret görüldüğünde sayacı artırmalı. String'i bölmekten ziyade şöyle birşey düşünüyorum. .NET bilmediğimden VB kodu olarak yazacağım.
burada harfmi fonksiyonu verilen karakter harf ise true, değilse false döndürecek. Yalnız buna göre ayrı yazılan ekler de kelime kabul ediliyor.Kod:sayac=0 kelime=False For n=1 to Len(yazi) If harfmi(Mid(yazi,n,1)) Then kelime=True Else If kelime=True Then kelime=False sayac=sayac+1 End if End if Next n
Uğraştigin ve yardım ettiğin saol "warekurt".
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks