Merhaba arkadaşlar
visual basic de sistem özelliklerini gösteren program yapacam.Ama bilgisayarın sistem özellikleri nerden hangi kodla çekebilirim.Yardımcı olabilecek var mı ?
Merhaba arkadaşlar
visual basic de sistem özelliklerini gösteren program yapacam.Ama bilgisayarın sistem özellikleri nerden hangi kodla çekebilirim.Yardımcı olabilecek var mı ?
aşağıdaki gibi bir kodla bilgileri alabilirsin...
Ozellikseti değişkeninin alabileceği diğer değerlerKod:Dim Ozellikseti As String = "Win32_Processor" Dim ara As New Management.ManagementObjectSearcher(("select * from " & Ozellikseti)) Try Dim ozellikler As Management.ManagementObject For Each ozellikler In ara.Get 'Özellik grubu burda - Örnek : Intel(R) Core(TM)2 CPU T5200 @ 1.60GHz MessageBox.Show(ozellikler.Item("Name").ToString()) Dim ozellik As Management.PropertyData For Each ozellik In ozellikler.Properties 'Detaylı özellikler - Örnek : işlemvi mimarisi filan MessageBox.Show("Özellik - " & ozellik.Name & " : " & ozellik.Value) Next Next Catch ex As Exception MessageBox.Show("hata :" & ex.Message) End Try
en sık kullanılanlar (daha fazlası için link eklerdim ama henüz link ekleyemiyorum..)
işletim sistemi için "Win32_OperatingSystem"
diskler için "Win32_DiskDrive"
klavye için "Win32_Keyboard"
ram için "Win32_PhysicalMemory"
ses kartı için "Win32_SoundDevice"
ekran kartı için "Win32_VideoController"
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks