free != open source
open source != free software
free != free software
free = freeware
free != open source
open source != free software
free != free software
free = freeware
ffmpeg -> 1mb'lık boyuyla komut satırından her türlü video/audio sıkıştırma, kesme , birleştirme yapan bu programcık, pardusla beraber de geliyor, o kadar küçük ki farketmiyorsunuz. Kendi api'siyle kod da geliştirmeye izin veriyor, hatta ben düşündüm de birşeyler yazmayı, geç kalmışım.
musikCube -> 2.917kb'lık program bir müzik çalar, abartarak simge durumundayken ram kullanmaz diyebilirim (~2mb), çok aradım böylesini, görsellik neredeyse 0, ama müzikle ilgili eksiği yok, her yönden geliştirilebilmeye müsaittir.
HTTrack ->Website Copier, Offline Browser yazıyor sayfasında, bu yeterince açıklayıcıdır umarım. Niçin alternatifi bile olamayacak fakat ücretli olan Teleport pro'yu indirmeye, kreklemeye uğraşır insanlar anlamam.
Fcutter -> 28 kb'lık bu programdır, sadece içine bıraktığın şeyi istediğin boyuta göre parçalar. Bir de .bat dosyası oluşturur, içerisinde copy /b kullanılarak birleştirmeye yarayan satırlar bulunur. Açık kaynak değil de sadece freeware olduğunu bilerek yazdım. Benim en sevdiğim programcıklardan biridir.
Vim-> Biri benden önce davranmış, söylemiş. Alışana kadar canım çıktı(sınavda kullanmak zorundaydık, sağolsun belgeler.org'daki türkçe kılavuz), sonra da bırakamadım, hatta vi'de dosyayı kaydedip çıkmayı bile öğrendim siz düşünün artık. Pratik ne demek anlamış heralde bu programın geliştiricileri. Sitesinden indirip windowzuma da kurdum ama, linuxtaki tadını vermedi.
notepad++ dökülmüyormuymuş, demekki bendekinde problem var, eklentilerinden olsa gerek diyelim iyimserce...
Putty güzel bir SSH client
Ayrıca ülkemiz ISS' sı gereği de vazgeçemediklerimin arasında olan mtr![]()
apache2triad ve filezilla bence çok güseller
@samile HTTrack - için teşekkrüler.
hayret gerçekten, listenizde truecrypt yok.
bütün listeyi silseniz ve yerine sadece onu yazsanız, yeter de artarda.
yurdum insanı veri güvenliğine bu kadar mı az önem veriyor?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks