ilk versiyonu baya bi vasat durumdaydi, prototype kutuphanesini kullanmistim sayfayi ikiye bolmustum falan.. simdi kendi kutuphanemle daha iyi ve kullanilabilirligi artmis durumda.
http://labs.kodfabrik.com/project/dictionary/
@civciv çok güzel eline sağlık.
Yanlız bir sorun dikkatimi çekti.
İE ve FF dede yaptı. Uzun açıklamalı kelimelerde Örneğin: Run EN->TR sayfanın ust kısmına ulaşılamıyor. Kaydırma çubuğu çıkıyor yanlız yinede uste kaydırınca textbox satırı gözükmüyor.
teşekkürler
hem arayüzü yazanlara hemde veritabanını sağlayanlara teşekkürler
Linke tiklayip download edince bende de CRC hatasi verdi, halbuki dosya saglam. wget ile download edince sorunsuz dosyayi acabildim.Aynı dosyayı bir daha upload edebilirmisin. CRC hatası veriyor
Internet'teki cesitli kaynaklardan derleme yaptim.acemi bu verileri nerden temin ettin ?
burada son sozu soyleyecek (=lisansi belirleyecek olan) olan acemi'dir; o yuzden acemi izin verdiyse soyleyecek fazladan bir soz yok.
ancak ortada magic2melody'e ait etik olarak uygunsuz bir durum ve acemi'nin konuyu yorumlarken bir eksigi oldugunu dusunuyorum:
acik kaynak kodlu yazilimlarin lisanslarinin pek cogu, guncellenmeden onceki haliyle ayni olmayi sart kosar: yani siz GNU/GPL ile alip guncellediginiz bir yazilimi yine bu lisansla dagitmak, onceki gelistiricilerin adlarina atifta bulunmak durumundasinizdir. Boylece, programa emek veren herkesin anilmasi ve boylece haklarinin korunmasi amaclanir.
bunu, buradaki duruma uyarlarsak: magic2melody veritabanini satarken "veritabanini suradan ucretsiz olarak aldim; acemi'ye aittir." demeliydi; yani aldigi kaynaga bir atifta bulunmaliydi. mantik bunu gerektiriyor; ama neden bu aciklamayi yapmadigi sanirim oldukca acik.
kaldi ki, bu arkadasin satis ilaninda "sadece 3 kisiye satilacaktir!" demesi yani ustu kapali olarak yazilimi sahiplenmesi, sanki yaraticisi kendisiymis gibi bir tavir takinmasi bence pek hos olmayan bir amaca isaret ediyor.
acemi'nin "bu sekilde isleyen devasa bir sektor var" sozu bu acidan ciddi bir eksik barindiriyor. evet; acik kaynak kodlu yazilimlar devasa bir sektor olusturuyorlar; ancak surekli gelistirilen urune emek verenlere saygisizlik yapmadan; onlarin adlarini lisanlarinda surekli barindirarak.
bence bu cok onemli bir nokta; aslinda acik kaynak kodlu yazilim felsefesinin belki de en can alici noktasi. kesinlikle es gecilmemesi lazim diye dusunuyorum..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks