+ Cevap Yaz
Toplam 10 sayfadan 2. sayfa
İlkİlk 1 2 3 4 5 6 ... En SonEn Son
93 sonuçtan 11 ile 20 arası gösteriliyor

Konu: Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe sözlük için veri arayanlar...

Registered User

Firefox'un Extensions sayfasında bu tip add-on'lar mevcut.
    İngilizce metindeki bir kelimenin Türkçe karşılığını gösteren bir Firefox eklentisi mi var?
    Adı ne? Ben hiç görmedim de...

where id='Linux' zbahadir Adlı Üyenin Profil Grafiği
    Yer
    Trabzon

Teşekkürler acemi paylaşımın için.

Üye

Alıntı Magic2Melody, mesajından alıntı:
    saol iş yapar veriler, kaç adet sözcük var bu arada ?
    Alıntı acemi, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    İngilizce-Türkçe 35.000
    Türkçe-İngilizce 66.000

Türkçe Sözlük'te ise Türk Dil Kurumu'nun yayınladığı sözlükte var olan bütün kelimeler var.
    http://img108.imageshack.us/img108/8...05ll305nc1.gif
    http://www.r10.net/alisveris-bolumu/...i-satilik.html
    Enson 04/09/2006 13:01 tarihinde BerkeSandal tarafından düzenlenmiştir.

İptal Durumu

Alıntı Magic2Melody, mesajından alıntı:
    saol iş yapar veriler, kaç adet sözcük var bu arada ?
    Alıntı acemi, mesajından alıntı:
    İngilizce-Türkçe 35.000
    Türkçe-İngilizce 66.000

Türkçe Sözlük'te ise Türk Dil Kurumu'nun yayınladığı sözlükte var olan bütün kelimeler var.
    Eğer buradaki Magic2Melody ile oradaki Magic2Melody aynı kişiyse yazıklar olsun diyorum.

Not : Sanırım aynı kişiler veya onun adını kullanan başka birisi (en azından yakınındaki birisi) çünkü diğer forumdaki imzasındaki sitenin whoislerine bakılırsa kullandığı nameserverlar ile kendi sitesinde kullandığı nameserverlar aynı ve sitelerin her ikiside şu anda yayında, yani ptechnics tarafından host ediliyor, burada da kendi sitesini tanıtmış, 80% aynı kişi, diyecek birşey bulamıyorum.

Pes dedim doğrusu.

Üye

Alıntı cybrus, mesajından alıntı: Mesajı Gör
    Eğer buradaki Magic2Melody ile oradaki Magic2Melody aynı kişiyse yazıklar olsun diyorum.

Not : Sanırım aynı kişiler veya onun adını kullanan başka birisi (en azından yakınındaki birisi) çünkü diğer forumdaki imzasındaki sitenin whoislerine bakılırsa kullandığı nameserverlar ile kendi sitesinde kullandığı nameserverlar aynı ve sitelerin her ikiside şu anda yayında, yani ptechnics tarafından host ediliyor, burada da kendi sitesini tanıtmış, 80% aynı kişi, diyecek birşey bulamıyorum.

Pes dedim doğrusu.
    http://www.r10.net/script-istek/1629...tml#post181404
    http://img168.imageshack.us/img168/6...an305k2cz3.gif

Registered User

Bu verilerin satılmasında herhangi bir sakınca görmüyorum, isteyen satabilir. Sonucta bunu müşteriye ileterek bir servis veriyor ve istediği takdirde bu servis için para talep edebilir.

İptal Durumu

Burada söz konusu olan onun bunu servis olarak hizmete sunması değil başkasının iyi niyetiyle paylaşımda bulunduğu birşeyi parayla satmasıdır, ayrıca sizide tavrınızdan dolayı tebrik ettim doğrusu

Registered User

Burada söz konusu olan onun bunu servis olarak hizmete sunması değil başkasının iyi niyetiyle paylaşımda bulunduğu birşeyi parayla satmasıdır
    Öyleyse özgür yazılımların parayla satılması sana ters geliyordur. Bu şekilde işleyen devasa bir sektör var.

İptal Durumu

Alıntı cybrus, mesajından alıntı:
    başkasının iyi niyetiyle paylaşımda bulunduğu birşeyi parayla satmasıdır
    Yukarıdaki mesajımdada söylediğim gibi, benim yadırgadığım nokta paylaşımda bulunulan birşeyi en ufak bir emek bile harcamadan direkt olarak satışa sunmasıdır.

Mesela olaylar böyle gelişmeyipte, arkadaş php ile çalışan bir sözlük yazıp veritabanında bu verileri kullanıp, hazırladığı yazılımı satışa sunmuş olsaydı bunda herhangi bir problem olmazdı, çünkü geliştirip, kendi emeğini ortaya koyduktan sonra bundan karşılık bekliyor olacaktı, yazılım sektöründe satışa sunulan open source nimetleride aynen böyle işliyor.

Mantıksal olarak bir problem var, fakat sizin tarafınızdan bunun satılmasında herhangi bir problem yoksa satabilir, kaynak belirtmediğine göre sizden izin aldığınıda sanmıyorum.

Tembel Coder Meteryus Adlı Üyenin Profil Grafiği

bana tuhaf gelen ise özgür bir kaynağın para ile satılması değil , bir siteden alınan kaynağın başka bir sitede satılması, mesela şimdi ben daha önce programlama bölümüne gönderilmiş örnek kodları derleyip satabilirmiyim, yada cevzi.net de yayınlanan makaleleri derleyip satabilirmiyim ?

bunun dışında, bu şahıs bu sitede üye olan m2m olmayabilir de , daha önce başka forumlarda benim adıma, benim hazırladaığım sitelri satanlara bile rastladım.
    meteryus.com // yenilendi

+ Cevap Yaz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)