İngilizce metindeki bir kelimenin Türkçe karşılığını gösteren bir Firefox eklentisi mi var?Firefox'un Extensions sayfasında bu tip add-on'lar mevcut.
Adı ne? Ben hiç görmedim de...
İngilizce metindeki bir kelimenin Türkçe karşılığını gösteren bir Firefox eklentisi mi var?Firefox'un Extensions sayfasında bu tip add-on'lar mevcut.
Adı ne? Ben hiç görmedim de...
http://img108.imageshack.us/img108/8...05ll305nc1.gifMagic2Melody, mesajından alıntı:
http://www.r10.net/alisveris-bolumu/...i-satilik.html
Enson 04/09/2006 13:01 tarihinde BerkeSandal tarafından düzenlenmiştir.
Eğer buradaki Magic2Melody ile oradaki Magic2Melody aynı kişiyse yazıklar olsun diyorum.Magic2Melody, mesajından alıntı:
acemi, mesajından alıntı:
BerkeSandal, mesajından alıntı:
Not : Sanırım aynı kişiler veya onun adını kullanan başka birisi (en azından yakınındaki birisi) çünkü diğer forumdaki imzasındaki sitenin whoislerine bakılırsa kullandığı nameserverlar ile kendi sitesinde kullandığı nameserverlar aynı ve sitelerin her ikiside şu anda yayında, yani ptechnics tarafından host ediliyor, burada da kendi sitesini tanıtmış, 80% aynı kişi, diyecek birşey bulamıyorum.
Pes dedim doğrusu.![]()
Bu verilerin satılmasında herhangi bir sakınca görmüyorum, isteyen satabilir. Sonucta bunu müşteriye ileterek bir servis veriyor ve istediği takdirde bu servis için para talep edebilir.
Burada söz konusu olan onun bunu servis olarak hizmete sunması değil başkasının iyi niyetiyle paylaşımda bulunduğu birşeyi parayla satmasıdır, ayrıca sizide tavrınızdan dolayı tebrik ettim doğrusu![]()
Öyleyse özgür yazılımların parayla satılması sana ters geliyordur. Bu şekilde işleyen devasa bir sektör var.Burada söz konusu olan onun bunu servis olarak hizmete sunması değil başkasının iyi niyetiyle paylaşımda bulunduğu birşeyi parayla satmasıdır
Yukarıdaki mesajımdada söylediğim gibi, benim yadırgadığım nokta paylaşımda bulunulan birşeyi en ufak bir emek bile harcamadan direkt olarak satışa sunmasıdır.cybrus, mesajından alıntı:
Mesela olaylar böyle gelişmeyipte, arkadaş php ile çalışan bir sözlük yazıp veritabanında bu verileri kullanıp, hazırladığı yazılımı satışa sunmuş olsaydı bunda herhangi bir problem olmazdı, çünkü geliştirip, kendi emeğini ortaya koyduktan sonra bundan karşılık bekliyor olacaktı, yazılım sektöründe satışa sunulan open source nimetleride aynen böyle işliyor.
Mantıksal olarak bir problem var, fakat sizin tarafınızdan bunun satılmasında herhangi bir problem yoksa satabilir, kaynak belirtmediğine göre sizden izin aldığınıda sanmıyorum.
bana tuhaf gelen ise özgür bir kaynağın para ile satılması değil , bir siteden alınan kaynağın başka bir sitede satılması, mesela şimdi ben daha önce programlama bölümüne gönderilmiş örnek kodları derleyip satabilirmiyim, yada cevzi.net de yayınlanan makaleleri derleyip satabilirmiyim ?
bunun dışında, bu şahıs bu sitede üye olan m2m olmayabilir de , daha önce başka forumlarda benim adıma, benim hazırladaığım sitelri satanlara bile rastladım.
meteryus.com // yenilendi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks