Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Zayıf olduğunuz konular nelerdir ?

Konu, 'Visual Basic .Net' kısmında Cihan Yakar tarafından paylaşıldı.

  1. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    İlk sorunuz: datagridview.columns(0).width=10
    İkinci sorunuz: :D
    Çektiğiniz tablo üzerine sağ tıkladığınızda (xsd içinde) add query... =>select sql statement => select which returns rows => sorgunuzu oluşturursunuz => metot adları olduğu gibi kalabilir => finish

    Formun datagridview yükleme tarafında: gridviewinizin üst köşesinde yer alan, tik'e tıklayıp, chose datasource seçeneğinden devam ederseniz, tablo adınızla oluşturulan kaynağı bulana kadar alt seçeneğe inin ve son seçimde, gridview'inize tablo bağlanmış olacak... Onu da kullanabilmeniz için gereken dataset doldurma iştemi arka planda otomatik olarak yer alacak.
     
  2. fikretba

    fikretba Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ekim 2008
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Eki Görüntüle 12324 dediğiniz yaptığım halde bu sorun var msflexgridden biliyorum ama vstudioda olmuyor bu



    bu işlemi yapınca benim query mi çalışacak? ilgili videoda parametrelerden bahsediyordu select için queryde parametre belirtmeye gerek yokmu?
    birde datagridview üst köşedekine basıp add query dediğimiz yerdede her select sorgusu çalışmıyor mesela select tel as 'Telefon',adr1 as 'Adres' from table çalışmıyor ama select tel,adr1 from table denince çalışıyor kodun içersinde select yazmadan queryler oluşturabilirmiyim

    query beceremediğim için bunu yazdım
    cn.ConnectionString = ("Data Source=" & data1ip & ";Initial Catalog=" & data1adi & ";Integrated Security=True")


    cn.Open()
    Dim camd As SqlDataAdapter


    Dim dt As DataTable


    camd = New SqlDataAdapter("SELECT doktorlar.ISIM + doktorlar.SOYISIM AS [Doktor Adı ve Soyadı], komisyon.komisyonorani AS [Komisyon Oranı], komisyon.baslamatrh AS [Başlama Tarihi], komisyon.bitistrh AS [Bitiş Tarihi] FROM komisyon INNER JOIN doktorlar ON komisyon.doktor_id = doktorlar.TAKIPNO wHERE (komisyon.bitistrh < CONVERT(date, GETDATE())) AND (komisyon.iptal = 0)", cn)
    Dim ds As DataSet = New DataSet
    camd.Fill(ds, "de")
    dt = ds.Tables("de")
    KomisyonDataGridView.DataSource = dt

    --- Ekleme ---

    Eki Görüntüle 12325 bu hatalar sadece bende mi çıkıyor :( gridviewdeki üstteki çentikten addquery yapmak çok basit ama bu hatada ne ya select ad,soyad yerine select ad + soyad bunu yapınca niye hata üretirki anlamıyorum
     
  3. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    datagridview.columns(0).width=10 yerine farklı indexlerle deneyebilirsiniz. 2 vs... Eğer olmuyorsa, autosizecolumnsmode özelliği yaptığınız işlemi engelliyor olabilir. Bu özelliği bir kontrol edin.

    Sorgu içinde eğer parametre yer alıyorsa bu parametreyi girebileceğiniz (fillby) overload da adapterinizde oluşmalıdır.

    alan1 as 'deneme' yerine alan1 as [deneme] şeklinde deneyin.

    Diğer hataya gelince, esas sorgudan farklı bir sonuç döndüğü için bu hatayı alıyorsunuz. Tarihi biraz zor bu tarafın, video yapmayı denerim uygun bir zamanda.
     
  4. fikretba

    fikretba Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ekim 2008
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    datagridview.columns(0).width=10 bu olayı çözdüm hocam vb2012'de properties koymuşlar DataGridView1.RowHeadersWidth=10 veya tamamen kalkmasını istiyorsakta DataGridView1.RowHeadersVisible=false yapmak yeterli oluyor
     
  5. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    :D Ben, siz 0. deyince row headers değil de data sütunu olduğunu düşündüm...
     
  6. fikretba

    fikretba Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ekim 2008
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    vb6 da MSFlexGrid1.ColWidth(0) = 100 yapıyorduk ben ordan şaşırdım.
     
  7. fikretba

    fikretba Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ekim 2008
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba
    iki aynı database'den veri senkronizasyonu yapıyorum A112_rehber alanında değişiklik yapılmışsa bunu rehber database'inde değiştirmek istiyorum aşağıdaki kodda yaptım ama hata üretiyor datareader kapamamı istiyor ama kapatırsam bir alt satırı kontrol ettiremem eskiden ado'da cn.execute "update .... " yazıp tek seferde update yapabiliyorduk visual basic 2012'de bu yokmu? veritabanı sql kullanıyorum





    cn.Open() 'rehber
    cn1.Open() 'A112_rehber orjinal data değişiklik varsa rehber datasına yazdırıcam
    Dim query1 As String = "SELECT * FROM rehber"

    Dim cmd1 = New SqlCommand(query1, cn)
    dr1 = cmd1.ExecuteReader
    If dr1.HasRows Then
    While dr1.Read
    Dim query2 As String = "SELECT * FROM A112_rehber where TAKIPNO=" & dr1!TAKIPNO & " and IPTAL=0"
    Dim cmd2 = New SqlCommand(query2, cn1)
    dr2 = cmd2.ExecuteReader
    If dr2.HasRows [COLOR=blue]Then
    dr2.Read()
    [COLOR=blue]If dr1!UNVANI <> dr2!UNVANI [COLOR=blue]Then
    [COLOR=blue]Dim query [COLOR=blue]As [COLOR=blue]String = [COLOR=#a31515]"update rehber set UNVANI='" & dr2!UNVANI & [COLOR=#a31515]"' where TAKIPNO=" & dr1!TAKIPNO
    [COLOR=blue]Dim cmd = [COLOR=blue]New [COLOR=#2b91af]SqlCommand(query, cn)
    cmd.ExecuteNonQuery()
    doktorlistesiguncellefrm.ListBox1.Items.Add([COLOR=#a31515]"Database'de bulunan " & dr1!TAKIPNO & [COLOR=#a31515]" numaralı kaydın UNVAN alanı " & dr2!UNVANI & [COLOR=#a31515]" olarak değiştirilmiştir.")
    [COLOR=blue]End [COLOR=blue]If
    kod buradaki gibicmd.ExecuteNonQuery() kullandığımda datareader açık hatasını veriyor haklı ama kapatırsamda döngü duracak[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/COLOR]
     
  8. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    Bu ikisi de aynı sunucu üzerinde mi? Neden tek db kullanmıyorsunuz?
     
  9. Ali Unutan

    Ali Unutan Yeni Üye

    Kayıt:
    31 Ekim 2014
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    cristal reports -> el ile rapor tasarlama bilgileri formdan alma
     
  10. spyromeo

    spyromeo Yeni Üye

    Kayıt:
    8 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Heryerde aradım google , youtube, forumlar ama tam olarak istediğim şeye cevap bulamadım... Sorum basit oldugu kadar cevabı bir o kadar zor oldugu için bu alana yazıyorum...

    Form içinde Tablo oluşturmak istiyorum. Datagrid gibi Ancak Data grid'e Kolon ekleme çıkarma işlemini yapabiliyorken istege baglı olarak, Satır olayında ise veri tabanında veri oldugu sürece satır ekleniyor...
    Benim amacım Sabit mesela 5x5 bir tablo yerleştirmek... Veri tabanına bağlanmasada olur... içindeki verileri okuyabileyim yeter...
     
  11. CrawL

    CrawL Yeni Üye

    Kayıt:
    20 Ocak 2015
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ben form 1 ve form 2 olşturdum mesela bu form 2 yi nasıl exe olarak kaydedeblrm ? yani hem form 1 hemde form 2 yi nasıl exe olarak kaydedebilirim ayrı ayrı ?
     
  12. icakmak

    icakmak Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Şubat 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar biraz acemiyim;
    (.net'e yeni geçtimde)
    Sorum;

    Dim sql As New String("INSERT INTO personel (ad_soyad) values ('{0}')")
    sql = String.Format(sql, TextBox1.Text)
    Dim bag As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='veri.mdb'")
    Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(sql, bag)
    Dim sonuc As Integer

    bag.Open()
    sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()

    If sonuc = 1 Then
    MsgBox("KAYIT TAMAM.", MsgBoxStyle.Exclamation, "Tebrikler")
    End If
    bag.Close()

    Bu kod ile veritabaıma kayıtı ekledim..
    1 kayıt ekledim i nasıl yazarım
    veya koda göre
    vb6 daki recordcount un karşılığı bu koda göre nasıldır?
    mesela ben yukardaki koda göre

    if rs.recordcount = 0 then 'in karşılığı
    ve
    rs("ad_soyad") ' ın karşılığı nedir?
    Şimdiden Teşekkürler..
     
  13. I_QE

    I_QE Simplex Sigillum Veri

    Kayıt:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1,843
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Bilgisayar mühendisi
    Şehir:
    Şapkamın altından
    executenonquery sorgudan etkilenen kayıt sayısını verir. insert'te genelde 1'dir, sorgu değiştirilip n adet sorgu eklenebilir.
    yani, sonuc=1 dediğiniz yer aslında size kayıt adedini veren yer :)

    Kod:
    [COLOR=#333333]"INSERT INTO personel (ad_soyad) values ('{0}'),[COLOR=#333333] ('{0}-1')[COLOR=#333333]" 
    
    olsa orası 2 adet kayıt ekelyecek, ama siz hata olarak göreceksiniz orayı :)
     
  14. icakmak

    icakmak Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Şubat 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    baba sagol;
    ama sorduğum şey farklı yav..
    sen ustasın sanırım, bida bi el at şu soruya lütfen..
     
  15. I_QE

    I_QE Simplex Sigillum Veri

    Kayıt:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1,843
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Bilgisayar mühendisi
    Şehir:
    Şapkamın altından
    Kod:
    [COLOR=#333333]Dim sql As New String("INSERT INTO personel (ad_soyad) values ('{0}')")
    [COLOR=#333333]sql = String.Format(sql, TextBox1.Text)
    [COLOR=#333333]Dim bag As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source='veri.mdb'")
    [COLOR=#333333]Dim komutnesnesi As New OleDb.OleDbCommand(sql, bag)
    [COLOR=#333333]Dim sonuc As Integer
    
    [COLOR=#333333]bag.Open()
    [COLOR=#333333]sonuc = komutnesnesi.ExecuteNonQuery()
    
    [COLOR=#333333]If sonuc >0 Then
    [COLOR=#333333]MsgBox( string.format ("KAYIT TAMAM, {0} adet kayıt girildi.",sonuc), MsgBoxStyle.Exclamation, "Tebrikler")
    else
    [COLOR=#333333]MsgBox( "KAYIT Eklenemedi", MsgBoxStyle.Exclamation, "Hata")
    [COLOR=#333333]End If
    [COLOR=#333333]bag.Close()
    
    anlatmak istediğimin kod karşılığı bu :)
     
  16. icakmak

    icakmak Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Şubat 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    peki;
    label1 veritabanında 5 kayıt var desem nasıl diyecegim?
     
  17. I_QE

    I_QE Simplex Sigillum Veri

    Kayıt:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1,843
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Bilgisayar mühendisi
    Şehir:
    Şapkamın altından
    Kod:
    ...
    sql="select count(0) from tablo";
    sonuc = komutnesnesi.ExecuteScalar(sql);
    
     
  18. icakmak

    icakmak Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Şubat 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    label1.text= " Toplam "& sonuc & " kayıt var. "

    mıdır?
     
  19. I_QE

    I_QE Simplex Sigillum Veri

    Kayıt:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1,843
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Bilgisayar mühendisi
    Şehir:
    Şapkamın altından
    evet. bu şekilde kullanabilirsiniz vb.net içinde.

    --- Ekleme ---

    evet. bu şekilde kullanabilirsiniz vb.net içinde.
     
  20. icakmak

    icakmak Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Şubat 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    galiba seni bıktıracğım :)

    rs("adi_soyadi")
    olayı nasıl oluyo?