Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Zayıf olduğunuz konular nelerdir ?

Konu, 'Visual Basic .Net' kısmında Cihan Yakar tarafından paylaşıldı.

  1. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    İki sorundan sadece ilkine cevap olarak;

    Eğer veritabanındaki tanımlaman alan resim için image ise ve dataset marifetiyle datagride veri çekiyorsan, fotoları datagrid üzerinde de gösterebilirsin. (datagrid üzerinde imagecolumn diye bir kolon özelliği var) İlla ki picturebox kullanmak zorunda değilsin.
    Kod:
    Dim ms as new system.io.memorystream
    Dim resim() as byte
    picturebox1.image.save(ms, system.drawing.imaging.imageformat.jpeg)
    resim = ms.toarray
    
    Şeklinde dönüşümü yaparak veri tabanına atabilirsin. Atacağın veri resim değişkeni üzerinde.
     
  2. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Eki Görüntüle 11073
    aslane öncelikle kod için teşekkür ederim. yukarıdaki gibi bir hata mesajı alıyorum. zaten bu hata başımın belasıydı. bu hata ile ilgili bir fikrin varmı acaba.
     
  3. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    Küçük bir image kullanarak deneyin. Çözünürlüğünüz düşük olsun. jpg, bmp dosya formatlarını da değiştirerek deneyin. Aynı hatayı alacak mısınız bakalım.
     
  4. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Eki Görüntüle 11074
    yukarıdaki resim 441 X 387 boyutunda 42,2 kb uzunluğunda uzantısı jpg. tür jpeg resmi. bu dosyayı girdim aynı hatayı aldım. resmi 50 X 44 boyutuna düşürüp 15,2 kb uzunluğunada ayarladım. malesef aynı hatayı alıyorum.
     
  5. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    Ne kadar uğraşsam da sendeki hatayı verdiremedim. Doğal olarak şu an nereden kaynaklandığına dair bir fikrim yok.
     
  6. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    zaman ayırdınız çok teşekkür ediyorum.
     
  7. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    Est... Nihayet hatayı oluşturdum. :D
     
  8. sahin60

    sahin60 Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2012
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar ,
    vb.net'te daha dogrusu yazılım işinde şu formdaki bilgileri yazdırmayı, özelliklede fatura programları türü programlarda her bir bilgiyi sayfanın belirli bölgesine yazdırma işlemleri nasıl oluyor koordinat işlemiyle mi yoksa farklı bir mantıklamı olur bir türlü çözemedim. bu konuda paylaşımlarınız olursa sevinirim.
     
  9. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    .net system.drawing.printing namespace'in sunduğu basit araçlarla çok çeşitli yazdırma seçenekleri mevcut. Tekli sayfa tasarımları, çoklu sayfa tasarımları, uzun metinler, birden fazla başlık, hizalama, şekil çizme vs... hepsi sizin ihtiyacınıza göre seçilip karar verilmesi gereken durumlar. Yazdırmak istediğiniz bilgilerle, bunların kağıt üzerindeki yerlerini gösteren bir taslakla sorunuza daha uygun cevaplar verilebilir.
     
  10. sahin60

    sahin60 Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2012
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    eline sağlık. verdiğiniz bilgiler doğrltusunda araştırıyorum.
     
  11. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    vb.6 da text renklendirmek için kullandığım aşağıdaki kodları vb.net'de çalıştıramıyorum. NesneLockedKontrulu As Boolean kısmında hata veriyor. yardımcı olabilirmisiniz acaba?

    Public Sub TxtRenkGir(TxtBox As Object, Optional NesneLockedKontrulu As Boolean )
    On Error Resume Next
    If TypeName(TxtBox ) = "TextBox" Then
    If NesneLockedKontrulu = True And TxtBox.Locked = True Then Exit Sub
    End If
    TxtBox.BackColor = &H80FFFF
    TxtBox.SetFocus
    TxtBox.SelStart = 0
    TxtBox.SelLength = Len(TxtBox )
    End Sub
    Public Sub TxtRenkCik(TxtBox As Object, Optional NesneLockedKontrulu As Boolean )
    On Error Resume Next
    If TypeName(TxtBox ) = "TextBox" Then
    If NesneLockedKontrulu = True And TxtBox.Locked = True Then Exit Sub
    End If
    TxtBox.BackColor = &H80000005
    TxtBox.SelStart = 0
    TxtBox.SelLength = 0
    End Sub


    Private Sub text1_LostFocus( )
    Call TxtRenkCik(Text1 )
    End Sub
    Private Sub text1_GotFocus( )
    Call TxtRenkGir(Text1 )
    End Sub
     
  12. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    vb.net için aşağıdaki şekilde düzenlememe rağmen exit sub oluyor. vb.6 da çalışan bu kod neden vb.nette sorun çıkarıyor?

     
  13. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    vb.net ve vb.... çok profesyonelce(!) bir yorumla diyebilirim ki, sözdizimleri aynı gibi görünse de farklılıkları çok fazla... Tam bir karşılaştırma yapamam.

    Pek detaylı kullanmadım, vb6'da vardır herhalde, ama textbox nesnesine ait properties, methods vs içinde selstart, sellenght gibi özellikler vb.net'te yok veya selectionstart, selectionlenght şeklinde değişmiş olabilirler (sel, selection olsa gerek)... setfocus da focus olmuş olsa gerek...

    on error resume next yerine try catch bloğu kullanılıyor...

    TxtBox.BackColor = &H80000005 kodu da çalışmaz...integer galiba ole renk kodları, onu system drawing color haline getirmek gerekir.

    Sen aslında kodla ne yapmak istediğini tam belirtsen daha hızlı sonuç alırsın sanırım.
     
  14. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    seni uğraştırdım aslane kusura bakma. sonunda oldu. bu kod textboxa gelince textbox ın rengini değiştirip bir anlamda kullanıcıya görsel olarak yardımcı oluyor aynı zamanda textbox daki veriyi seçiyor. bir anlamda veri girişinde klavye kolaylığı sağlıyor. iyi çalışmalar aslane

     
  15. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    Kod:
        Private Sub TextBox1_GotFocus(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.GotFocus
            TextBox1.BackColor = Color.Yellow
        End Sub
        Private Sub TextBox1_LostFocus(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.LostFocus
            TextBox1.BackColor = Color.White
        End Sub
    
    Emeğine sağlık arkadaşım :p Şu kadarı yeterdi...
     
  16. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    kesinlikle haklısın boşuna kazınmışım. en iyi kod en küçük koddur teşekkür ediyorum.
     
  17. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    textbox temizlemek için module içerisine yazdığım bu kod neden çalışmıyor. yardımcı olabilirmisiniz.
    Error 1 'Controls' is not declared. It may be inaccessible due to its protection level. hatası alıyorum.
     
  18. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    Çünkü, For Each c As Control In Controls ifadesine göre "in controls" değil, bir taşıyıcı belirtmen gerek... in form1.controls dersen form1 için işlem yapılabilir...
     
  19. hamdiatay

    hamdiatay Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Ocak 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum aslane.bütün formlarda bu bölümü kullanmak istersek nasıl bir kod yazmalıyız. bir fikrin varmı?
     
  20. aslan.e

    aslan.e Daimi Üye

    Kayıt:
    4 Şubat 2011
    Mesajlar:
    1,192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Eskişehir
    Kod:
        Public Sub temizle()
            Dim frm As Form
            For Each frm In My.Application.OpenForms
                For Each c As Control In frm.Controls
                    If TypeOf c Is TextBox Then
                        TryCast(c, TextBox).Clear()
                    End If
                Next
            Next
        End Sub
    
    Sadece açık olan formları temizler.