Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Youtube embed kodu

Konu, 'PHP' kısmında TrueReAL tarafından paylaşıldı.

  1. TrueReAL

    TrueReAL Üye

    Kayıt:
    10 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba,
    Youtube embed kodu şöyle;
    PHP:
    <object width="425" height="350">
    <
    param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param>
    <
    param name="wmode" value="transparent"></param>
    <
    embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed>
    </
    object>
    Ben bu kodun içinden sadece "http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" bölgeyi db e nasıl yazdırabilirim.

    Yanı kullanıcı textfield e eklerken tam embed kodunu eklicek fakat video ekleye tıkladımı database e sadece video linki eklenecek.
    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşşekürler.
     
  2. Yns

    Yns Daimi Üye

    Kayıt:
    3 Ekim 2004
    Mesajlar:
    2,848
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    preg_match() fonksiyonunu forumda ve manualda incele.

    <embed src="([^"].*)" gibi bir desen yakalayacaktir saniyorum.
     
  3. perlci

    perlci Daimi Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2004
    Mesajlar:
    2,298
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    php + regex kullanacaksın.Bunun için şu adresten gerekli bilgilerden

    http://weblogtoolscollection.com/regex/regex.php yararlanabilirsin.

    Diğer bir not : hazır script burda yazılmıyor. Varsa kodların takıldığın yerleri kodunla birlite ver,bizde yol gösterelim.
    Yoksa konu kapatılacaktır.
     
  4. dvdbil

    dvdbil Aktif Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2004
    Mesajlar:
    386
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    db
    Kod:
    CREATE TABLE youtube_linkler (
      link_id mediumint(11) NOT NULL auto_increment,
      tarih int(11) NOT NULL default '0',
      link_url varchar(255) NOT NULL default '',
      PRIMARY KEY  (link_id)
    ) TYPE=MyISAM;
    
    veriyi eklemek
    Kod:
    $sql = mysql_query("INSERT into youtube_linkler 		
    	(tarih,
    	link_url)
    	VALUES
    	('".date('d.m.Y H:i:s')."',
    	'".$posttan_gelen_link_adresi."')");
    	echo "link eklendi";
    
    kısaca böyle bişi yazdım test etmedim, istediğin gibimi
    istediğin gibiyse azcık geliştir bunu acayip güvenlik açığı sorunu olur senin için :D
     
  5. oCRaCy

    oCRaCy Daimi Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2006
    Mesajlar:
    782
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(ydi..)
    Şehir:
    İstanbul
    dvdbil sorunu yanlış anlamışsın.. arkadaşın istediği başka, senin yazdığı başka..
     
  6. TrueReAL

    TrueReAL Üye

    Kayıt:
    10 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yns yazdıgın deseni çalıştıramadım. Tahminen " işareti yüzünden yabamadım. Ama incelediigim dökümanlardan şöle bir şey oluşturdum.
    PHP:
     <?php 
     $metin
    "
     <object width=\"425\" height=\"350\"> 
    <param name=\"movie\" value=\"http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44\"></param> 
    <param name=\"wmode\" value=\"transparent\"></param> 
    <embed src=\"http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44\" type=\"application/x-shockwave-flash\" wmode=\"transparent\" width=\"425\" height=\"350\"></embed> 
    </object> 
     <embed src=\"http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44\""
    ;
     If ( 
    preg_match("/http\W\W\Wwww\Wyoutube\Wcom\W.\W/"$metin$dizi) )
     Print 
    $dizi[0];
     
    // Ekrana string strong big stung yazdirir 
     
    ?>
     
    Şimdi sorun şu?
    1)Sonunda bulunan video kodunu yazdıramadım çünkü kaç karakter oldugunu bilmiyorum ve "_", "-" karakterlerde içeriyor.
    2) Youtube kodunu nasıl benim istedigim kod şekline çevirecem çünkü;
    PHP:
    <param name="movie" 
    böyle çalışmıyor.
    <param name=\"movie\" böyle çalışıyor.
     
  7. oCRaCy

    oCRaCy Daimi Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2006
    Mesajlar:
    782
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(ydi..)
    Şehir:
    İstanbul
    Regexden pek anlamıyorum ama TrueReal bu işini görür sanırım.

    PHP:
    <?php
    $youtube 
    '<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>';
    preg_match("'<embed src=\"(.*?)\"'",$youtube,$link);
    echo 
    $link[1];
    ?>
     
  8. TrueReAL

    TrueReAL Üye

    Kayıt:
    10 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Çok çok çok Teşşekürler. Gerçekten çalıştı son bir darbe kaldı ondada yardımcı olabilirmisin.
    PHP:
    <form action="tesp.php" method="POST">
    <input type="text" name="link" size="40">
    <input type="submit" name="Submit" value="Tamam">
    </form>
    <?php 
    $youtube 
    $_POST[link]; 
    preg_match("'<embed src=\"(.*?)\"'",$youtube,$link); 
    echo 
    $link[1]; 
    ?> 
    Sorun $_POST[link] nasıl '' işaretleri arasına sokacagım :)
     
  9. oCRaCy

    oCRaCy Daimi Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2006
    Mesajlar:
    782
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(ydi..)
    Şehir:
    İstanbul
    tam anlıyamadım ama ' ' işaretlerinin arasına girmesine gerek yok link input'undan

    Kod:
    <object width="425" height="350"> 
    <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param> 
    <param name="wmode" value="transparent"></param> 
    <embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed> 
    </object> 
    
    Bu geldiği takdirde kod çalışır..
     
  10. oCRaCy

    oCRaCy Daimi Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2006
    Mesajlar:
    782
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci(ydi..)
    Şehir:
    İstanbul
    localde denedim, formdan gelen veriler slaçlı şekilde geliyor..

    Çözüm için srtipslahes() önerebilirim..


    PHP:
    <form action='tesp.php' method='POST'> 
    <input type='text' name='link' value='<object width="425" height="350"> 
    <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44"></param> 
    <param name="wmode" value="transparent"></param> 
    <embed src="http://www.youtube.com/v/HsiSD8jGZ44" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed> 
    </object>' size='40'> 
    <input type='submit' value='Tamam'> 
    </form> 
    <?php 
    if($_POST['link']){
    preg_match("'<embed src=\"(.*?)\"'",stripslashes($_POST['link']),$out); 
    echo 
    '<hr>'.$out[1]; 
    }
    ?> 
     
  11. TrueReAL

    TrueReAL Üye

    Kayıt:
    10 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Çok çok teşşekürler çalıştı. Emeginin karşılıgını inşallah alırsın.
    Diger yardımcı olan arkadaşlarada teşşekürler.