Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

yorum degerleri atama

Konu, 'PHP' kısmında Setting_By tarafından paylaşıldı.

  1. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    merhaba iyi akşamlar arkadaşlar . aslında benim problemim biraz alışıldık fakat birazda karışık gibi ama bitirici noktayı göremiyorum .
    PHP:
    CREATE TABLE `yorum` (
      `
    idint(12NOT NULL auto_increment,
      `
    advarchar(125NOT NULL default '',
      `
    emailvarchar(125NOT NULL default '',
      `
    yorumvarchar(125NOT NULL default '',
      `
    tarihvarchar(125NOT NULL default '',
      `
    onayint(2NOT NULL default '0',
      `
    yazi_idint(11NOT NULL default '0',
      
    PRIMARY KEY  (`id`)
    ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=451 ;


    CREATE TABLE `makale` (
      `
    idbigint(20NOT NULL auto_increment,
      `
    basliktext NOT NULL,
      `
    iceriktext NOT NULL,
      `
    tarihtext NOT NULL,
      `
    hittext NOT NULL,
      `
    kategoriint(11NOT NULL default '0',
      
    PRIMARY KEY  (`id`)
    ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin5 AUTO_INCREMENT=;
    bu iki tablo arasında işlem yapıyorum ve yorum tablosundaki yazi_id satırı ile yapılan yorumlara deger atayarak hangi yoruma ait oldugunu belirlemek ve çekerkende o makaleye çekmekti .ama bu biraz gerdi yorumlar sürekli tüm makalelerin altında boy gösteriyor yani yazi_id satırı işlemde degil gibi birşey .



    PHP:
    //makaleleri okuyoruz.
        
        
    if($bla=="makale"){
            
            
            
    $id guvenlik($_GET["id"]);
                    
                    
    $sorgu=mysql_query("SELECT * FROM makale where id='$id' ORDER BY id ASC");
                
                while(
    $cek=mysql_fetch_array($sorgu)){
                    echo 
    '<p>';
                    echo 
    '<div><h2>'.bbcode($cek['baslik']).'</h2></div>';
                    echo 
    '<div>'.bbcode($cek['icerik']).'</div>';
                    echo 
    '<div align="right"> Hit: <b>'.$cek['hit'].'</b> | '.$cek['tarih'].' by '.$owner.'</div>';
                    echo 
    '</p>';
                    
                    
    $hit=$cek['hit']+1;
                    }
                    
    mysql_query("update makale set `hit`='$hit' where `id`='$id'");
                
                    echo
    "
    <H2  style=\"CURSOR: pointer;\" onclick=\"expandcontent('sc13')\" dir=\"ltr\">

    <img src=\"images/arti.gif\"> Yorum Yaz</H3>

                <DIV class=\"switchcontent style52\" id=sc13>
    <form action=yorum.php?islem=gonder method=post>
    <table border=\"0\" width=\"100%\">
        <tr>
            <td>Adınız</td>
            <td>:</td>
            <td><input type=text name=ad></td>
        </tr>
            <tr>
            <td>E-mail</td>
            <td>:</td>
            <td><input type=text name=email></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Yorumuz</td>
            <td>:</td>
            <td><textarea name=yorum></textarea></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>&nbsp;</td>
            <td>&nbsp;</td>
            <td><input type=submit value=Kaydet><input type=hidden name=id value=\"
    $id\"></td>
        </tr>
    </table>
    </form>

    </DIV>
    "
    ;


    $s mysql_query("SELECT * FROM yorum where yazi_id='$yazi_id' ORDER BY id DESC");
    $toplam mysql_num_rows($s);
    $limit=10//limit sayısı
    $sayfam = !empty($_GET["p"]) ? intval($_GET["p"]) : 1;
    $sayfa=guvenlik($sayfam);
    if(
    $sayfa==""){$sayfa=1;}
    $s = ($sayfa-1)*$limit;
    $q ceil($toplam/$limit)+1;


    $sorgumysql_query("SELECT * FROM yorum where yazi_id='$yazi_id' and onay='1' ORDER BY id DESC limit $s,$limit");
    $sayi mysql_num_rows($sorgu);
    if (
    $sayi == 0) { echo "
    <center><b>Bu yazı için hiç yorum yazılmamış!</b></center>    
    "
    ; } 
    else {
    echo
    "
    <center>Bu yazıya toplam <b>
    $sayi</b> yorum yapılmış.</center>";

    while(
    $yazz=mysql_fetch_array($sorgu)){
    $add=$yazz["ad"];
    $emaill=$yazz["email"];
    $yorumm=$yazz["yorum"];
    $tarihh=$yazz["tarih"];
    echo
    "<fieldset>
    <legend><b><font color=orange><a href=\"mailto:
    $emaill\" alt=\"$emaill\">$add</a> şöyle diyor;</font></b></legend>
    <img src=images/comment.gif> <font color=\"#7D8085\">
    $tarihh</font><br>
    $yorumm</fieldset>";
    }
    echo
    "Bulunduğunuz Sayfa: <font color=\"#F49E00\">$sayfa</font>";
    echo
    "<center>Sayfalar: ";
    for(
    $i=1;$i<$q;$i++) {
    echo
    "<a href=\"?id=$id&p=$i\">$i</a>
    "
    ;}

    }
        
            }
     
  2. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    koduna bakamayacak kadar yorgunum ama yazi_id e veri gidiyorsa problem yok demektir.adres satırında www.sitem.com/yazilar.php?id=2

    gibi bir linkte yani 2.makaleye atılan yorumları bu query stringi cekerek alıcaksın ve yorumlar tablona goturcen....where yazi_id=$_GET['id']; gibi...yaparsın bunu..zor degil...
     
  3. solskajer

    solskajer Üye

    Kayıt:
    9 Ekim 2007
    Mesajlar:
    46
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Lüleburgaz
    PHP:

    $s 
    mysql_query("SELECT * FROM yorum where yazi_id='$yazi_id' ORDER BY id DESC");

    PHP:

    $s 
    mysql_query("SELECT * FROM yorum where yazi_id='$cek[id]' ORDER BY id DESC");


    Bu şekilde olması gerekmiyormu.. :garip:
     
  4. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    saten makale idleri yazi_id tablosunda tutuluyor .
     
  5. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    $yazi_id boş
     
  6. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Boş derken ?
    Hocam saten problem orda hangi makaleye yorum atıldıgını listeleyemiyorum . sadece her makalenin altında yazılan tüm yorumları listeliyor.
     
  7. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    $yazi_id nerden geliyor ? sen $yazi_id diyip geçmişsin ama nerde ben göremedim.
     
  8. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    hocam valla yapmak istedigim ile yollarmı çatışıyor ne oluyor ?
    yapmak istedigim ;

    PHP:
    $yazi_id guvenlik($_GET["id"]);
                    
                    
    $sorgu=mysql_query("SELECT * FROM makale where id='$yazi_id' ORDER BY id ASC");
    gibi bir şeyler aldıgım örneğe göre uygulamaya çalıştım fakat örnek dogrultusunda gidince ya makaleleri göstermiyor yada her makalede tüm yorumları gösteriyor ! sorun nerde acaba ?
     
  9. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    tamam bunla makale yi çekersen aynı id ile yorum tablosuna da bir sorgu yaparsın onla da yorumları çekersin.
     
  10. Setting_By

    Setting_By Üye

    Kayıt:
    16 Mart 2008
    Mesajlar:
    89
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    $s mysql_query("SELECT * FROM yorum where yazi_id='$yazi_id' ORDER BY id DESC");
    $toplam mysql_num_rows($s);
    $limit=10//limit sayısı
    $sayfam = !empty($_GET["p"]) ? intval($_GET["p"]) : 1;
    $sayfa=guvenlik($sayfam);
    if(
    $sayfa==""){$sayfa=1;}
    $s = ($sayfa-1)*$limit;
    $q ceil($toplam/$limit)+1;


    $sorgumysql_query("SELECT * FROM yorum where yazi_id='$yazi_id' and onay='1' ORDER BY id DESC limit $s,$limit");
    $sayi mysql_num_rows($sorgu);
    if (
    $sayi == 0) { echo "
    <center><b>Makaleye hiç yorum yazılmamış!</b></center>    
    "
    ; } 
    else {
    echo
    "
    <center>Makaleye toplam <b>
    $sayi</b> yorum yapılmış.</center>";
    Hocam Bu sorgu dediğiniz işlemi gerçekleştirmiyormu peki ?
     
  11. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    ilk sorgunda onaylanmamışlarıda alır sadece yazdıracaklarını alsan daha iyi olur. ilk sorgunda ikinci gibi olsun onun dışında bir anormallik göremiyorum