Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

yine whois:(

Konu, 'PHP' kısmında sokrates tarafından paylaşıldı.

  1. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    PHP:
    <?
    $trserver   "whois.metu.edu.tr";
    $trnomatch  "Not found";  


    $domname="deneme.com.tr";
    $ns=fsockopen($trserver,43);
    fputs($ns,"$domname\r\n");
    while(!
    feof($ns)) $result .=fgets($ns,128);fclose($ns);//9.uncu satir 
    if(eregi($trnomatch,$result)) { echo "ayrilmamis"; } else { echo "ayrilmis";}

    ?>


    yukaridaki kodlari yazdigim zaman asagidaki hatayi veriyor
    Maximum execution time of 30 seconds exceeded in 9

    com,net filan sorgulattigimda mesela $trserver yerine $comserver ve $trnomatch yerine $comnomatch degiskenlerini yazdigim zaman script calisiyo com.tr de filan calismiyo nedendir?
    $comserver = "whois.networksolutions.com";
    $comnomatch = "No match";
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Time limiti artır
    Kod:
    set_time_limit(1000);
    
    İkincisi tr için sorguyu whois.metu.edu.tr ye göndermen gerek tabii ki port 43. Ve bu arada metu'nun sonuçlar için gönderdiği değer içinde bulunadı stringi 'No match' değil,'Not found' galiba...
     
  3. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Hımm

    :hmmm:

    hotscript te bir kod var idi vakti zamanında hala var mıdır bilemem Ömer için bi düzenliyivermiştim buraya attachliyeyim bari
    Ama şimdi yapamıyorum yarın artık... :)
     
  4. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    Re: Hımm

    set_time_limit sorunumu cozdu ama butun cashe yiyo :D
    benim buraya yazdigim kodda omerin buraya yazdigi kodun bir parcasi zaten ama duzenlenmis hali degil sanirim sen yinede attachle kardes:)
     
  5. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Uykum var :(
     
  6. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Al :)
    Bu arada winzip ile filan açmaya kalkmadan uzantısını .php yap Şahin abi php dosyalarının attachlanmesini istemiyormuş :p
     
  7. ATA

    ATA Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2004
    Mesajlar:
    70
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Çaylak
    Şehir:
    BURSA
    Mingitau bu senın yolladıgını sanırım ben işledımde degıstırdım foruma astım

    fakat aynı scriptte bı sorunum var bana yardım cı olaacak arkadas varmı acaba?

    Sorunum sudur

    Yaptıgım sorguda uzantıları all olarak ıstedıgımde
    Kod:
    array($domain.".com",$domain.".net",$domain.".org"); 
    bu arrayları gonderıyorum ve
    Kod:
    { dispav($domname);} // yerine
    { dispav($domname,$domain,uzantı);
    olarak nasıl gonderebılırım register sayfamda domain adını ayrı uzantıyı ayrı yollamam lasım dispav da domain adını gonderebılıryorum tek sorgulamalarda uzantıyıda gonderebılıyorum fakat all olarak sorgulamada com net org bunları nasıl yollayabılırım
    Mesela
    Kod:
    { dispav($domname,$domain,$com_uzantı,$net_uzantı,$org_uzantı);
    gibi bu mumkunmu?
    tesekkurler...
     
  8. ATA

    ATA Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2004
    Mesajlar:
    70
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Çaylak
    Şehir:
    BURSA
    Hallettım tesekkurler...