Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

yazıcıdan çıktı almak

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında gince tarafından paylaşıldı.

  1. gince

    gince Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Mart 2003
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    oluşturmuş olduğum A5 formatındaki bir tabloyu yazıcıdan almak istiyorum. Bu konuda yardım edebilirmisiniz. Şöyleki A5 formatında bir table'ım var. Bunu direkt explorerdan print dediğim zaman orda yazıcı ayarlarında kağıt boyutunu A5 seçtiriyorum. Fakat benim istediğim bir buton koyup bu butona bastığım zaman direkt yazıcıdan çıktı almak. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Acil.
     
  2. o-z-a-n

    o-z-a-n Daimi Üye

    Kayıt:
    10 Mart 2004
    Mesajlar:
    940
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    İnsan Kaynakları & BT
    Şehir:
    Ankara
    php de;
    $yazici = printer_open();
    printer_write($yazici, "yazılacak yazı");
    printer_close($yazici);
    ...
    yazılacak yazı kısmında ayarlama ya da sayfa tanımlaması yapılabilir.

    java ile
    <p align="center"><a href="javascript:OnClick=window.print()">Sayfayı Yazdır</a>
    </P>
    sanırım daha basit ancak yazılacak sayfayı yeni pencerede a5 kağıda göre ayarlanmış olarak açarsan düzgün bir çıktı aldırabilirsin..
    kolay gelsin...
     
  3. Mingitau

    Mingitau Misafir

    nırım konu JS ile ilgili
     
  4. HiperAktif®

    HiperAktif® Daimi Üye

    Kayıt:
    21 Şubat 2004
    Mesajlar:
    1,158
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    <script>
    print();
    </script>


    gince js ile yada php ile yada başkası ile yazıcı çıktı ayarlarıyla oynanamıyor..en azından öyle tahmin ediyrum..
     
  5. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    bunu java kodlarıyla yapabilirsin budabayağıbir zahmet verir...

    diğer türlü javascript ile yapman bildiğim kadarıyla imkansız
     
  6. epic

    epic Daimi Üye

    Kayıt:
    1 Mart 2004
    Mesajlar:
    679
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bagimsiz kod yazarligi.
    javascript istemci alaninin disina mudahale edemiyor. sadece pencereyle ilgili bir takim ozellikler degistirilebilir. bunun nedeninin uyum problemleri oldugunu ongorebilirsiniz. (IE,NN,OPERA,V.S)
     
  7. KLeO

    KLeO Yeni Üye

    Kayıt:
    2 Nisan 2004
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Cafe İşletmesi
    Şehir:
    Bandırma
    ilginç

    undefinedİlginç
     
  8. gince

    gince Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Mart 2003
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    öncelikle tşk ederim göndermiş olduğunuz kodda yazılacak yazı diye belirttiğiniz şeyi tam olarak anlayamadım. yani benim çıktısını almak istediğim şey bir A5 kağıt boyutunda olan bir tablo ve bunu yazılacak yazı kısmına nasıl aktaracağımı bilemiyorum doğrusu. bir de acaba javasciptle yaparken yazıcı kağıt boyutunu belirleyemiyormuyuz. Tekrar teşekkürler

     
  9. epic

    epic Daimi Üye

    Kayıt:
    1 Mart 2004
    Mesajlar:
    679
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bagimsiz kod yazarligi.
    siz, kagit boyutunu belirlemek istiyorsunuz ki, bu JavaScript icin cok anlamsiz.
     
  10. darkfaceofmoon

    darkfaceofmoon Üye

    Kayıt:
    13 Şubat 2006
    Mesajlar:
    119
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Ankara
    Ben konuyu hortlatayım :))
    Çıktı alırken hem IE hem de FF sayfanın altına üstüne url, page nav gibi sabit footer'lar ekliyor.
    Ben bunları ya tamamen kaldırmak ya da CSS'teki page-break yöntemi ile sayfa dışına atıp yok etmek istiyorum ama bir türlü yapamadım. Bunun JS, ASP, .net gibi herhangi bir yöntemle çözümü var mıdır? Gerçekten çok lazım.

    Sayfadan etikete baskı yapmaya çalışıyorum ama sırf bu footer/header'lar yüzünden kayıyor.

    Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler
     
  11. anov

    anov erlang programcýsý adayý

    Kayıt:
    29 Nisan 2004
    Mesajlar:
    3,488
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    İnternet Programcısı (Kreatif Design Studio)
    Şehir:
    Mavi kabarcığın içi
    Header ve footer yüksekliğini hesaba katarak etiket bastıracağın alanın yüksekliğini yeniden belirle.

    media="print" olarak tanıttığın bir css bloğuyla alanı kısıtla, her sayfa bitiminde page-break ile bitir.

    header/footer kaldırmanın yolunu bilmiyorum.
     
  12. vampire

    vampire Software Devloper

    Kayıt:
    1 Haziran 2004
    Mesajlar:
    704
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Berber Çıraklığı ...
    Şehir:
    Plüton
    aslında hepimizin ortak derdi print olayı yunus abinin dediği gibi java ile yapılıyor oda portlar üzerinden kontroller ile yapılıyor (bknz : telekom bayileri ) js ile birlikte sadece direk print edebiliyoruz css ile sadece görsel ayarlamalar yapabiliyoruz anovun dediğini bende diyorum header footerda durum değişmiyor bildiğim kadarı ile