Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

yardımlarınızı bekliyorum !!!

Konu, 'PHP' kısmında C.M.O. tarafından paylaşıldı.

  1. C.M.O.

    C.M.O. Yeni Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaslar bu siteye ilk girisim ve sanirim ocal.net ten sonra bu siteye takilacagim.

    arkadaslar ben sayfalarimda o sayfanin hitini mysql veritabanından alip yazmasini istiyorum ve bu konuda hicbir fikrim yok.

    Lutfen sayfaya her girildiginde veritabanındaki hiti otomatik olarak guncelleyen bir kod verirmisiniz?

    ve bir sorumda su :

    bir formdan veri gonderiyorum bu veriyi gonderirken nasıl saati ve tarihi oto olarak yazdiricam?

    İyi Çalışmalar
     
  2. redial

    redial Misafir

    Hoşgeldin...

    diyelimki sitenin giriş sayfası index.php,
    Sen index php nin en başına, mySQL deki alanin degerini okuyup, onu bir artiran bir update cumlecigi yazarsan, her sayfana biri geldiginde, hit bir atrirmis olursun...

    ikinci sorunda ise, hangi tarihi ve saati yazdiracagina gore cevap degisir (SERVER/CLIENT?)
     
  3. C.M.O.

    C.M.O. Yeni Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    tam olarak kod verebilirmisin yapamadim?
     
  4. redial

    redial Misafir

    sen denediklerini yaziver buraya, da onu duzeltmeye calisalim,

    muhakkak kucucuk bir hatadan dolayi calismiyordur, zira topu topu tek satir kod...

    ?
     
  5. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Anlasılan balık tutmayı ogretmeke ısrarlısın :)
     
  6. redial

    redial Misafir

    :)
    Aslinda en azindan denendiginden emin olmak istiyorum...
    Ama isteyen balikta verebilir tabii...
     
  7. C.M.O.

    C.M.O. Yeni Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar kullanacağım kod aşağıdaki gibi , bu koduda bu sitenin ziyaretci defteri ve sql bölümünden çıkardım yani birşey bilmiyorum php hakkında

    PHP:
            <?

    $baglan
    =mysql_connect (localhost,$dbkullanici,$dbsifre);
    mysql_select_db ($dbadi,$baglan) ;

    $sorgu "SELECT * FROM icerik WHERE id='$sessionID' ORDER BY ad ASC";

    $sorgulama mysql_query($sorgu);

    if (
    mysql_num_rows($sorgulama)>0){
    //kayıtları listele
    while ($sayfa=mysql_fetch_array($sorgulama)){
    $ad=$sayfa["ad"];
    $yazan_email=$sayfa["yazan_email"];
    $yazan=$sayfa["yazan"];
    $tablo=$sayfa["tablo"];
    $icerik=$sayfa["icerik"];
    $tarih=$sayfa["tarih"];
    $saat=$sayfa["saat"];
    $kategori_id=$sayfa["kategori_id"];
    $kategori=$sayfa["kategori"];
    }
    echo
    "» $ad </b></font></td>

    </tr><tr><td><table align=center border=0 width=100%>

    <tr><td bgcolor=f2f2f2><center> <font color=green size=1><b>

    <font color=red><img src=folder_image/image1.gif> Yazan:</font></b><a href='mailto:
    $yazan_email'> $yazan </a> 
    <b><font color=red><img src=folder_image/image1.gif border=0> Eklenme Tarihi:</font></b> 
    $tarih <b>
    <font color=red><img src=folder_image/image1.gif border=0> 
    Eklenme Saati:</font></b> 
    $saat</td></tr><tr>

    <td bgcolor=f2f2f2 align=center>
                  <font size=1>
                  <a href=javascript:history.back
    ();><img src=folder_image/image7.gif style='margin-bottom: -2' 
    border=0> Geri </a> &nbsp;&nbsp<a href=
    $siteadresi/?
    id=anasayfa>Ana <img src=folder_image/image8.gif border=0 
    style='margin-bottom: -2'> Sayfa </a>&nbsp;&nbsp<a 
    href=javascript:history.forward();>İleri <img style='margin-
    bottom: -2' src=folder_image/image6.gif border=0</a></font></td></tr></table><br>"
    ;
    echo
    "<table align=center border=0 width=100%><tr><td><font size=1>$icerik</td></tr><tr><td bgcolor=f2f2f2><center> <font 
    color=green size=1><b><img src=folder_image/image1.gif> 
    <font color=red>Kategori:</font></b><a 
    href=
    $siteadresi/ktgr.php?cid=$kategori_id$kategori </a>  
    <b><font color=red><img src=folder_image/image1.gif> 
    Yazan:</font></b><a href='mailto:
    $yazan_email'> $yazan </a> <b><font color=red><img src=folder_image/image1.gif 
    border=0> Tarih:</font></b> 
    $tarih 
    &nbsp;&nbsp&nbsp;&nbsp;</td></tr><tr><td bgcolor=f2f2f2 
    align=center>
                  <font size=1>

                  <a href=javascript:history.back
    ();><img src=folder_image/image7.gif style='margin-bottom: -2' 

    border=0> Geri </a> &nbsp;&nbsp<a href=
    $siteadresi/?
    id=anasayfa>Ana <img src=folder_image/image8.gif border=0 
    style='margin-bottom: -2'> Sayfa </a>&nbsp;&nbsp<a 
    href=javascript:history.forward();>İleri <img style='margin-

    bottom: -2' src=folder_image/image6.gif 
    border=0</a></font></td></tr></table><br>"
    ;

    }

    ?>
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Kasım 2002
  8. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Bu nekı sımdı? Sen sayac hakkında bı soru sormamısmıydın? Sımdı zıyaretcı defterı dıyorsun..

    Sana tavsıyem boyle bıkac cumle dıılde bı kac paragrafla anlatman derdını.. Inan cunku ben hıcbısey anlamadım..
     
  9. C.M.O.

    C.M.O. Yeni Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sanirim acele okumussun yaziyi...


    abi yazdigim kodda db den içeriği alıyorum ve birşey bilmediğimi anlatmak içinde bu kodu ziyaretçi defterinden temin ettiğimi söylüyorum.Yani yukarıdaki kod ziyaretçi defteri değil.Ve soruda çok açık bir sayfaya girildiğinde o sayfaya ait hiti artıracak.Yani syf.php?id=123 sayfasına girildiğinde id si 123 olan satırdaki , hit sütunundaki sayıya 1 ekleyecek.

    yanlış anlamayın , ukalalık gibi gözüküyor ama sadece çok küçücük bilgimle anlatmaya çalıştım kodu...
     
  10. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Tamam kusura bakma cıdden yanlıs anlamısım :)

    Istedıgın seyı yapmak cokta zor dııl.. Ama nasıl anlatmam gerektıgı konusunda emın dıılım.. Yanı cok az sey bıldıgını soyluyorsun bu durumda en basındanmı baslamam gerekıyor? Neyse ben elımden geldıgınce ızah edıyım..

    Verdıgın ornektekı su satırlara dıkkat et:
    PHP:
    $baglan=mysql_connect (localhost,$dbkullanici,$dbsifre);
    mysql_select_db ($dbadi,$baglan) ;

    $sorgu "SELECT * FROM icerik WHERE id='$sessionID' ORDER BY ad ASC";
    Bu satırlar basıt olarak sql ıcınden bır tabloya baglanıp "WHERE id='$sessionID'" sartıyla belırlenmıs kaydı cekmek ıcın kullanılıyor..

    "SELECT * FOROM .." seklınde baslıyan ıfade sql ıcın "SELECT" yapısıdır.. Sımdı burdan haraketle sorunu cevaplamak gerekırse senın kullanman gereken yapı "UPDATE" yanı guncelle yapısıdır..

    Temelde kullanım seklı
    PHP:
    UPDATE tablo alan1=deger1alan2=deger2, ... WHERE sartlar...
    gıbıdır.. Bu kadar on bılgıden sonra yapman gereken
    PHP:
    UPDATE sayfalar hit=hit+1 where id='$id'
    yukardakı sorguyu sqle gondermektır.. Iste hepsı bu.. Assagıda ıse yapman gereknlerı butun olarak gorebılırsın..

    PHP:
    //Sorguyu gondermek ıcın oncelıkle sqle baglanmalısın
    $baglan=mysql_connect (localhost,"kullaniciadin","sifren");
    mysql_select_db ("veritabanın",$baglan) ;

    //Urlden gelen $id degıskenine gore sayfanın hitinı 1 arttırmalısın
    mysql_query("UPDATE sayfa hit=hit+1 where id='$id'");

    //Sayfanı $sayfalar degızkenıne dızı olarak alıp..
    $sayfalar mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * from sayfalar where id='$id'"));

    //...Hıtını basabılırsın artık
    echo $sayfalar["hit"];
    Evet hepsı bu.. Denemedıgım ıcın calısıp calısmadıgını bılmıyorum ama umarım ısıne yarar :)
     
  11. C.M.O.

    C.M.O. Yeni Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hunter yardimlarin icin cok tesekkur ederim.

    Iyi Calismalar...