Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

yardım

Konu, 'Veritabanları' kısmında Black_Boyss tarafından paylaşıldı.

  1. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    Column count doesn't match value count at row 1
    hata bu

    formdan gönderdikten sonra bole oluyor

    formu gonderdigim sayfa kodları

    <?

    if (session_register==$valid_user)
    {
    // eger veritabanında iseler kullanıcı id sini kaydetmis ise yetki bölümü bir nevi
    echo "lütfen kayıtlı olmadıgınız alanda kayıt yapmayınız";
    }
    else
    {
    $valid_user = $kullanici;
    };

    @ $db = mysql_pconnect("localhost", "$kullanici", "");

    if (!$db)
    {
    echo "Error: Could not connect to database. Please try again later.";
    exit;
    }

    mysql_select_db("bookmarks");
    echo mysql_error();
    $query = "insert into musteri values ('".$ms_id."', '".$ms_adi."', '".$ms_adresi."')";
    $result = mysql_query($query);
    if ($result)
    echo mysql_affected_rows()." book inserted into database.";
    echo mysql_error();
    ?>

    </body>
    </html>
     
  2. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    yaımdaki ifade hatalarını boş verin mesela
    if (session_register==$valid_user)
    {
    // eger veritabanında iseler kullanıcı id sini kaydetmis ise yetki bölümü bir nevi
    echo "lütfen kayıtlı olmadıgınız alanda kayıt yapmayınız";
    }
    else
    {
    $valid_user = $kullanici;
    };

    hatayı bulalım
     
  3. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    sanirim sen session komutunu kullanrak oturum yonetimi yapmaya calisiyorsun eger oyleyse
    session_start();//oturumu ac
    if (!session_is_registered("valid_user");//gecerli kullanici mi?
    {
    // eger veritabanında iseler kullanıcı id sini kaydetmis ise yetki bölümü bir nevi
    echo "lütfen kayıtlı olmadıgınız alanda kayıt yapmayınız";
    exit;//else den sonra komutlar varsa exit la sayfadan cik
    }
    else
    {
    $valid_user = $kullanici;
    session_register("valid_user");//gecerli kullanici yap
    };// bir de buraya ; koymussun belkide hata burdandir:)
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Aralık 2002
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Session komutları üstadın dediği gibi olacak...
    Bunun dışında veritabanı ile ilgili hataya gelince,zaten hatada da belirtiyor : Veritabanındaki alan sayısı ise values kelimesinden sonraki alan sayısı birbirini tutmuyor.. Yani ya eksik ya fazla..

    Sadece istediğin alanlara bilgi girmek için insert'ü şöyle kullanabilirsin
    Kod:
    INSERT INTO musteri
     (alan1,alan2,alan3)
     VALUES (deger1,deger2,deger3)
    
    Kolay gelsin
     
  5. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    nietzsche
    ustat orda degil sora çalışıyor sorun yok
    ben o koda bakmayın diye yazdım senin dediginin benzeri
    member.php
    <?

    // bu uygulama için fonksıyon dosyalarını dahil et
    require_once("bookmark_fns.php");
    session_start();

    if ($username && $passwd)
    // biraz önce oturum açmayı denediler
    {
    if (login($username, $passwd))
    {
    // eger veritabanında iseler kullanıcı id sini kaydet
    $valid_user = $username;
    session_register("valid_user");
    }
    else
    {
    // başarısız oturum açma girişimi
    do_html_header("HaTa:");
    echo "Oturum açmadan sisteme giremezsiniz.";
    do_html_url("login.php", "Giriş");
    do_html_footer();
    exit;
    }
    }

    if (!filled_out($HTTP_POST_VARS))
    {
    do_html_header("Yalnış Giriş");
    do_html_url("login.php", "Ana Sayfa");
    sistem_out();
    }
    else
    {


    do_html_header("Ana Menü" );
    check_valid_user();
    do_html_url ("ana_sayfa.php" , "Sisteme Hoş Geldiniz \n Giriş İçin Tıklayınız" );

    do_html_footer();
    }
    ?>
    code by ismail çelikbaş
    burada da oluyordada ben zaten kullanıcı kayıt ettiriyorum id sini
    if (session_register==$valid_user)
    {
    // eger veritabanında iseler kullanıcı id sini kaydetmis ise yetki bölümü bir nevi
    echo "lütfen kayıtlı olmadıgınız alanda kayıt yapmayınız";
    }
    else
    {
    $valid_user = $kullanici;
    };

    @ $db = mysql_pconnect("localhost", "$kullanici", "");

    if (!$db)
    {
    echo "Error: Could not connect to database. Please try again later.";
    exit;
    }
    burdaki kodda demek istedigim mysql kullanıcıların yetkisini denemek için yazdım
    {
    $valid_user = $kullanici;
    };

    @ $db = mysql_pconnect("localhost", "$kullanici", "");

    bu bolumde kullanıcı giren kişi veri tabanında yetkisi var ama sadece silme ve update ( ınsert yok ) eheheh böle biraz karışık oldu ama ben böle olusturdum
     
  6. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    amanin ne cok benziyo:D
     
  7. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    yalanmı söledik iste code lan illaha yazdıracak bana

    al illaha yazdırdın adam çakar ucundan acık ben fonksiyonlarla çalışıyorum :D eee biraz gizli saklı misalı;)


    function login($username, $password)
    // kullanıcı adı ve şifresini veritabanı ile karşılaştır
    // evet ise true döndur
    // degilse false döndür
    {
    // veritabanına baglan
    $conn = db_connect();
    if (!$conn)
    return 0;

    // kullanıcı adının benzersiz olup olmadıgını kontrol et
    $result = mysql_query("select * from user
    where username='$username'
    and passwd = password('$password')");
    if (!$result)
    return 0;

    if (mysql_num_rows($result)>0)
    return 1;
    else
    return 0;
    }

    function check_valid_user()
    // birilerinin oturum açıp açmadıgına bak
    {
    global $valid_user;
    if (session_is_registered("valid_user"))
    {

    echo "-Sisteme Hoş Geldiniz : $valid_user.";
    echo "<br>";
    iso_saat ();
    }
    else
    {
    // oturum açılmamışsa
    do_html_heading("HaTa:");
    echo "Lütfen Sisteme Giriş Yapınız.<br>";
    do_html_url("login.php", "Giriş");
    do_html_footer();

    exit;
    }
    }

    muhahaha bak nasıl benzedi
    :sus:
     
  8. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    birincisi sana yalan soyledin diyen olmadi
    ikincisi lan diye hitap etmen hic hos degil
    ucuncusu yardim istedigin kislerden kodlari saklamak icin fonksiyon kullaniyorum demen sacmaligin daniskasi....
     
  9. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    yuhanna yanlış anlaşılma var lan kelimesine özürdilerim aslında formlarda sık kullandıgım kelime kafamda biraz iyi kusura bakma:(
    yaw yalan meselesi şaka olarak eger biraz sakaya yorarsan oki sorun yok çunkü ben sakacı bir kisiyim:D heeee hiç de önemli meseleler degil ama lan kelimesine bende üzüldüm

    -----------------------------
    ucuncusu yardim istedigin kislerden kodlari saklamak icin fonksiyon kullaniyorum demen sacmaligin daniskasi....
    --------------
    bu nedemek ben bu programı bitirım kodları dagıtacam kardeş beleş tamamı sen benim kutuphane dosyamdan birini görüyorrsun yada sen dagınık çalışmayı sevi yorsun

    bookmark_fns.php
    <?
    // Bu dosyayı tüm dosyalarımıza dahil edebiliriz
    // böylece her dosya tüm fonksiyonlarımız içerir
    // code by ismail çelikbaş
    require_once("data_valid_fns.php");
    require_once("db_fns.php");
    require_once("user_auth_fns.php");
    require_once("output_fns.php");
    require_once("kayit_modul.php");
    require_once("sorgu_modul.php");
    require_once("ortaktanim_modul.php");
    require_once("ana_modul.php");
    require_once("saat.inc.php");
    ?>
    bu sadece gördügün tek liblarıy bunun gibi busuru
    sorgu kayıt duzenli ifade fomların html çıktısı vs vs vs ben fazlaca dagıttım konuyu ama bir şeyler içinde birikitirdim

    senin yaptıgının cocuklar bile yapmaz yaw bura mahkeme degilki


    :aglama: :aglama: :aglama: :aglama: :aglama: :aglama:
    insanlar karşıdakinin kişiligini asla bilemez ben böleyim sen ölesindir
    fazlaca saçmaladı saat 3.21 olmus zatan kafam bozuldu biraz daha içelimmmm:super: ettin gecemeeeeeee
     
  10. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    insanlar karşıdakinin kişiligini asla bilemez ben böleyim sen ölesindir

    kesinlikle haklisin herkesin kisiligi faklidir ama toplum tarafindan genel kabul gormus deger ve normlara uymak gerekli diye dusunuyorum .yok sen ben bu kurallara uymam ,marjinal bir kisiyim diyorsan burda soyledigin sozler beni pek etkilemez zaten.

    neyse yalnis anlama var sanirim sagligina icelim diyecegim ama yarin sinavim var. sana iyi geceler.
    :)
     
  11. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    nietzsche

    selam

    kardeş olay tatlıya baglandı sanırım teşekkür ederim sana anlayışlı bir insansın bende de öleyimdir ama şu sözün

    //**toplum tarafindan genel kabul gormus deger ve normlara uymak gerekli diye dusunuyorum .yok sen ben bu kurallara uymam ,marjinal bir kisiyim diyorsan burda soyledigin sozler beni pek etkilemez zaten**//

    ben sadece günümüm cogunu bilgisayarla geçiyorum toplum oaraka yada arkadaş olarak pek fazla cevrem var ama kimse ile muhabbetim olmaz yane içime kapalı bir insanım bilgisayardan baska bir işim yok bana eylence zevk veriyor ugraşmak ve yaratmak ben bu kişiligi sahip bir insanım tek dostlarım internette edindigim insanlar ama onlarda geçicidir diyorum ama bi yandan da böle demek istemiyorum anlıcan aktif bir insan degilim toplum için ha sunuda belirtiyim söle iki kelime konuştugum insanları kendime samimi bir dost olarak bilirim açıklama yeterlidir heheheh
    :D

    ismini bilmedigimden arkadaşım nietzsche
    yeni yılını kutlar saglık ve mutlulukar içinde yaşamanı dilerim herşey gönlünce bir yıl geçmesi dileyigle hoşça kal

    ismail çelikbaş
     
  12. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    selamlar ustat ,
    sanirim sozlerimi yalnis anladin marjinal bir kisi ile kastetttigim asosyallik filan degil zaten hic kimse icin bu kelimeyi kullanma hakkim yok, emin ol olsa bile kullanmam.Benim demek istedigim farkli bir kisilik ornegin eminem gibi sarkilarini bazen dinlerim ama sozleri genelde pek bir anlam ifade etmez benim icin.yalnis anlamaya sebeb olduysam ozur dilerim.

    Yeni yilin sana hep istediginden fazlasini vermesini diliyorum.
    sevgiyle kal:)
     
  13. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Arkadaşlar...

    Veritabanı forumunda sizleri böyle güzel güzel muhabbet ederken görmek güzel ama yine de bunların veritabanı ile ilgisini göremedim ... :)

    Saygılar,sevgiler..
     
  14. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
  15. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    :sus:
     
  16. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    şahin sohbet diye bir bölüm açsan aslında

    bir ara bende fırça yemiştim :D
     
  17. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    sus kimseler duymasın sakın haaaa:D yanlışlıkla our felan