Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Yardım Lütfen:Üye Girişi

Konu, 'PHP' kısmında uteria tarafından paylaşıldı.

  1. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <html>
    <head>
    <title>Menu</title>
    <script language="javascript">
    function kayit() {
            parent.normal.document.location.href("kayit2.php");
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <?php
    ob_start
    (); session_start();
    include 
    "config.php";
    $sayfa=isset($_GET['sayfa'])? $_GET['sayfa']:'';
    switch(
    $sayfa){
    default:
    giris2();
    break;
    case 
    "1";
    giris3();
    break;
    }
    function 
    karakter(){
     
    parent.normal.document.location.href("karakter.php");
    }
    function 
    giris2(){
    echo 
    "<body>
    <form action=\"menu.php?sayfa=1\" method=\"post\">
    <input type=\"text\" name=\"acc\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"password\" name=\"pas\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"submit\" name=\"Giriş\" value=\"Giriş\">
    </form></body>"
    ;
    }
    function 
    giris3(){
    $acc=$_POST['acc'];
    $pas=md5($_POST['pas']);
    mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE kullaniciadi=='$acc' and sifre=='$pas'");
    if((
    $acc=='kullaniciadi') and ($pas=='sifre')){
    echo 
    "Hoşgeldin $Kullaniciadi";
    karakter();
    }
    else{
    echo 
    "Yanlış Kullanıcı adı yada Sifre";
    giris2();  

    }
    }
    ?>
    <br>
    <br>
    <form>
    <input type="button" VALUE="Kayıt" onClick="kayit()">
    </form>
    </body>
    </html>
    database e baglanıyorum herhangibir yanlıs kelime kullanmadım database adı da dogru db icindeki table adıda dogru
    acaba nerede hata yaptım görebilen warmı ?
    üye olurkende md5 olarak gönderdim sifreyi simdide md5 olarak cekiyorum fakat yanlıs kullanıcıadı yada sifre diyor
     
  2. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    yine mi sen...:) kodları yazarken php tagı arasına al..bu sekil hakkaten eziyet ediyorsun bize...
     
  3. researcher9

    researcher9 Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    132
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <html>
    <head>
    <title>Menu</title>
    <script language="javascript">
    function kayit() {
    parent.normal.document.location.href("kayit2.php") ;
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <?php
    ob_start
    (); session_start();
    include 
    "config.php";
    $sayfa=isset($_GET['sayfa'])? $_GET['sayfa']:'';
    switch(
    $sayfa){
    default:
    giris2();
    break;
    case 
    "1";
    giris3();
    break;
    }
    function 
    karakter(){
    parent.normal.document.location.href("karakter.php ");
    }
    function 
    giris2(){
    echo 
    "<body>
    <form action=\"menu.php?sayfa=1\" method=\"post\">
    <input type=\"text\" name=\"acc\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"password\" name=\"pas\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"submit\" name=\"Giriş\" value=\"Giriş\">
    </form></body>"
    ;
    }
    function 
    giris3(){
    $acc=$_POST['acc'];
    $pas1=$_POST['pas'];
    $pas=md5($pas1);
    $sorgu=mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE kullaniciadi='$acc' and sifre='$pas'");
    if(
    $sorgu){
    echo 
    "Hoşgeldin $Kullaniciadi";
    karakter();
    }
    else{
    echo 
    "Yanlış Kullanıcı adı yada Sifre";
    giris2(); 
     
    }
    }
    ?>
    <br>
    <br>
    <form>
    <input type="button" VALUE="Kayıt" onClick="kayit()">
    </form>
    </body>
    </html>
    şöyle bir denesen belki düzelir.
     
  4. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    @deathisonitsway yine ben :D peki bir dahakine denerim dedigin gibi yapmayı :D
    <?php ile baslayıp ?> ilemi bitireyim yazdıklarımı buraya eklerken

    @researcher9 tekeşşürler fakat mlsf olmadı :(
     
  5. researcher9

    researcher9 Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    132
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    hocam olmadı demişsin ama senin kodlarda eğer yanlış görmüyorsam (çünkü saat 2:30) zaten bir oturum açmamışsın session veya cookie ile neyse diğer arkadaşlardan daha net bir cevap gelir ama sabaha :)

    o php tagı olayınıda şöyle yapacaksın foruma attığın kodları seçip editörün yukarısında bulunan php etiketine basacaksın bu kadar.
     
  6. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    session kullandım bak orda session_start(); yazıor da, ne ise yaradıgını dahi bilmiorm , kullanılması gerektigini biliorm sadece
    ob_start(); ve session_start(); :(
     
  7. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    deneme imkanim olmadi.
    PHP:
    <?php ob_start(); session_start(); //Buna ihtiyacin yok ama yinede ekledim.
     
    ?>
    <html>
    <head>
    <title>Menu</title>
    <script language="javascript">
    function kayit() {
            parent.normal.document.location.href("kayit2.php");
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <?php
    include "config.php";
    $sayfa=isset($_GET['sayfa'])? $_GET['sayfa']:'';
    switch(
    $sayfa){
    default:
    giris2();
    break;
    case 
    "1":
    $kadi  $_POST["acc"];
    $sifre $_POST["sifre"];
    giris3($kadi,$sifre);
    break;
    }
    function 
    karakter(){
     
    parent.normal.document.location.href("karakter.php");
    }
    function 
    giris2(){
    echo 
    "
    <form action=\"menu.php?sayfa=1\" method=\"post\">
    <input type=\"text\" name=\"acc\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"password\" name=\"pas\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"submit\" name=\"Giriş\" value=\"Giriş\">
    </form>"
    ;
    }
    function 
    giris3($kadi,sifre){
    //$acc=$_POST['acc'];
    //$pas=md5($_POST['pas']);
    $sor mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE kullaniciadi='$kadi' and sifre='$sifre'");

    if(
    $say mysql_num_rows($sor) > 0){
    echo 
    "Hoşgeldin $Kullaniciadi";
    karakter();
    }
    else{
    echo 
    "Yanlış Kullanıcı adı yada Sifre";
    giris2();  

    }
    }
    ?>
    <br>
    <br>
    <form>
    <input type="button" VALUE="Kayıt" onClick="kayit()">
    </form>
    </body>
    </html>
     
  8. researcher9

    researcher9 Üye

    Kayıt:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    132
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ben yazdım ya zaten cevap gelmiş geç kalmışım :)



    session olayı için şu linkteki makeleyi incele 3 sayfa halinde üyelik sistemi aşama aşama anlatılıyor.


    http://www.ceviz.net/php-ile-uyelik-sistemi_a939.html
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Haziran 2008
  9. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    tskrler bluenight ama olmadı malesef :D
    researcher9 sanada tskrler link icin bi okuyayım bastan sona :D
     
  10. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    Bu arada bir zahmet hatayı da buraya yazarsan en azından nerde sorun oldugunu cozebiliriz.
    Asagidaki kod 100% calismasi gerek.
    PHP:
    <html>
    <head>
    <title>Menu</title>
    <script language="javascript">
    function kayit() {
            parent.normal.document.location.href("kayit2.php");
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <?php
    include "config.php";
    $sayfa=isset($_GET['sayfa'])? $_GET['sayfa']:'';
    switch(
    $sayfa){
    default:
    giris2();
    break;
    case 
    "1":
    $kadi  $_POST["acc"];
    $sifre $_POST["pas"];
    giris3($kadi,$sifre);
    break;
    }
    function 
    karakter(){
     
    parent.normal.document.location.href("karakter.php");
    }
    function 
    giris2(){
    echo 
    "
    <form action=\"test.php?sayfa=1\" method=\"post\">
    <input type=\"text\" name=\"acc\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"password\" name=\"pas\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"submit\" name=\"Giriş\" value=\"Giriş\">
    </form>"
    ;
    }
    function 
    giris3($kadi,$sifre){
    //$acc=$_POST['acc'];
     
    $sifremd5($sifre) ;
    $sor mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE kullaniciadi='$kadi' and sifre='$sifre'");

    if(
    $say mysql_num_rows($sor) > 0){
    echo 
    "Hoşgeldin $Kullaniciadi";
    karakter();
    }
    else{
    echo 
    "Yanlış Kullanıcı adı yada Sifre";
    giris2();  

    }
    }
    ?>
    <br>
    <br>
    <form>
    <input type="button" VALUE="Kayıt" onClick="kayit()">
    </form>
    </body>
    </html>
     
  11. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bluenight verdigin scriptte gene bi problem war anlayamadım problemi
    yalnız benim problemim su database e bisi aktarırken iide
    databaseden bisi cekerken problem cıkıyor
    yani sanırım bu problem cünkü kayıtta problem yok ama üye girisi yaparken sifre sorgulaması yapıyorum sifre yanlıs dior
    researcher senin verdigin link tekileride yapuıyorum gene sifre dogrulamada hata war
    problem nerde acaba :(
     
  12. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    Kesinlikle bir problem yok iki defa test ettim ve sorunsuz calisiyor. Sorun sanirim sifre kisminda sen kayit yaparken sifre kismini md5 ile encode ediyor musun ?
    burada karşilastirma md5 ile yapiliyor çünkü onu bir kontrol et..
    Dediğim gibi son verdiğim kod %1000 çalışıyor..
    Başka yerde sorun var

    Kolay gelsin.
     
  13. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <?php
    ob_start
    (); session_start();
    include 
    "config.php";
    $baglanti;
    function 
    giris(){
    $hata = isset($_GET['hata'])? $_GET['hata']:'';
    if(
    $hata=="1"){
    echo 
    "<font color=\"red\">Boş Alan Bırakmayın!</font>";
    }
    elseif(
    $hata=="2"){
    echo 
    "<font color=\"red\">Girdiğiniz Şifreler Birbirini Tutmuyor</font>";
    }
    else{
    }
    echo 
    "<body>
    <center>  
    <font size=\"7\">Kayıt islemleri</font>
    <br><br><br><br>
    <table border=\"0\">
    <tr><td><b>Adınız:</b></td><td><form action=\"kayit2.php?sayfa=hesapyarat\" method=\"POST\"> <input type=\"text\" name=\"adi\" size=\"10\" maxlenght=\"20\"></td><td></td>
    </tr>
    <tr><td><b>Soyadınız:</b></td><td><input type=\"text\" name=\"soyadi\" size=\"10\" maxlenght=\"20\"></td><td></td>
    </tr>
    <tr><td><b>Üye Adı:</b></td><td><input type=\"text\" size=\"10\" maxlenght=\"20\" name=\"kullaniciadi\"></td><td></td>
    </tr>
    <tr><td><b>Sifreniz:</b></td><td><input type=\"password\" name=\"password\" size=\"10\" maxlenght=\"20\"></td><td>4-15 Karakter</td>
    </tr>
    <tr><td><b>Sifreniz:</b></td><td><input type=\"password\" name=\"password2\" size=\"10\" maxlenght=\"20\"></td><td>Sifre Tekrar</td>
    </tr>
    <tr><td><b>E-mail:</b></td><td><input type=\"text\" name=\"email\" size=\"10\" maxlenght=\"50\"></td><td></td>
    </tr>
    <tr><td colspan=\"3\"><input type=\"checkbox\" name=\"Gis\" checked=\'checked\'><b>Gisleri Okudum ve Kabul Ediyorum</b><td>
    </tr>
    <tr><td><input type=\"submit\" name=\"Gonder\" value=\"Gonder\"></td><td><input type=\"reset\" name=\"Temizle\" value=\"Temizle\"></td>
    </form>
    </tr>
    </center>
    </table>
    </body>"
    ;
    }
    function 
    hesabac(){
    $adi  =stripslashes($_POST['adi']);
    $soyadi  =stripslashes($_POST['soyadi']);
    $kullaniciadi =stripslashes($_POST['kullaniciadi']);
    $password =stripslashes(md5($_POST['password']));
    $password2 =stripslashes(md5($_POST['password2']));
    $email  =stripslashes($_POST['email']);
    $email_kontrol mysql_query("select email from uyeler where email='$email'"); 
    $kullanici_kontrol mysql_query("select kullanici from kullanicilar where kullaniciadi='$kullaniciadi'"); 
    $email_kontrol2 mysql_num_rows($email_kontrol); 
    $kullanici_kontrol2mysql_num_rows($kullanici_kontrol);
    if((
    $email_kontrol2 0) || ($kullanici_kontrol2 0)){
    echo 
    '<font color="red">Hata oluştu.</font>'
       
    if(
    $email_kontrol2 0){
    echo 
    '<font color="red">Bu email adresi zaten kullanılıyor.</font>'
    unset(
    $email); 

    elseif(
    $kullanici_kontrol2 0){
    echo 
    '<font color="red">Bu kullanıcı adı zaten kullanılıyor.</font>'
    unset(
    $kullanici); 

    }
    if((
    $kullaniciadi =="") or ($password =="") or ($email =="")){
    header("location:kayit2.php?sayfa=giris&hata=1");
    }
    elseif (!(
    $password) === ($password2)){
    header("location:kayit2.php?sayfa=giris&hata=2");
    }
    else{
    $ekle =mysql_query("insert into uyeler (ad_soyad,kullaniciadi,sifre) values ('$adi' '$soyadi','$kullaniciadi','$password')");
    if(! 
    $ekle){
    echo 
    "baglanti kurulamadi";
    }
    else
    {
    $ekle;
    header("location:normal.php");
    }
    }
    }
    $sayfa = isset($_GET['sayfa'])? $_GET['sayfa']:'';  
    switch(
    $sayfa){
    default:
    giris();
    break;
    case 
    "hesapyarat";
    hesabac();
    break;

    }
    ?>
    bak buda kayıt sayfası md5 kullanıyorum burdada
    yani problem orda deil nasıl oluyorda sende calısıp bende calısmıyor nerde hata yapıyorum :garip:
     
  14. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    Burada sanırım iki şifrenin aynı olmasını kontrol ettirmek istemissin ama
    PHP:
    elseif (!($password) === ($password2)){
    header("location:kayit2.php?sayfa=giris&hata=2");
    bu daha mantikli
    PHP:
    elseif ($password != $password2){
    header("location:kayit2.php?sayfa=giris&hata=2");
    yukarda veridigim sorunla ilgili değil ama kolaylik olsun diye onerdim.
    verdigin kodlar da da sorun yok gibi.

    su sekilde denermisin
    PHP:
    function giris3($kadi,$sifre){
    //$acc=$_POST['acc'];
     
    $sifremd5($sifre) ;
    buradaki kodlari soyle yapip dene :
    PHP:
    function giris3($kadi,$sifre){
    //$acc=$_POST['acc'];
     
    echo $kadi."<br>";
     echo 
    $sifremd5($sifre) ;
    yukaridaki gibi yap ve giriş yapmayi dene hata sirasinda ekrana girdigin kullanici adi ve sifreyi basacak. onlari veritabanindaki ile kontrol et. sonuc nedir buraya yaz.
     
  15. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    74be16979710d4c4e7c6647856088456
    nolursa olsn bu sonucu gönderiyor bana:S
    sifreleme sistemimi hatalı acabA?
    yani 2 farklı sifre iledenedim 2 sindede bana bu yazıyı cıkarttı :(
     
  16. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    bak simdi senin dedigin hata benim ilk verdigim ornekte var ikinci verdigim ornekte o hatayi duzelttim:
    http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=393146&postcount=10
    buradakini yani.

    sen burdakini kullanmadın mı ?
    yukardaki linkte sorun yok iyice kontrol et. ilk verdigim kodla sonraki aynı degil
    ayrıca soruna gelince sorun gonderdigin bilgileri post ile allmıyor sorun ondan kaynaklanıyor.
     
  17. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    nasıl yani post ile almıyor derken ?
    post la gönderiyorum ben :S
    biraz acık anlatırmısın :garip:
     
  18. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    asagidaki kismi bir onceki mesajda verilen linkten bul.
    PHP:
    $kadi  $_POST["acc"];
    $sifre $_POST["pas"];
    giris3($kadi,$sifre);

    yukarida dikkat edersen $kadi degiskeni post ile acc nesnesinden alıyor. aynı şekilde $şifre değişkeni ise yine post ile pas nesnesinden alıyor. Anlayacagin form ekranında bulunan sifre girilen nesnenin isminde sorun var post ile alınmıyor. verdigim ornekte ikiside aynı asagıda tekrar veriyorum :
    Burası form ekranındaki pas nesnesi;
    burasi ise post ile nesnenin değerini alan kısım :
    Bundan sonrada bir zahmet biraz mantık yürüt istersen. Kodlar sorunsuz olmasına ramen çalıştıramadın ya helal sana ne diyeyim..
    Sorunu çözene kadar uğaşırım senle ona göre :)
    Kolay Gelsin.
     
  19. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    Sorunu çözene kadar uğaşırım senle ona göre

    alkıslancak adamsın vesselam blue...onunde ceket ilikliyorum :)
     
  20. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    yaf ali kafayı yicem artık ben inat ettim arkadaş inat etmedi sorun çözmeyi ya.
    Yaf böyle kıytırık bir hatayla bu kadarda uğraşılmaz ki :)