Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Yardım Lütfen:Session

Konu, 'PHP' kısmında uteria tarafından paylaşıldı.

  1. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Notice: Undefined variable: HTTP_SESSION_VARS in C:\EasyPHP\www\karakter.php on line 4

    Notice: Undefined variable: kadi in C:\EasyPHP\www\karakter.php on line 5
    bu hatayı aldm
    PHP:
    <?php
    session_start
    ();
    session_register('kadi');
    include 
    "config.php";
    $sayfa=isset($_GET['sayfa'])? $_GET['sayfa']:'';
    switch(
    $sayfa){
    default:
    giris2();
    break;
    case 
    "1":
    $kadi  = isset($_POST['acc'])? $_POST['acc']:'';
    $sifre = isset($_POST['pas'])? $_POST['pas']:'';
    giris3($kadi,$sifre);
    break;
    }
    function 
    karakter(){ 
     echo 
    "<script>parent.normal.location='karakter.php';</script>"
    }
    function 
    giris2(){
    echo 
    "
    <form action=\"menu.php?sayfa=1\" method=\"post\">
    <input type=\"text\" name=\"acc\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"password\" name=\"pas\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"submit\" name=\"Giriş\" value=\"Giriş\">
    </form>"
    ;
    }
    function 
    giris3($kadi,$sifre){
    //$acc=$_POST['acc'];
     
    $sifremd5($sifre) ;
    $sor mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE kullaniciadi='$kadi' and sifre='$sifre'");
    if(
    $saymysql_num_rows($sor) > 0){
    echo 
    "Hoşgeldin $kadi";
    karakter();
    }
    else{
    echo 
    "Yanlış Kullanıcı adı yada Sifre";
    giris2();  
    }
    }
    ?>
    bu üyelik girisinin yapıldıgı sayfa
    PHP:
    <?php
    session_start
    ();
    session_register('kadi');
    echo 
    $HTTP_SESSION_VARS['kadi']; 
    echo 
    "$kadi";
    ?>
    buda üyelik girisi olumlu ise yani kullanıcı adı ve sifre dogru ise yönlendirilen sayfa
    yardım lütfen hatayı çözemedim bir türlü
    session kullanımı ile ilgili 1-2 makale okudum ve orda anlatıldıgı gibi yaptım
    biyerde hatamı yaptım acabA?
     
  2. luckystrike

    luckystrike Üye

    Kayıt:
    25 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    36
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Üye Girişi tanımlandıktan sonra, daha önce tanımladığın değişken üzerine
    Kod:
    [COLOR=#0000bb]session_register[COLOR=#007700]([COLOR=#dd0000]'kadi'[COLOR=#007700])
    ile tekrar session açmaya çalışmışsın, haliyle $kadi ve $HTTP_SESSION_VARS['kadi'] boş.


    register'ı kaldır.
     
  3. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    register ı kaldırdım
    PHP:
    <?php
    session_start
    ();
    echo 
    "$kadi";
    ?> 
    </SPAN>
    ama bunuda kabul etmiyor


    Notice: Undefined variable: kadi in C:\EasyPHP\www\karakter.php on line 3
    hata bu
     
  4. Eretna

    Eretna Daimi Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1,639
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    WebMaster
    Şehir:
    Ankara
    4 ve 5 aralığında hata almışsın.
    4. aralık include("dosya.php"); olarak değiştir.
    diğer kısmıda
    $_SESSION['kadi']=$kadi;
    session_register("kadi");
    şeklinde düzenle
     
  5. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    anlamadım tam O.O
    4. aralık dedigin include satırı sanırım :S
    dosya.php yazmam sacma olur cünkü config.php sayfasını include etmem gerekli dosya.php die bi sayfam yok
     
  6. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    acaba bana cok basit 2 sayfa yazarmısınız bununla ilgili yani 1. de bi buton yada bi link olsn ona tıklayınca2. sayfayı acsın ve birincide kullanılan bir deisken session ile öbürüne atılsın?
    belki böyle daha rahat anlayabilirim ?
     
  7. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    session.php

    PHP:

    <?php
                                   

                     
    if(empty($_POST['gonder']) ) {


    ?>

                                        <form action="<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">


                                        adiniz: <input type="text" name="adi"><br>

                                        sifreniz: <input type="password" name="sifre"><br>

                                        <input type="submit" name="gonder" value="gonder">


                                                                             </form>



    <?php
    }else{

                                                                                        

           if(
    $_POST['adi']!=="uteria" or $_POST['sifre']!=="123456") {

                                                   echo 
    "bilgileriniz yanlis lütfen geri gidin";

    }

                   else{

    session_start();



                                                                                            
    $_SESSION['adi']=$_POST['adi'];


                                                                                            
    $_SESSION['sifre']=$_POST['sifre'];



                                    echo 
    'giris yaptiniz '.$_SESSION['adi'].'<br>diger sayfaya gitmek icin <a href="sifreli.php">tiklayin</a>';

    }


    }
    ?>


    sifreli.php

    PHP:

    <?php


                         session_start
    ();

         
      if(!
    $_SESSION['adi']) {

                        echo 
    ' bu sayfaya girme yetkiniz yok lutfen giris yapmak icin <a href="session.php">tiklayin</a>';


    }

                else {


                                                    echo 
    "hosgeldiniz sifreli sayfaya ".$_SESSION['adi']."";
    echo 
    '<br>';  echo 'sifreniz:'.$_SESSION['sifre'].'<br>';

    echo 
    'cikis yapmak icin <a href="exit.php">tiklayin</a>';

    }


    ?>


    exit.php

    PHP:

    <?php

    session_start
    ();

    if(
    $_SESSION['adi']) {

    session_destroy();

    }

    echo 
    'oturumunuz sonlandirildi.tekrar 
    giris yapmak icin <a href="session.php">tiklayin</a>'
    ;


    ?>





    session.php dosyasını calıstır...forma uteria 123456 yaz....mantık bu...
     
  8. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    [​IMG]Bu sayfayı görme yetkiniz yok

    Verdiğiniz kimlik bilgilerini kullanarak bu dizin ya da sayfayı görme izniniz olmayabilir.Bu dizin veya sayfayı görüntüleyebilmeniz gerektiğine inanıyorsanız, lütfen varsa localhost giriş sayfasında listelenen herhangi bir e-posta adresi veya telefon numarasını kullanarak Web sitesine başvurmayı deneyin.
    Internet'te bilgi aramak için [​IMG] Ara'yı tıklatabilirsiniz.


    HTTP Hatası 403 - Yasak
    Internet Explorer



    bana verdigi sonuc bu oldu :(
    hem ztn session.php de session_start(); ı cok ortalarda kullanmıssın onun en basta kullanılma zorunlulugu yokmu ?
     
  9. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    :) senin sunucun calısıyor bundan emin misin,session ı taa basta kullanırsan şart saglanmasa bile bos bir session olusturursun...buda sunucuya kulfet
     
  10. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    uzun süredir kurcalamadım ayarları calısıyo olması gerekli yani bu hata bi acaip geldi ztn buraya giris yetkiniz yok dior :S
     
  11. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar problemi çözdüm, sessionlar ilgili aynı problemi yasayan arkadaslar icin buraya ekliyorum (bakmayın böle yazınca cok samimiyetsiz gözüküyo okumadan gecin şu üstteki satırı :D:D )
    menu.php
    PHP:
    <html>
    <head>
    <title>Menu</title>
    <script language="javascript">
    function kayit() {
            parent.normal.document.location.href("kayit2.php");
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <?php
    session_start
    ();
    $kadi  = isset($_POST['acc'])? $_POST['acc']:'';
    $_SESSION["kadi"]=$kadi;
    include 
    "config.php";
    $sayfa=isset($_GET['sayfa'])? $_GET['sayfa']:'';
    switch(
    $sayfa){
    default:
    giris2();
    break;
    case 
    "1":
    $kadi  = isset($_POST['acc'])? $_POST['acc']:'';
    $sifre = isset($_POST['pas'])? $_POST['pas']:'';
    $_SESSION['kadi']=$_POST['acc'];
    giris3($kadi,$sifre);
    break;
    }
    function 
    karakter(){ 
     echo 
    "<script>parent.normal.location='karakter.php';</script>"
    }
    function 
    giris2(){
    echo 
    "
    <form action=\"menu.php?sayfa=1\" method=\"post\">
    <input type=\"text\" name=\"acc\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"password\" name=\"pas\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"submit\" name=\"Giriş\" value=\"Giriş\">
    </form>"
    ;
    }
    function 
    giris3($kadi,$sifre){
    //$acc=$_POST['acc'];
     
    $sifremd5($sifre) ;
    $sor mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE kullaniciadi='$kadi' and sifre='$sifre'");
    if(
    $saymysql_num_rows($sor) > 0){
    echo 
    "Hoşgeldin $kadi";
    karakter();
    }
    else{
    echo 
    "Yanlış Kullanıcı adı yada Sifre";
    giris2();  
    }
    }
    ?>
    <br>
    <br>
    <form>
    <input type="button" VALUE="Kayıt" onClick="kayit()">
    </form>
    </body>
    </html> 
    karakter.php
    PHP:
    <?php
    session_start
    ();
    echo 
    $_SESSION['kadi'];
    ?>
    ha bu arada bir sorumda ha olucak bu kolay :D sadece komudunu bılmıorm
    uye girince , örn uteria ile girince Hosgeldin uteria yazıyor
    bu yazıyı 1-2 sn sonra kaldırmam gerekli onu nasıl yapıcam _?
    while yada for döngüleri ise yararmı ? saniye ile ilgili ayarlanabilirmi ?