Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

yardım edin

Konu, 'Veritabanları' kısmında Black_Boyss tarafından paylaşıldı.

  1. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    Sorun

    Mysql de

    Musteriler tablosunda ms_kodu degerleri 0001,0002
    Ben bu degerleri ms_kayit dosyamda
    <tr>
    <td height="55" width="329">
    <div align="right">Müsteri Kodu :
    <input type="text" name="ms_kodu" size="0" value="**buraya**" maxlength="4">
    </div>
    </td>

    musteriler tablosundaki ms_kodu ile kayıt edilen en son veriyi alıp degerini bir artırıp
    bu alana
    <input type="text" name="ms_kodu" size="0" value="**buraya**" maxlength="4">

    yazmak istiyorum bir turlu yapamadım
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Şöyle bi şey geliyor aklıma ama bilmiyorum denedin mi ?
    Sorgu şöyle bi şey olacak
    Kod:
    SELECT ms_kodu FROM musteriler
    ORDER By ms_kodu DESC
    LIMIT 1
    
    Bu değeri php ile aldıktan sonra - php kullanıyordun di mi ? - aslında bir artırmak ve yazdırmak kolay ama baştaki 0 ları php görmezden gelecektir.Onun için başta ki 0 ları -ki eğer sorun buysa - elle biz ekleyeceğiz
    Kod:
    //Veritabanından al
    $ms_kodu=mysql_result ($rs,0,'ms_kodu');
    //Bir artır
    $ms_kodu++;
    //olması gerekn uzunluk
    $len = 4;
    //Bizim ms_kodu uzunluğu
    $ms_len = strlen((string)$ms_kodu);
    //Gerektiği kadar 0 ı sola yazdır
    for ($i=$ms_len;$i<=$len;$i++)
         $ms_kodu =  '0'.$ms_kodu;
    //İşte bu kadar
    echo $ms_kodu;
    
    Kolay gelsin.
     
  3. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    ustat senin kine yakın bişiler denedim
    ama hata gibi bişi veriyor #4 diye bişi

    ama buraya yazdıramadım daha öncede sormustum olmuyo nedense
    <input type="text" name="ms_kodu" size="0" value="**buraya**" maxlength="4">

    :(
     
  4. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    not : sifirları attım işe yaramıyor biraz degiştirdim sistemi

    SELECT max(ms_kodu) FROM musteriler

    veri tabanında degeri ms_kodu alıp degerini bir artırıp yazdırdım