Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

yaptigimiz uygulamanin icinde komuta göre calisan exe

Konu, 'Visual Basic' kısmında isenturk tarafından paylaşıldı.

  1. isenturk

    isenturk Üye

    Kayıt:
    29 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    151
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Trabzon
    Merhabalar;

    vb.net de kucuk bir program hazirladim.

    vb.net de hazirladigim exe dosyasinin icine kaynak kodlarina sahip olmadigim bir exe dosyasini yerlestirmek istiyorum, buraya kadar hersey tamam!

    Benim istedigim, vb.net de hazirlamis oldugum exe de belirtilen kosullar saglandiginda icine gomdugumuz exenin calismasi bunu nasil yapabiliriz.

    Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
     
  2. ommd

    ommd Üye

    Kayıt:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    176
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Amateur Programmer
    Şu an benim aklıma gelen en iyi yol

    if karar yapısıyla koşulun oluşup oluşmadığını denetlemek
    sonra process.start komutu ile çalıştırmak ama bu dosyayı adam el ile de çalıştırabilir.Onun için biraz etkisiz kalabilir.Ama yinede denemek istersen örnek

    İf sayi = 1 then

    System.Diagnostics.Process.Start("calis.exe")

    end if
     
  3. isenturk

    isenturk Üye

    Kayıt:
    29 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    151
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Trabzon
    ommd@ bunlar farkli exe olmayacakki ikiside tek exe haline donusecek bu soylediginizin bir hukmu yok sanirim.
     
  4. ommd

    ommd Üye

    Kayıt:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    176
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Amateur Programmer
    hmm tamam ne yapmak istediğin anladım...Ama sen içine gömdüğümüz .exe çalışsın deyince ben setup projesinde gömdüğümüz anladım...Bu kodlar istediğin işe göre değil ama basit ve çalışır kodlar.Neyse inşallah bulursun aradığını

    Ama iki tane .exe dosyasını tek hale getirmek sadece programlamayla olacak iş değil bence...Ve böyle bir şey varmı bilmiyorum varsa da başka şekille yapılıyor olabilir_

    iyi günler...
     
  5. isenturk

    isenturk Üye

    Kayıt:
    29 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    151
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Trabzon
    sanirim aradigimi buldum fakat uygulama konusunda sorun yasiyorum...

    vb.net resources bolumunden harici exe yi projeme ekliyebiliyorum ve compile ettigimde olusan exe dosyasinin boyutu istedigim sekilde artiyor.

    fakat resource den projeme dahil ettigim exe dosyasini hangi komutla cagirabilirim? yada hangi komutu vererek resource ye ekledigim exe yi calistirabilirim?

    ben bir kac kod ornegi buldum bu konuyla ilgili ama calistirmayi basaramadim. Sanirim boyle birsey var ama tam olarak hangi kodu kullanacagimi bulamadim.

    Yardimlarinizi bekliyorum..
     
  6. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    .net bilmem ama şöle bir dene istersen ommd'nin verdiği kodun aynısını kullan yol olarak kendi exe'ni ver sonuna da şöle devam et;
    C:\...exeyolu...\seninexe.exe/icindekiexe.exe

    belki bir ihtimal çalışabilir... ama kesin değil, dediğim gibi .net bilmiyorum...
     
  7. isenturk

    isenturk Üye

    Kayıt:
    29 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    151
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Trabzon
    malesef senin dedigin gibi denedim olmadi

    biraz arastirma yaptim

    Kod:
    
    
    System.Reflection.Assembly asm;
    asm = System.Reflection.Assembly.GetExecutingAssembly();
    string resourceName = asm.GetName().Name + ".Child.exe";
    System.IO.Stream stream = asm.GetManifestResourceStream(resourceName); 
    
    byte[] buffer = new byte[stream.Length];
    int bufferSize = Convert.ToInt32(stream.Length);
    stream.Read(buffer, 0, bufferSize);
    
    string tempFileFolder = System.Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.InternetCache);
    string tempFilePath = System.IO.Path.Combine(tempFileFolder, "Child.exe"); 
    
    System.IO.FileStream fs = new System.IO.FileStream(tempFilePath, System.IO.FileMode.Create);
    fs.Write(buffer, 0, bufferSize);
    fs.Close(); 
    
    System.Diagnostics.Process.Start(tempFilePath); 
    
    
    

    böyle bir kod buldum ama hata aldim bunda da. Yine arastirmaya devam ediyorum. Bulabilirsem sonucu buraya yazarım sizde bir seyler bulabilirseniz beni bilgilendirirseniz sevinirim..
     
  8. ertan2002

    ertan2002 Aktif Üye

    Kayıt:
    12 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    315
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Software Engineer
    Şehir:
    Bern - Schweiz
    mantık basit bi if kontrolü kullanacksın.. sonuç doğru ise gömülü dosyanı çıkartacaksın..sonra da shell komutu ile çalıştıracaksın..zor birşey değil ki
     
  9. nbakolik

    nbakolik Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    480
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Geliştirici
    Şehir:
    Denizli
    Sorun da orda zaten. Direk çalıştırmak istiyor arkadaş. Hem gömülü bir dosya varken onu içinden çıkarıp ordan çalıştırmakda bir garip olur...
     
  10. ertan2002

    ertan2002 Aktif Üye

    Kayıt:
    12 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    315
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Software Engineer
    Şehir:
    Bern - Schweiz
    kaynak kodları olmayan bi exeyi programın içine sadece gömerek alabilrisin başka türlü olmaz.. ama kendi kodunu compile edebilisin yaptığın program içinde (trojanlarda server oluşturma yöntemi)