Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Ya browserda asp hatalarımı artık göremiyorum

Konu, 'ASP' kısmında mavi_ruhum tarafından paylaşıldı.

  1. mavi_ruhum

    mavi_ruhum Üye

    Kayıt:
    8 Aralık 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    merhaba
    uzun bir aradan sonra tekrar şu asp olayına dalayımdedim. Bu geçen sürede .Net Framework kurmuştum. Artık çalışmalarımda ISS içinde default.asp olmasına rağmen anasayfamı açmamaya başladı.Artı yazdığım asp sayfalarının hatalarını önceleri browserımda görebiliyordum. İşte şu satırda eksik nesne filam gibi ve bu benim baya bi işime yarıyordu. Fakat artık oda yok. Sayfanız görüntülenemiyor diyor ama hiç hatayı göstermiyor.

    .Net framewrok güncellemesini kaldırdım ama değişen bişi olmadı.Localhostta sayfalarım açılmıyor + browserımı yanlış kodlarımı göstermiyor. Yaw ne yapacağım ben. (browserımı ie 6.0)

    Sistemimi tekrar eski şekilde nasıl yapılandırabilirim....
     
  2. p4r4h4t

    p4r4h4t Aktif Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    397
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ineternet Explorer -i achip

    Tools > Internet Options > Advanced > Show Friendly Http Error Message

    olan $eysini uncheck ediniz [eger checked ise] yani i$aretli ise i$aretini kaldirin...

    sorun bumudur???
     
  3. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Tuhaf gelecek belki ama aynı şeyler benim de başıma geldi..NET Framework güncellemesi ve Mobile Internet Toolkit yüklemiştim.Ardından Microsoft Visual Studio .NET Guided Tour CD'sindeki örnek portalı yükledim.Birden bire herşey gitti..NET Framework'den mi yoksa IIS 'den mi kaynaklandığını anlayamadım.Ama çözüm olarak yüklediğim ne varsa kaldırarak ve yeniden yükleyerek çözdüm.İkinci bir olay da JRUN ve ColdFussion denemelerimde meydana geldi.Yine aynı şekilde hiçbirşey çalışmaz oldu.Olay Görüntüleyicisinde her şey normal görünlmesine rağmen.Bunu da IIS dahil bütün yüklediklerimi kaldırarak ve JRUN hariç hepsini yeniden yükleyerek çözebildim.Problemin IIS 'den mi yoksa browser'dan mı kaynaklandığını anlamak için de Mozilla 1.0 ile denemeler yapmıştım.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Mart 2003
  4. acemi

    acemi Misafir

    -> Internet Services Manager
    -> Host Adi
    -> Web sunucu adi ( genelde Default Web Site)
    -> Mouse sag tus - Properties
    -> Home Directory
    -> Configuration
    -> App Debugging
    -> Send Detailed ASP error messages to client
     
  5. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Yok yok bendeki sorunla aynı bu sorun.IIS çalışmıyor.Hatta makine açılırken "Sistem başlatılırken bir veya birkaç servis maşarısız oldu.Hataları incelemek için olay görüntüleyicisini inceleyin" mesajı alıyordum.
     
  6. teddmcload

    teddmcload Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Ocak 2003
    Mesajlar:
    1,650
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bu servislerin neler olduklarını administrator bölümünden öğrenebilirsiniz. bu göre gerekli servisler için gerekeni yapabilirsiniz. bir de iis i tekrar (bilgisayarı değil) başlatmak işe yarayabilir.
     
  7. mavi_ruhum

    mavi_ruhum Üye

    Kayıt:
    8 Aralık 2002
    Mesajlar:
    94
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sorunumu .net framework u kaldırarak, iss yi silip tekrar yüklüyerek eski haline getirdim.

    Ne yazıkki diğer çözüm önerilerine deneyemdedim(herkese teşekkür). Foruma biraz geç baktım sanırım. Ama neyse artık hata mesajlarını alabiliyorum, ve ıss sorunsuz....
     
  8. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Başka bir çözümü yoktu zaten çünkü ben diğerlerinin hepsini denemiştim.