Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Web Sitesinden Bildirim Gönderme

Konu, 'Veritabanları' kısmında EMRESONMEZESK tarafından paylaşıldı.

Etiketler:
  1. EMRESONMEZESK

    EMRESONMEZESK Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Arkadaşlar Web sitesinden bildirim gönderme mantığı ile bilgi verebilecek varmı ? Nasıl Bir yol izlenmeli... Şimdiden teşekkürler
     
  2. sedirAğacı

    sedirAğacı Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2016
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı.
    Şehir:
    Aydın
    Çok genel bir soru sorduğun için yanıt gelmeyebilir.

    mesela ben soruyu okuyunca aklıma soru ile ilgili hiç bir şey gelmedi.(kafamın içi boşda olabilir :oops:)

    Bildirim sadece tüm üyelere mailmi... belli sınıf üyelere mailmi,
    yoksa mail yerine sms mi, yoksa bildirim derken bağlı üyelere anında çıkan aktif mesajmı yoksa, belli sınıf üyelere aktif mesajmı, yoksa bildirimden kastın bambaşka bişeymi mesela reklam filan...

    soru ne kadar detaylı olursa, tam cevabı alman o kadar kolay oluyor. :)
    hani detaylı sorsan yanıt vereceğimden değilde. :p

    nedense benim bilgim kimsenin işine yaramıyor da yoksa bilsem herkesi cevaplardım. :oops:
     
    dinlex bunu beğendi.
  3. EMRESONMEZESK

    EMRESONMEZESK Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    DOSTUM MAİL SMS VE YA SİTEYE GİRDİĞİNDE SİREK ÇIKAN BİLDİRİMDE SIKINTI YK ONLAR ZATEN VAR BEN KİŞİYE ÖZEL BİLDİRİMDEN BAHSEDİYORUM SMS YERİNE BİLDİRİM GÖNDERSEK MALİYET DÜŞECEK
     
  4. EMRESONMEZESK

    EMRESONMEZESK Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    misal adam alarm kurunca alarm saati geliyo ve bildirim geliyor. bunu aynı aynı şekilde alarmı siteden kurduğunu düşün ve o saate bildirim gelsin bu java istiyor ben jva pek iyi değilim o yüzden takıldım
     
  5. sedirAğacı

    sedirAğacı Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2016
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı.
    Şehir:
    Aydın
    Yani tetikleyen sunucu öylemi.?

    İstemcinin bir isteği yok.

    Normalde web yapısı, istemci istek yollar, sunucu cevap verir.
    istemci, sunucuya istek yollamadan sunucu, istemci tarafa bilgi göndersin ve istemci sitede ise bunu görsün istiyorsun.?

    Doğrumu anlamışım.?
    Bu sayede soruyu detaylandırmış oluyoruz. !!
     
  6. EMRESONMEZESK

    EMRESONMEZESK Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Durum şu adam siteden bir randevu alacak randevu saati geldiğinde bir bildirim gitsin istiyorum zaman olayını cron ile çözerim sadece bu olay için kulllanıcının ip si mi alınmalı başka bir işlme mi yapılmalı
     
  7. dinlex

    dinlex Üye

    Kayıt:
    23 Aralık 2016
    Mesajlar:
    235
    Beğenilen Mesajlar:
    60
    Şehir:
    Hatay
    windowsun şu yeni özelliğini kastediyorsunuz sanırım. tarayıcı kapalı bile olsa ekranın sağ altında bildirimler çıkıyor. O mu?
     
  8. EMRESONMEZESK

    EMRESONMEZESK Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    aynen öyle
     
  9. sedirAğacı

    sedirAğacı Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2016
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı.
    Şehir:
    Aydın
    Soru o zaman veritabanlarını ilgilendirmiyor, programlama dili ile alakalı. Yanlış yerde açmış oluyorsun.?
    Bildiğim kadarı ile web sitesi açık değilse, client, server bazlı bir mimaride üyene bildirim gönderemezsin. Tabi yasal yolla. :) Gönderebilirsen onun adına virus deniyor. o_O
    mail yada sms gönderebilirsin.
    facebook ve e-devlet gibi büyük sitelerde bunu yapıyor. sms gönderiyorlar. Bildirimlerin nadir oluşacak şeyler, sms pahalı olmaz. 50 tl ye 1000 sms filan satıyorlar diye hatırlıyorum.

    Diğer yol masaüstü programlamadan geçiyor. exe file yazıp üyelerin bilgisayarlarına indirteceksin. Bilgisayar açılırken aktif edeceksin. exe file ile senin sitenin veritabanına belli periyodlarla bağlanıp, bildirim varmı diye bakacaksın. Bu işin astarı yüzünden pahalı olur.

    Mevcut tecrübemle başka yol aklıma gelmiyor.
     
  10. dinlex

    dinlex Üye

    Kayıt:
    23 Aralık 2016
    Mesajlar:
    235
    Beğenilen Mesajlar:
    60
    Şehir:
    Hatay
    Google Chrome Web Bildirimi Nedir? Nasıl Kullanılır?

    Geçtiğimiz aylarda Google, Chrome için web bildirim servisini duyurdu. Web bildirim servisi ile istediğiniz kullanıcıya istediğiniz zaman masaüstünden bildirim gönderebiliyorsunuz.
    Kullanıcıya bildirim gönderebilmek için siteye geldiğinde kullanıcıdan onay alınması gerekiyor.

    Onay işleminin ardından kullanıcıya istenilen zamanda bildirim gönderme şansını yakalayabiliyorsunuz.
    Web bildirimin en güzel yanı ise bildirim göndermek için kullanıcının siteye gelmesini beklemiyorsunuz. Hedeflediğiniz kişi farklı sitelerde gezerken ya da browser’ı kapalyken bile bildirim gönderebiliyorsunuz.
    Facebook ve eBay gibi global markalar da şu an bu teknolojiyi kullanmakta.
    Üçüntü parti yazılımlar ile bildirim özellikliklerini daha detaylı bir şekilde kullanabiliyoruz. Örneğin ziyaretçilerimizi segmente edip onların ihtiyaçlarına göre farklı mesajlar iletebiliyoruz.
     
  11. dinlex

    dinlex Üye

    Kayıt:
    23 Aralık 2016
    Mesajlar:
    235
    Beğenilen Mesajlar:
    60
    Şehir:
    Hatay
  12. omer

    omer Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Haziran 2003
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    8
  13. EMRESONMEZESK

    EMRESONMEZESK Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    DOSTUM FİREBASEİ ANDROİD UYGULAMADA ZATEN KULLANIYORUM OMERİN DEDİĞİ ONESİGNALİ DÜN BENDE BAŞKA BİYERDE BULDUM ANCAK JAVA DİLİNDE BİRAZ SIKINTI OLDUĞUMDAN ONE SGİNALİN ÇALIŞMA MANTIĞINI ÇÖZEMEDİM BANA BİRAZ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM GOOGLE IN Kİ WEB SİTESİNDE NASIL ÇALIŞIYOR ONUDA ALABİLİRM SADECE BİR KOD VERİYOR VE SİTENE YÜKLE DİYOR GERİ KALANI ANLAMADIM
     
  14. sedirAğacı

    sedirAğacı Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2016
    Mesajlar:
    678
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı.
    Şehir:
    Aydın
    yeni bişey daha öğrenmiş oldum. web push denen yöntem geliştirmişler.
    Anlaşılan bunun için bilgisayarlarda ve cep telefonlarında yüklü olan exe file leri aracı olarak kullanıyorlar. Yani web browserları.

    konuyuda yukarı çekmiş olalım.
     
  15. omer

    omer Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Haziran 2003
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    1) onesignal'e üye oluyorsun.

    2) Add a new app 'dan "web push" uygulaması ekliyorsun.
    Chrome ve Firefox için farklı bir uygulama
    Safari için farklı bir uygulama

    3) Sitene yerleştireceğin script örneği burada.
    Web Push SDK Setup (HTTP)

    a) Script'de sana verdiği app_id'yi yazıyorsun
    b) https yoksa onların verdiği subdomain'i yazıyorsun subdomain kısmına

    4) Mesaj göndermek için One signal'den new push diyorsun ve mesajını gönderiyorsun.
     
  16. EMRESONMEZESK

    EMRESONMEZESK Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    ÜSTAD TEŞEKKÜR EDERDİM DOĞRU MU YAPTIM
    <head>
    <script src="https://cdn.onesignal.com/sdks/OneSignalSDK.js" async='async'></script>
    <script>
    var OneSignal = window.OneSignal || [];
    OneSignal.push(["init", {
    appId: "1234567899",
    autoRegister: false, /* Set to true to automatically prompt visitors */
    subdomainName: 'OneSignal Mobile Push Notification Service',
    /*
    subdomainName: Use the value you entered in step 1.4: Imgur: The most awesome images on the Internet
    */
    httpPermissionRequest: {
    enable: true
    },
    notifyButton: {
    enable: true /* Set to false to hide */
    }
    }]);
    </script>
    </head>
     
  17. omer

    omer Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Haziran 2003
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Evet doğru appId Onesignal'den aldığınız numara. subdomain yine uygulamayı create ederken aldınığınız subdomain adresi. Bunu sayfanızda <head> arasına yerleştirip one signal'den new push diyerek test edebilirsiniz.
     
  18. EMRESONMEZESK

    EMRESONMEZESK Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2016
    Mesajlar:
    103
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Kodları siteme atıyorum ancak one signalde mesaj göndermek istediğimde kullanıcı olmadığını söylüyor biraz cahil kaldım java olunca senden ricam bunun sebebini söyler misin
     
  19. omer

    omer Daimi Üye

    Kayıt:
    25 Haziran 2003
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Web sitesine kodları atınca sağ alt köşede bir alarm iconu çıkıyor. Bu iconu tıklayıp kullanıcıların sayfandan bildirim almaya izin vermesi gerekiyor. Seninde kendi sayfana üye olman gerekiyor. Üye olmaktan kasıt chrome'da bildirime siteyi eklemek e-posta vb. bir üyelik değil.

    1) Web sitesine kodları eklediyseniz.
    2) Onesignal'den push gönderdiyseniz.

    Bundan dolayı almıyor olabilirsiniz. Bu arada firefox veya chrome kullanmak gerekiyor.