Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

vt den resim silme ?

Konu, 'PHP' kısmında 2de1 tarafından paylaşıldı.

  1. 2de1

    2de1 Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    792
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    localhost
    arkadaşlar . vt de bulunan resimleri

    PHP:
    while($sirala=mysql_fetch_assoc($sql)){


    }

    ile listelemek ve başına bi tane checbox koymak istiyorm. işaretlenenler de butona basılınca silinsin.mantığını ufak bir örnekle anlabilir misinz ? :garip:
     
  2. tugrulaslan

    tugrulaslan Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    67
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Engineer&Freelancer PHP Programmer
    Şehir:
    İstanbul
    eğer resimler kategori kategori ayırmadıysan işlem rahat. check box'ın while ile kullanımı biraz sıkıntılı yani zor, o checkboxda ki id yi saydırman lazım. mantık kısaca bu ve karışık:) sana kod örneğini vereyim:

    while ile veriyi yazdırdığında bu checkbox u müsait bir yere sıkıştır

    "<input type='checkbox' name='checkbox[]' id='checkbox[]' value='$row[id]' />"

    buda gelen veriyi sildirmek için gereken kod:

    PHP:
    <?php
         
    if(isset($_POST['delete'])){
         
    $checkbox $_POST['checkbox'];
         
    $countcheck count($_POST['checkbox']);
         
         for(
    $i=0;$i<$countcheck;$i++){
             
    $delete $checkbox[$i];
             
    $sql "DELETE FROM resimler WHERE id='$delete'";
             
    $query mysql_query($sql);
             
             if(
    $query){
                 echo 
    "<span class='style4'>Seçili yöneticiler silinmiştir! lütfen sayfayı yenileyiniz.</span>";
             }else{
                 echo 
    "hata!";
             }
         }
             
         }
         
         
    ?>


    bu koda biraz ekleme yapıp unlink ilede serverdan silebilirsin.
     
  3. 2de1

    2de1 Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    792
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    localhost
    hocam eyw. saolasın. kodunu denemedim. cpt131 bi betik yazdı. onu da burda paylaşıyım belki başkalarının işine yarar. tekrar saol hocam ;)


    PHP:
    <?php
    session_start
    ();
    #VT Bağlantısı
    $veriyolu=mysql_connect("localhost","root","");
    $veritabani="vt";
    if (!
    $veriyolu){

    echo 
    "LocalHost Sunucusuyla Bağlantı Kuramadık !<br> Sebebi :<br> ".mysql_error();
    }
    $baglanti=mysql_select_db($veritabani,$veriyolu);
    if (!
    $baglanti){
    echo 
    $veritabani." Veri Tanabıyla Bağlantı Kuramadık !<br>";
    }  
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    if($_POST){
    //$sql=mysql_fetch_assoc(mysql_query("select * from yonet where i=".$_SESSION['ID']));
    //if(($sql['no']!=$_SESSION['ID']) or ($sql['user']!=$_SESSION['user']) or ($sql['pass'] !=$_SESSION['pass'])){echo 'yetki yok kanka ;)';exit();}

    for($x=0;$x<count($_POST["no"]);$x++){
    $pasta[] = $_POST["no"][$x];
    }

    if(
    count($pasta) != 0){
            for(
    $x=0;$x<count($_POST["no"]);$x++){
            
    $islem mysql_query("DELETE FROM anaresim WHERE id=".$pasta[$x]); 
            if(
    $islem){echo '<script>alert("Basarili:)");</script>';}else{echo '<script>alert("hata :S");</script>';}

            }


    }
    }
    ?>

    <form method="post" action="">
    <?php
    $sayfalar
    =mysql_query("select * from anaresim");
    while(
    $cek mysql_fetch_assoc($sayfalar)){echo '<input type="checkbox" name="no[]" value="'.$cek["id"].'" /><img src="'.$cek["adres"].'" /><hr style="height:10;"><br />';}


    ?>
    <input type="submit" class="form" value="Bitir" ><br>
    </form>