Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

veritabanından listeleme

Konu, 'PHP' kısmında bektas-star tarafından paylaşıldı.

  1. bektas-star

    bektas-star Yeni Üye

    Kayıt:
    2 Ekim 2007
    Mesajlar:
    11
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar veri tabanından verileri php ile listeletmek istiyorum ancak sayfayı her yenilediğimde aynı bilgi durmadan alt alta çıkıyor, bilgileri düzenli olarak listeletmemde yardımcı olursanız sevinirim. Php Yeni başladım..

    Kod:
    <?php
    while ($row = mysql_fetch_array($sonuc)) {
      $konu = $row["konu"]; 
      echo "<font size=\6\ color=\#CCFF00\> $baslik </font><br> $konu <br />";
    }
    mysql_free_result($sonuc); 
    ?>
     
  2. Caylaq

    Caylaq Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1,145
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Product Development Specialist
    Şehir:
    DELPHI LAND
    Döngü Tekrarlandıkça çıkması gayet normal

    Siz nasıl çıkmasını istiyorsunuz ?


    .
     
  3. Severcan

    Severcan Üye

    Kayıt:
    17 Haziran 2007
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    $sor=mysql_query("select * from tablo_adi");
    while($yaz=mysql_fetch_array($sor)){

    $konu = $yaz["konu"];
    echo "<font size=\"6\" color=\"#CCFF00\"> $baslik </font><br> $konu <br />


    }

    birde bunu dene
     
  4. ozguraybar2

    ozguraybar2 Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    473
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Denizli
    nasıl bir soru bu ya :)
     
  5. Grafix

    Grafix Üye

    Kayıt:
    23 Nisan 2007
    Mesajlar:
    70
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    mesajlar -> id | baslik | mesaj

    ----------------------------

    PHP:
    <?php 
     
    // mesajlar tablosundan son eklenenleri id numarasına göre sırala 
     
    $sorgu mysql_query("select * from mesajlar order by id desc");
     
    // döngüye gir
     
    while($cek=mysql_fetch_array($sorgu)){
     
    $id $cek["id"]; // id'yi çek
    $baslik $cek["baslik"]; // başlığı çek
    $mesaj $cek["mesaj"]; // mesajı çek
     
    //verileri yazdır
     
    echo "<font face='Tahoma'>$id</font> | <font face='Tahoma'>$baslik</font> | <font face='Tahoma'>$mesaj</font>"
     
    }
     
    ?>
     
     
  6. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    Sana katılıyorum :garip:

    :ginginn::ginginn:
     
  7. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
  8. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    Öyle de @Raiden hiç bir şekilde sayfalama yapacağını belirmeş ki. sadece sayfayı her yenilediğimde demiş.

    Ayrıca arkadaş mesajı bırakmış gitmiş insan arada bir uğrar yahu :garip:
     
  9. Grafix

    Grafix Üye

    Kayıt:
    23 Nisan 2007
    Mesajlar:
    70
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bence sayfalama ile uzaktan yakından alakası yok,

    tahminimce veritabanından son eklenen veriyi çekmek istiyor.
     
  10. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    bana soracak olursanız verileri yanyana göstermek istiyor
    yani

    veri1 - veri2 - veri3
    veri4 - veri5 - veri6
    veri7 - veri8 - veri9
     
  11. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    iyi okumakta fayda var.
     
  12. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    raiden :)
    Listelemek derken ben bunu anlıyorum ama sen sayfa olarak anlayabilirsin. (belkide sayfa istiyordur onuda bilmem)
    Ama ben şunu denemesini istiyorum.

    bana soracak olursanız verileri yanyana göstermek ve listeletmek istiyor
    yani

    veri1 - veri2 - veri3
    veri4 - veri5 - veri6
    veri7 - veri8 - veri9

    Eğer isteği bu ise...

    PHP:
    <?php $sorgu mysql_query("select * from mesajlar order by id desc");
    mysql_select_db($veritabani);
    $sayac 0;
    ?>



    <table width="200" border="1">
     <tr>
         <?php while($cek=mysql_fetch_assoc($sorgu)){?><td>
    <?php echo $cek['id'?><br />
          <?php echo $cek['baslik'?><br />
          <?php echo $cek['mesaj'?></td>
    <?php
      $sayac
    ++;
      if (
    $sayac  == 5) {
        echo 
    "</tr><tr>";
        
    $sayac 0;
        }
      
    ?><?php }?>
      </tr> 
    </table>
    5erli şekilde listeleme yapacaktır.
    buda ekran görüntüsü [​IMG]

    Kolay Gelsin.
     
  13. Raiden

    Raiden self.life.start()

    Kayıt:
    11 Ekim 2004
    Mesajlar:
    4,392
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    /home/Raiden
    @materyalist
    ucu bi süre sonra sayfalamaya gidicek.
     
  14. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    haklısın raiden :)
    valla ben anladığım kadarı ile söyledim söylemekle kalmayıp bi ekran görüntüsü ile birlikte bide kodlarınıda verdim.

    Artık gerisi ona kalmış
    :)
     
  15. akyor35

    akyor35 Daimi Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2005
    Mesajlar:
    1,510
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    bence istemekten önce soru sormayı öğrenmesi lazım
     
  16. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    ohoo ilahi @raiden adam donup tam olarak ne istediğini yazana kadar değil sayfalamaya, Aya kadar gider :):)
     
  17. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    noluyor burda olay mı var...nedir mevzu :):) ne kuyrugu hacım burası :)
     
  18. Grafix

    Grafix Üye

    Kayıt:
    23 Nisan 2007
    Mesajlar:
    70
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bul karayı al parayı oynuyoruz :D birisi küreden baksa çok iyi olucak.
     
  19. materyalist

    materyalist Daimi Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    771
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    PHP.Net
    ali delinin biri kuyuya taş atmış.
    bizde onu cıkarmaya çalışıyorz :D
     
  20. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad

    bana da oyle geldi semih hocam...ortalıgı yumusatayım dedim bende.bana kalırsa soru lastik gibi....nereye cekersen oraya uzar ):):):)