Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Veritabanındaki boşlukları koruma ve ekrana yazdırma

Konu, 'PHP' kısmında dikmen tarafından paylaşıldı.

Etiketler:
  1. dikmen

    dikmen Yeni Üye

    Kayıt:
    24 Mart 2018
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    Merhabalar,
    Arkadaşlar, aşağıdaki kodla veritabanından verileri çekiyorum. Veritabanımdaki bilgileri phpmyadminle kontrol ettiğimde dogrucevap sütunundaki bir satır şöyle görünüyor:
    AA BC DE CD ADC B C
    yani karakter aralarında veya son kısımda bir veya birden fazla boşluk var. Buraya kadar sorun yok.

    Ancak bu verileri ekrana yazdırınca boşluklar bire düşüyor, ve şöyle görünüyor:

    AA BC DE CD ADC C gibi.

    Benim istediğim ne kadar boşluk varsa aynen korunsun ve ekrana o şekilde yazılsın,boşluklar kaymasın, kırpılmasın. Ben verileri td etiketleri arasına yazdırıyorum.
    Cevaplar için teşekkür ederim.

    Kullandığım kod:

    $data_Bi = $db->prepare("SELECT *FROM cevap WHERE SinavKodu=:snvkodu AND OgrenciNo=:eek:grno AND DersSimge='TBi' ");
    $data_Bi->bindValue(":eek:grno",$noo,PDO::pARAM_INT);
    $data_Bi->bindValue(":snvkodu",$sk,PDO::pARAM_STR);
    $data_Bi->execute();
    $data_ydizi_Bi = $data_Bi->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    foreach ($data_ydizi_Bi as $key_Bi => $value_Bi) { }
     
  2. gk

    gk Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    134
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    htmlentities() fonksiyonunu kullanın : PHP: htmlentities - Manual

    PHP:
    foreach ($data_ydizi_Bi as $key_Bi => $value_Bi) {
        echo 
    htmlentities($value_Bi);
        echo 
    "<br>";
    }
     
  3. MaviAteş

    MaviAteş Aktif Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    440
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bilgisayar Sistemleri Öğretmeni
    Şehir:
    Başakşahir, İstanbul
    Html'nin özelliği o, yan yana birden fazla boşluk göstermez.

    Birden fazla boşluk yazdırmak için, &nbsp; yazmanız gerekir.

    HTML:
    &nbsp;
    Artık isterseniz, ekrana yazdırırken boşlukları bu koda çevirin, isterseniz kaydederken .
     
  4. dikmen

    dikmen Yeni Üye

    Kayıt:
    24 Mart 2018
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    Sayın gk cevabınız için teşekkür ederim, ama olamdı.
    Sayın MaviAteş hocam ekrana yazdırırken nasıl yapılacağına dair vaktiniz varsa bir örnek verebilir misiniz acaba? Bu konuyla ilgili bir örnek bulamadım da.
     
  5. sedirAğacı

    sedirAğacı Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2016
    Mesajlar:
    833
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Meslek:
    Bilgisayar programcısı.
    Şehir:
    Aydın
    Boşlukları teke indiren php değil HTML,

    Biraz daha düzgün görünmesini istersen yazı tipi font-family olarak her karakterin aynı boyutlarda olduğu bir yazı tipi seçebilirsin mesela consolas, ve fazla boşluk koyman gereken aralıklarada maviAteş in önerdiği gibi &nbsp; koyabilirsin.

    Başka türlü çözüm ise, daha çok <div> daha çok <td> daha çok <span>. float, display, gibi css komutlarını çalışmalısın.
    Bunun hap gibi bi çözümünü bulmak zor.
     
    Son düzenleme: 25 Mart 2018
  6. gk

    gk Üye

    Kayıt:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    134
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Aklımda yanlış kalmış, pardon, str_replace() fonksiyonunu kullanın : PHP str_replace() Function
    PHP:
    echo str_replace(" ""&nbsp;"$value_Bi);
     
    sedirAğacı bunu beğendi.
  7. dikmen

    dikmen Yeni Üye

    Kayıt:
    24 Mart 2018
    Mesajlar:
    5
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    Biraz geç yazıyorum ama kusura bakmayın, Bu kodlar işime yaradı teşekkür ederim.