Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

veri tabanından çektiğim her veri için ayrı ayrı göster gizle nasıl yapılır?

Konu, 'PHP' kısmında nco09 tarafından paylaşıldı.

  1. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    merhaba.
    sitemde müşterilerden gelen mesajları alt alta listeletiyorum.ancak her mesaj aşağı dogru uzadıgı için göster gizle yapmak istiyorum.yani a kişisinin mesajını göster gizle butonu ile b kişsinin mesajını göster gizle butonu ile ayrı ayrı gösterip gizlemek istiyorum.
    kodlarım aşağıda.nasıl yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim

    <?php if(!$datailan):?>
    <a href="<?php echo Url::doUrl(URL_ADDLISTING);?>"><?php echo Message::msgSingleInfo(Lang::$word->HOME_SUB12M);?></a>
    <?php else:?>

    <?php foreach($datailan as $row):?>
    <div class="columns horizontal-gutters">
    <div class="screen-50 tablet-100 phone-100">
    <div class="wojo divided list">
    <div class="item ">
    <div class="right floated content"> <?php echo $row->fname;?></div>
    <div class="content"> <?php echo Lang::$word->LST_AD;?></div>
    </div>
    <div class="item ">
    <div class="right floated content"> <?php echo $row->lname;?> </div>
    <div class="content"> <?php echo Lang::$word->LST_SOYAD;?></div>
    </div>
    <div class="item ">
    <div class="right floated content"> <?php echo $row->phone;?> </div>
    <div class="content"> <?php echo Lang::$word->CF_PHONE;?></div>
    </div>
    <div class="item">
    <div class="right floated content"> <?php echo $row->email;?> </div>
    <div class="content"> <?php echo Lang::$word->EMAILS;?> </div>
    </div>
    <div class="item">
    <div class="right floated content"> <?php echo $row->mesaj;?> </div>
    <div class="content"> <?php echo Lang::$word->LST_MESAJ;?> </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    </div>
    <div class="wojo space divider"></div>
    <?php endforeach;?>
    <?php unset($row);?>

    <?php endif;?>
     
  2. salihakkas2

    salihakkas2 Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2005
    Mesajlar:
    314
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğretmen
    Şehir:
    ankara, izmir
    jquery kullanman lazım
     
  3. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    tamam onu kullanıyorum zaten ancak her göster gizle dediğimde tüm mesajları aynı anda gösterip gizliyor.ben her mesaj ayrı ayrı gösterilsin gizlensin istiyorum
     
  4. salihakkas2

    salihakkas2 Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2005
    Mesajlar:
    314
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğretmen
    Şehir:
    ankara, izmir
    her mesajın div ine ayrı id verirsen göster gizle tuşuna da sadece o idyi gösterirsen sadece onu gösterir gizler
     
  5. salihakkas2

    salihakkas2 Aktif Üye

    Kayıt:
    13 Eylül 2005
    Mesajlar:
    314
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğretmen
    Şehir:
    ankara, izmir
    biraz jquery biraz php bilgin olması lazım
     
  6. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Mesajımdaki kodlarda görüldüğü gibi mesajları tek tek ben yazmıyorum.foreach ile veritabanından çekiyor.bir tane divim var.dediğiniz gibi her maddeyi ben elle girsem o zaman dediğiniz gibi yapabilirdim.ama bir tane div var ve döngüyle sırasıyla her mesajı yayınlıyor.işte bu yüzden takıldım.
     
  7. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Div id sini veritabaninin auto increment (otomatik artan) olan sutundan çekersen hiç ugrasmamis olursun. Dene yapamazsan beraber yapalım.
     
  8. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    sefa kardeş dediklerini yapamadım bende sistemi değiştirdim.şöyleki;
    şimdi adı soyadı ve mesaj olarak bir tablo oluşturdum.her satırda veri tabanından mesajı yazan kişinin adını ve soyadını ve mesajının ilk 5 karakterini cekiyor ve alt altta sıralıyor.her satırın sonunda ise mesajın tamamını görüntülemek için tıklayınız yazıyor.şimdi yapmak istediğim şu.mesajın tamamını tıklayınız linkine tıkladıgımda gizli bir div aktif olsun ve o mesajı tam olarak yazsın.ancak her mesajı id nosuna göre veya yazan kişiye göre yazsın.örneğin ahmet xxx isimli kişi yaz geld..... diye listede görünüyor.en sonunda ise mesajın tamamını görüntülemek için tıklayın. yazıyor.bu linke tıkladıgımda ahmet xxx kişisine tıkladıgım için gizli bir div aktif olsun ve ahmet xxx kişisinini o mesajını tam metin olarak yazsın.
    umarım anlatabilmişimdir.
     
  9. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Burdaki örneği inceleyin. GABEm
     
  10. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    sefa kardeş allah razı olsun cevap yazıyorsun üşenmeden ancak ben şunu istiyorum mesela sayfada üst taraflarda kullanıcının adı var yanında mesajının 5 karakteri var yanındada mesajın tamamını oku8mak için tıklayın yazıyor.ben yazıya tıklanınca mesajın devamı aşağıda bir div açılsın orada bu mesajın tamamı görünsün istiyorum.div normalde gizli olacak ama tıklayınız linkine tıklanınca bu gizli div açılacak ve mesajın tamamı okunacak.ancak hangi linke tıklandıysa o id nosuna sahip mesaj aşağıdaki gizli divde görünsün.umarım anlatabilmişimdir.
     
  11. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Tamamdır anladım şimdi.
    Simdi sana bir örnek yazdım. Telefondan yazdığım için tam ayrıntıya giremiyorum.

    İndex.php dosyasının içeriği.
    PHP:
    <a href="javascript:void(0);" onclick="$('#sayfa_getir').load('sayfalar.php?SayfaID=1');">Sayfa-1</a> | 
    <
    a href="javascript:void(0);" onclick="$('#sayfa_getir').load('sayfalar.php?SayfaID=2');">Sayfa-2</a> | 
    <
    a href="javascript:void(0);" onclick="$('#sayfa_getir').load('sayfalar.php?SayfaID=3');">Sayfa-3</a> | 
    <
    a href="javascript:void(0);" onclick="$('#sayfa_getir').load('sayfalar.php?SayfaID=4');">Sayfa-4</a> | 
    <
    a href="javascript:void(0);" onclick="$('#sayfa_getir').load('sayfalar.php?SayfaID=5');">Sayfa-5</a>
    <
    div id="sayfa_getir"></div>
    <
    script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>
    sayfalar.php dosyasının içeriği.

    PHP:
    <?php
    $SayfaID 
    $_GET["SayfaID"];
    echo 
    "Sayfa-".$SayfaID;
    ?>
     
  12. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Umarım yanlis anlamamisimdir. Burada yaptigim olay onclik methodu ile verileri sayfalar.php dosyasina get ile gonderip cikan sonucu oldugu gibi sayfa_getir id li dive yazdiriyorum
     
  13. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Tekrar son mesajinizi okuyunca bu sekilde istemediginizi anladım. K.bakmayin isyerinde oldugumdan dolayi tam kendimi veremedim. Ama ornegi iinceleyin daha kullanisli olabilir belki.
     
  14. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    sefa Allah razı olsun kardeşim.verdiğin kodları düzenleyerek başardım.diğer yardımcı olmaya çalışan arkadaşlardanda allah razı olsun
     
  15. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Kolay gelsin.
     
  16. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    yardımcı olabildiysem ne demek fazla fazla yardımcı oldun cok sağol
     
  17. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    sefa birşey daha rica etsem ayıp olur mu?şimdi senin örnekte load ile farklı bir sayfayı o div içerisine yükletiyoruz ya peki sayfa değil de o sayfanın içine yazdıgım kodları direk <div id="sayfa_getir"></div> içerisine koydursak.yani linke tıklandıgında <div id="sayfa_getir"></div> divinin içertisine sayfa yükletmesekte direk o div içerisine sayfayı koydugum kodları yükletsek olabilir mi?çünki sayfa yüklettiğimde scriptin tasarımı gereği div içerisinde tekrar menüler geliyor.yani üstte menü var bir de <div id="sayfa_getir"></div> içerisinde yüklettiğimiz sayfada da menü var..ben sayfa yükletmeyeyim direk div içerisinde kod çalıştırayım diyorum
     
  18. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Gelen menü tasarimin kendi menüleri mi yoksa mesaj iceriginin menüleri mi
     
  19. nco09

    nco09 Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2014
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    sitenin yukarıdaki kendi menüleri
     
  20. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Bakın simdi load ile cektiginiz sayfada sadece mesajlarin gozukecegi kisim kalsin zaten digerleri sayfanizda hazir var diğer kisimlari silin . Birde son halinin ekran fotografini atarsaniz daha iyi yanit verebilirim.