Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Vb.Net Text Dosyasından Rastgele Bilgileri Almak

Konu, 'Visual Basic .Net' kısmında response tarafından paylaşıldı.

  1. response

    response Yeni Üye

    Kayıt:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Selam Arkadaşlar.
    Vb.nette Txt Dosyasındaki Bilgileri Rastgele Nasıl alabilirim...?
     
  2. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,888
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    "Binary mode" da açıp direk istediğin byte' dan okuma yapabilirsin.
     
  3. ommd

    ommd Üye

    Kayıt:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    176
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Amateur Programmer
    VB.NET de dosyadan okum aşu şekil oluyor :

    en üste public class form1 'in de üstüne imports system.IO alan adını ekliyorsun sonra her hangi bir alt yordamın altına

    Dim dosya as new filestream("Dosyanın yolu",Filemode.OpenOrCreate,Fileaccess.read.Fileshare=none)
    Dim oku as new streamreader(dosya)
    label1.text=oku.readtoend()
    oku.close()
    dosya.close()

    Zâten VB sana yazarken yardımcı olur bu kodlar bütün satırları okumana yarar.
    Eğer tek tek okuyacaksan

    Dim dosya as new filestream("Dosyanın yolu",Filemode.OpenOrCreate,Fileaccess.read.Fileshare=none)
    Dim oku as new streamreader(dosya)
    deger=oku.readline()
    do while deger <> nothing
    label1.text=deger
    deger=oku.readline()
    loop
    oku.close()
    dosya.close()


    En son yazdığımda oku.readline tek bir satırı alıyor. Döngüdede bir sonraki satırı ve sonuna kadar bütün satırları tarıyor.Rastgele çekmek istersen şu an tam bir yol söyleyemem ama bütün verileri okuduktan sonra rastgele birini seçip yazdırabilirsin mesela aklıma gelen bu okumayı öğrendikten sonra gerisi kolay :super: HADİ KOLAY GELSİN