Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

VB.net Klasör Bulma Ve Silme

Konu, 'Visual Basic .Net' kısmında Cangi tarafından paylaşıldı.

  1. Cangi

    Cangi Üye

    Kayıt:
    15 Ocak 2012
    Mesajlar:
    28
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar Vb.net ' te Klasör Bulup Sildirme Koduna İhtiyacım Var
    Örnek : C: de İsmini Yazdığım Klasör ü Bulacak ve Silecek İstediğim Bu.

    TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN.
     
  2. sergin

    sergin Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Aralık 2012
    Mesajlar:
    655
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Şehir:
    Ankara
    Eğer tam bir path söz konusu ise Directory.Delete(klasorpathi, True) yeterlidir. Yok bir klasör adını arayacaksanız,
    aşağıdaki kod C:\ altında herhangi bir düzeyde Merhaba adlı klasörü(klasörleri) bulur ve bunun(bunların) tüm alt klasör ve dosyaları da dahil olmak üzere siler. Bu yüzden silmeden önce mevcut mu diye bakıyoruz. (Gerekli namespace: System.IO)

    Kod:
    
    
    Dim arananklasor As String = "Merhaba"
    Dim klasorler As String() = Directory.GetDirectories("C:\", arananklasor, SearchOption.AllDirectories)
    Dim klasor As String 
    For Each klasor In klasorler
       If Directory.Exists(klasor) Then
          Directory.Delete(klasor, True)
       End If
    Next 
    
    
    
     
  3. Cangi

    Cangi Üye

    Kayıt:
    15 Ocak 2012
    Mesajlar:
    28
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Üstad Çok Sağol Yalnız Şöyle Bir Hata Var " 'C:\Windows\System32\LogFiles\WMI\RtBackup' yoluna erişim reddedildi. "
     
  4. sergin

    sergin Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Aralık 2012
    Mesajlar:
    655
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Şehir:
    Ankara
    Delete işlevinin tam çalışması için bazı şartlar var: klasörün readonly olmaması, içinde readonly dosya içermemesi, klasörün exemizin çalıştığı klasör olmaması, klasörün başka bir süreç tarafından kullanılmıyor olması, bu klasörün dosya yöneticisinde açık olmaması, kullanıcının bu klasörde yazma izninin olması gibi.
     
  5. kurusaray

    kurusaray Yeni Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2014
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhabalar. Acaba yeni oluşturacağım klasörün ismine güncel tarih saat i nasıl verebilirim.

    Birde form üzerindeki paneli resim olarak nasıl kaydedebilirim.

    --- Ekleme ---

    Klasöre isim vermeyi hallettim.

    Şimdi paneli resim dosyası olarak kaydetmek kaldı.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Nisan 2014
  6. ahmet10

    ahmet10 Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Ocak 2017
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Balıkesir
    Herkese selamlar, konu bayağı bir eski ama sorunum bu konuyla alakalı olduğundan yeni bir konu açmadım., belki cevap gelir. Yapmaya çalıştığım şu Evraklar isimli bir klasör oluşturdum, bu klasörün içine de program içerisinden yıl olarak (ör: 2017) isimli bir klasör daha oluşturdum. Şimdi bu program içerisinde oluşturulmuş olan 2017 isimli klasörü dizin içerisine nasıl ekleyeceğim. Yardımlarınızı bekliyorum.
     
  7. DeepSoMania

    DeepSoMania Yeni Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Senior Developer
    Şehir:
    Münster
    Merhaba,

    sorununu tam anlamamış olabilirim ama aşağıdaki kodlar sana fikir verebilir. (Belkide işini görebilir.)

    Imports System.IO

    Dim sourceDirName As String = "D:\Test\klasor1"
    Dim destDirName As String = "D:\Test\klasor\klasor1"

    Directory.CreateDirectory(destDirName)
    Microsoft.VisualBasic.FileIO.FileSystem.MoveDirectory(sourceDirName, destDirName, True)

    Saygılarımla.
     
  8. ahmet10

    ahmet10 Yeni Üye

    Kayıt:
    11 Ocak 2017
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Balıkesir
    Cevap için Teşekkür ederim. Ancak yapmaya çalıştığım şu, var olan "Evraklar" isimli bir klasör içerisine CreateDirectory ile dönemi belirten "2017" isimli bir klasör daha oluşturdum, bu klasör içerisine de yine kod (CreateDirektory) ile bir klasör daha oluşturacağım fakat "2017" isimli klasörü dizin içerisine ("C:Evraklar\2017\" Yeni_Klasör) şeklinde yerleştiremedim. Umarım anlatabildim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
     
  9. DeepSoMania

    DeepSoMania Yeni Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    Senior Developer
    Şehir:
    Münster
    Merhaba,

    Dim sourceDirName As String = ""C:\Evraklar\2017"


    1-)
    Directory.CreateDirectory(destDirName)
    CreateDirectory ile klasörümüzü istenilen yolda (destDirName) oluşturuyoruz.

    2-)
    Directory.CreateDirectory(Path.Combine(destDirName,"Yeni_Klasor"))
    Şu an sourceDirName altına "Yeni_Klasor" adında bir klasör oluşturduk.

    ilk olarak son yorumunuzda herhangi bir hata alıp almadığıızı yazmamışsınız ama yine de tahmin ederek yazıyorum.
    Ayrıca "C:Evraklar\2017" yanlış yazımdır. C:\Evraklar\2017 olarak yazmanız gerekmektedir. Veya siz buraya yazarken yanlış yazmış olabilirsiniz aa yine de hatırlatmak istedim.

    Saygılarımla.
     
    sedirAğacı bunu beğendi.