Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

uzerine yazi yazdirdigim resmi ftpde bir klasore kaydetme

Konu, 'PHP' kısmında kuaza tarafından paylaşıldı.

  1. kuaza

    kuaza Daimi Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2007
    Mesajlar:
    727
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    boştayım..
    Şehir:
    trabzon
    arkadaslar ornegini gosterecegim sitede (proje) goreceginiz gibi bir form sayesinde resmin uzerine yazi yazdiriyorum, sonrasinda bu resmi ftpye nasil kaydedecegim bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz...

    ornek : http://kuaza.org/proje_k/kuaza_s/

    bu sekilde yaptiktan sonra ftpye kaydedilen resim icin bir kod koyacagim boylece kisiler, hazirladiklari resmi ister indirebilecekler isterse kendi sitelerinde kodu kullanarak kullanabilirler :)

    yeni proje gucum ve yardimlariniz yettigince bitirmeye calisacam:) guzel ve yararli bir sey olacagi dusuncesindeyim :)
     
  2. turkerunutmaz

    turkerunutmaz Aktif Üye

    Kayıt:
    3 Nisan 2007
    Mesajlar:
    326
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İstanbul
    galatasaray niye yok? imagejpeg($img,$dosya) fonksiyonunda $dosya argümanında dosya yolunu belirt oraya kayıt olur.Daha sonra ftp ye taşırsın.
     
  3. kuaza

    kuaza Daimi Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2007
    Mesajlar:
    727
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    boştayım..
    Şehir:
    trabzon
    ah onu unutmusum ama projenin en onemli kismi kayit ve linkleri almak :)

    su onemli olayi becerebilirsem baska bircok resim ayarlayacagim bu sistem icin, birazda duzenleme yapacam :) bitirebilirsem gorselligi sonra yapacam insallah :)

    bu arada kod bu sekilde :

    Kod:
    <?php
    header("Content-type: image/png");
    // $user = $_POST['user'];
    $user = $_GET['user'];
    $im = imagecreatefrompng("gmail.png");
    $user_width = imagettfbbox(9, 0, "tahoma.ttf", $user);
    $x_value = (200 - ($user_width[2] + 113));
    $color = imagecolorallocate($im, 165, 164, 164);
    imagettftext($im, 9, 0, $x_value, 16, $color, "tahoma.ttf", $user);
    imagepng($im);
    imagedestroy($im);
    ?>
    burada nere yerlestirecegim, senin verdigin fonksiyonu nere eklemem gerek bir bilgin varmia caba ??
     
  4. kuaza

    kuaza Daimi Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2007
    Mesajlar:
    727
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    boştayım..
    Şehir:
    trabzon
    olmpuyor beceremiyorum bu sekilde yapiyorum ama yemiyo ?? hata nerde :

     
  5. turkerunutmaz

    turkerunutmaz Aktif Üye

    Kayıt:
    3 Nisan 2007
    Mesajlar:
    326
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İstanbul
    <?php
    header("Content-type: image/png");
    // $user = $_POST['user'];
    $user = $_GET['user'];
    $im = imagecreatefrompng("gmail.png");
    $user_width = imagettfbbox(9, 0, "tahoma.ttf", $user);
    $x_value = (200 - ($user_width[2] + 113));
    $color = imagecolorallocate($im, 165, 164, 164);
    imagettftext($im, 9, 0, $x_value, 16, $color, "tahoma.ttf", $user);
    imagepng($im,'resim.png');
    imagedestroy($im);
    ?>
    bununla resim.png şeklinde kayıt etmiş olursun.bunu da ftp fonksiyonlarıyla yükleyeceksin
     
  6. kuaza

    kuaza Daimi Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2007
    Mesajlar:
    727
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    boştayım..
    Şehir:
    trabzon
    bunu ekledigimde : imagepng($im,'resim.png');

    resim gorunmuyor :(
     
  7. kuaza

    kuaza Daimi Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2007
    Mesajlar:
    727
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    boştayım..
    Şehir:
    trabzon
    bu sekilde resim ana dizine ekleniyor, ama bu seferde resim gorunmuyo :(

    <?php
    header("Content-type: image/png");
    // $user = $_POST['user'];
    $user = $_GET['user'];
    $im = imagecreatefrompng("fenerbahce.png");
    $user_width = imagettfbbox(9, 77, "tahoma.ttf", $user);
    $x_value = (200 - ($user_width[2] + 113));
    $color = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
    $kaynak =$_FILES['file']['tmp_name'];
    $rand =substr(md5(uniqid(rand())),0,5);
    $kaydedilecekyer = "resimler";
    $dosya = $kaydedilecekyer . "/".$rand.$_FILES['file']['name'];
    imagettftext($im, 20, 0, $x_value, 173, $color, "tahoma.ttf", $user);
    imagepng($im, resim.png);
    if (move_uploaded_file ($_FILES['file']['tmp_name'], $dosya));
    imagedestroy($im);
    ?>

    ornek :

    [​IMG]

    nasil duzeltilir bu resim gorunenemem olayini acaba buradaki kodu yanlismi yaziyorum ??

    imagepng($im, resim.png);
     
  8. kuaza

    kuaza Daimi Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2007
    Mesajlar:
    727
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    boştayım..
    Şehir:
    trabzon
    bu yaziyi duzenliim dedim :

    son olarak resmi kaydediyo rastgele sayilar seklinde ancak soyle birsey var resmin ismini sadece sayi olarak ekliyo ana dizine bu sekilde : 54874

    bu sayinin sonuna .png ekleyemiyorum..

    bundan once sayfada resim gorunmuyo, ama yazi yazip kaydettiginde yazinin basildigi resim ana dizinde ismi sayisal olarak olusuyo

    ve bir sey daha var bu resmi ben resimler klasorune tasiyamiyorum ana dizinde istemiyorum :(..

    son kodlar boyle :

    PHP:
    <?php
    header
    ("Content-type: image/png");
    // $user = $_POST['user'];
    $user $_GET['user'];
    $im imagecreatefrompng("fenerbahce.png");
    $user_width imagettfbbox(977"tahoma.ttf"$user);
    $x_value = (200 - ($user_width[2] + 113));
    $color imagecolorallocate($im255255255);
    $kaynak      =$_FILES['file']['tmp_name'];
    $isim        =$_FILES['file']['name']; //Resminizin adýný verir
    $rand =substr(md5(uniqid(rand())),0,5);
    $kaydedilecekyer "resimler";
    $dosya $kaydedilecekyer "/".$rand.$_FILES['file']['name'];
    imagettftext($im200$x_value173$color"tahoma.ttf"$user);
    imagepng($im$rand.$_FILES['file']['im']);
    if (
    move_uploaded_file ($_FILES['file']['tmp_name'], $dosya));
    imagedestroy($im);
    ?>
    bilgisi olan??
     
  9. kuaza

    kuaza Daimi Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2007
    Mesajlar:
    727
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    boştayım..
    Şehir:
    trabzon
    bu kodda ayni ise yariyor ayni sekilde resmi kaydediyor ismini sayisal olarak ekliyo sonuna png ekleyemedim..
    ve ana dizine kaydediyor resimler klasorune degil..