Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Üyelik Formu Üye Bilgilerini Veritabanına kaydetme

Konu, 'Veritabanları' kısmında KrsN tarafından paylaşıldı.

Etiketler:
  1. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    Arkadaşlar html yaptıgım üyelik sistemini veritabanıyla banlatı nasıl kurarım hangi yolu denediysem olmadı
    baglantı kodu oluştura bilirmisiniz
    HTML:
    <div class="login">
    <h1>Giriş</h1>
    
    <form   action=""          method="POST"        autocomplete="off">
    <input type="text" name="kulanıcıadı" placeholder="Kullanıcı Adı" required="requred" />
    <input type="password" name="şifre" placeholder="Şifre" required="required"/>
    <button type="submit" name="giriş"  class="Giriş">Giriş</button>
    
    
    
    </form>
    [​IMG]
     
  2. juanhier

    juanhier Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2017
    Mesajlar:
    33
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Şehir:
    istanbul
    tw yüklersen halldeyım yazmaya usendımde :D
     
    KrsN ve dinlex bunu beğendi.
  3. AspDev

    AspDev Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2017
    Mesajlar:
    36
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    Sivas
    Kod:
    CREATE TABLE admintablo (
      userid int AUTO_INCREMENT NOT NULL,
      username varchar(100),
      password   varchar(100),
      PRIMARY KEY (userid)
    ) ENGINE = MyISAM
      CHARACTER SET latin5 COLLATE latin5_turkish_ci;
    Örnek veritabanı tablosu yukarıdadır.

    PHP:
    private function ichrcle(byval sclrchr)
    sclrchr replace(sclrchr"'""&#39;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"<""&lt;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr">""&gt;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"%""&#37;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"+""&#43;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"=""="1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"/","/"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"insert""insert"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"select""select"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr""""""""1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"<p>"""1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"</p>"""1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"<script>""script"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"</script>""script"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"<iframe>""&lt;iframe&gt;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"</iframe>""&lt;/iframe&gt;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"<html>""&lt;html&gt;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"</html>""&lt;/html&gt;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"<head>""&lt;head&gt;"1, -11)
    sclrchr replace(sclrchr"</head>""&lt;/head&gt;"1, -11)

    ichrcle sclrchr
    end 
    function
    PHP:
    <%
    'Bağlantı yapacağın kodların burası
    private sub cn(db)
        dbhost = "localhost"
        dbuser = "user"
        dbpass = "pass"
        dbdata = "database"
      
        session("conn") = "driver={mysql odbc 3.51 driver}; server="&dbhost&"; uid="&dbuser&"; pwd="&dbpass&"; db="&dbdata&";"
      
        set db = server.createobject("adodb.connection")
        db.open session("conn")
      
        db.execute("set names '
    latin5'")
        db.execute("set character set latin5")
        db.execute("set collation_connection = '
    latin5_turkish_ci'")
    end sub
    %>
    PHP:
    <div class="login">
    <
    h1>Giriş</h1>
    <%
    call cn(db)
    username=request("kullanici")
    password=request("parola")
    if 
    username="" or password="" then
    birsonuc
    =response.write("Kullanıcı adı ve parola alanları boş bırakılamaz")
    else
    set kontrol=db.execute("select * from admintablo where username='"&ichrcle(username)&"'")
    if 
    kontrol.eof then
    birsonuc
    =response.write("Kullanıcı adı kayıtlarda bulunamadı!")
    elseif 
    kontrol("password") <> password then
    birsonuc
    =response.write("Girdiğiniz parola kayıtlarımızdakinden farklıdır!")
    else
    session("giris")="ok"
    session("user")=username
    session
    ("pass")=password
    birsonuc
    =response.write("Giriş işlemi başarıyla yapıldı.. İstersen yönlen giriş işlemin den sonra")
    kontrol.close():set kontrol=nothing
    db
    .close():set db=nothing
    end 
    if
    %>
    <%=
    birsonuc%>
    <
    form   action="?go=login"  method="POST"  autocomplete="off">
    <
    input type="text" name="kullanici" placeholder="Kullanıcı Adı" required="requred" />
    <
    input type="password" name="parola" placeholder="Şifre" required="required"/>
    <
    button type="submit" name="giriş"  class="Giriş">Giriş</button>

    </
    form>
    </
    div>
     
    KrsN ve dinlex bunu beğendi.
  4. AspDev

    AspDev Üye

    Kayıt:
    18 Ocak 2017
    Mesajlar:
    36
    Beğenilen Mesajlar:
    12
    Şehir:
    Sivas
    input name="şifre"
    input name="kullanıcı" Türkçe karakter kullanmamak lazım, sıkıntı yaşamama açısından.
     
    KrsN ve sedirAğacı bunu beğendi.
  5. Cevizdrn

    Cevizdrn Yeni Üye

    Kayıt:
    2 Şubat 2017
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    Otomatik kaydetmiyor mu?
     
    KrsN bunu beğendi.
  6. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    arkadaşlar saolunda olmadı yada yapamadım html kodlarım war giriş oluşturdum yakarda resim açılmamış ... html kodlarını attım burda girilen biliger veritabanıma gelmiyor veritabanı baglantısı oluşturdum hata alıyom üyelik sistemi yapmak istirum
    php kodları pc çalışmıyor server degiştirdim ekrana echo "askdjaskdj" bile yazmıyor..




    [​IMG]
     
  7. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    ne zaman musait olursun
     
  8. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
  9. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    yukarı
     
  10. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    arkadaşlar yardım eden yok mu ??
     
  11. juanhier

    juanhier Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2017
    Mesajlar:
    33
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Şehir:
    istanbul
    ö.m at yardımcı olurum
     
    KrsN bunu beğendi.
  12. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    ö.m ne oldugunu bilmiyorum ?
     
  13. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    forumda herkese mesaj attım sorun nerden anlamadım..
     
  14. KrsN

    KrsN Üye

    Kayıt:
    17 Şubat 2017
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    foruma bazen giremiyorum sunucularda bi sıkıntı mı war ?