Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

upload edilen resmi gösterme

Konu, 'ASP' kısmında lavi34 tarafından paylaşıldı.

  1. lavi34

    lavi34 Üye

    Kayıt:
    2 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    veritabanına upload ettiğim resmi tablo içinde nasıl listeleyebilirim?
     
  2. Coldplay

    Coldplay Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1,448
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bunu veri tabanina orjinal resimlerin yaninda her resmin minyatür versiyonunu (thumbnails) yükleyerek de yapabilirsiniz. Bunun icin önce resimleri istediginiz formata kücültün (32x32 piksel mesela). Sonra listede orjinal resimlerin yerine bu minyatür resimleri listeleyin. Bu minyatürlere bir link atayarak üzerine tiklandiginda orjinal resmin kendi boyutlarinda acilmasini da saglayabilirsiniz.
     
  3. envertekay

    envertekay Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2005
    Mesajlar:
    29
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Tam olarak neler yapmak istediğini yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz..
     
  4. sleth

    sleth Yeni Üye

    Kayıt:
    10 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar aynı problemi bende yaşıyorum sanırsam, bi firma rehberi yapmaya çalışuıyorum.. Resim (logo) yuklemek icin aspupload un hazır bi kodunu buldum onu kulandım.

    Access veritabanında firmaadi, telefon, firmatanitim, resim, vs gibi bilgiler var.. resim alanına resmin ismini kaydetip resmide oluşturdugum resim klasorune atıyor. Buraya kadar sorun yok.

    veri tabanından bilgileri çağırıp gosterecegimde ornegin

    <% response.Write(adres)%> yazıp gosteriyorum. Fakat resmi gostermek istedigimde

    <img src="resim/<%response.Write(resim)%>" border="0" alt="" width="150" height="100"/>

    yazdıgımda resmin oldugu yerde resmi bulamıyor, yani boş gosteriliyor..

    burda çok basit bi mantık hatası yapıyorum ama asp konusunda cokda iyi digilim.

    Yardımcı olursanız sevinirim...

    acaba <img src="resim/<%=File.Filename%>" border="0" alt="" width="150" height="100"/> ile ilgilimi bi duzenleme yapacagım?
    ozamanda

    Hata Tipi:
    Microsoft VBScript çalışma hatası (0x800A01A8)
    Nesne gerekli: ''
    hatası veriyo
     
  5. sleth

    sleth Yeni Üye

    Kayıt:
    10 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    pardona rkadaşlar bu asp konusunu PHP ye yazmışım.. silmeye çalıştım ama olmadı.. pardon...:utangac:
     
  6. demo

    demo Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    372
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Çalış(a)mıyor
    Şehir:
    34770
    Resim yolu hatalı gibi görünüyor.
    resim adlı dizininiz <img src="resim/<%response.Write(resim)%>" border="0" alt="" width="150" height="100"/> kodunu kullandığınız sayfanızın bulunduğu dizin içinde mi?
     
  7. MajeSSTe

    MajeSSTe Üye

    Kayıt:
    30 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    161
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Lise Öğrencisi :)


    <img src="resim/<%response.Write(resim)%>" border="0" alt="" width="150" height="100"/>
    anladığım kadarıyla <%response.Write(resim)%>" buradaki resim yazan bi değişken

    ozaman şöyle deneyin ancak resim yazanı bi değişken olduğundan emin olun

    Kod:
    <img src="resim/<%=resim%>" border="0" alt="" width="150" height="100"/> 
     
  8. demo

    demo Aktif Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    372
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Çalış(a)mıyor
    Şehir:
    34770
    Kod:
    <img src="resim/<%response.Write(resim)%>" border="0" alt="" width="150" height="100"/>
    ile
    Kod:
    <img src="resim/<%=resim%>" border="0" alt="" width="150" height="100"/>
    arasındaki tek fark ilkinde fazladan 15 karakter kullanılmış olmasıdır.:)
    Tabii bu arada, bu kod satırından önce veritabanındaki adresi sizinde belirttiğiniz gibi resim adlı değişkene

    resim = kayit_seti("resim_adresinin_alan_adi")

    örneğine göre atanmış olması gerekir.
     
  9. NeoCarbon

    NeoCarbon Yeni Üye

    Kayıt:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    demo harikasın bende benzerini yazacaktim :)