Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Textbox'a girilen değer kadar data çekmek

Konu, 'PHP' kısmında kibrix tarafından paylaşıldı.

  1. kibrix

    kibrix Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar;

    Konu başlığı belki sorum ile tam uyuşmuyor olabilir kusura bakmayın.

    Ben çalıştığım firma için (aslında kendime kolaylık için) bir çalışma yapmak istiyorum,

    Çalıştığımız kargo firması ile excel üzerinden bilgi transferi ile iş yapmaya çalışıyoruz, bu durum zaman zaman veri kayıplarına ve hatalara neden oluyor.

    Yaptığımız iş şu;

    Kargo firmasından belirli aralıklarla barkod numarası aralığı alıyoruz, kullandığımız bu numaralar bittikce aynı işlem tekrarlanıp duruyor burada bir sıkıntı yok.

    aldığımız barkod numaraları örneğin : 1000 ile 2000 arası 7 ve katları ile devam eden bir aralık yani 1007, 1014,1021.... gibi.

    biz aldığımız bu barkodların her birinin sevk edeceğimiz bir koli ile eşleştiriyoruz. kargo firmaları ile çalışanlar bilir standart bir prosedür.

    işte ben bu olayı excelden çıkartıp php ile basit bir şekilde yapmak istiyorum.

    projeye başladım, müşterilerimi ekledim, kargo firmasından aldığımız barkod numara datasınıda bir tablo oluşturup ekledim.

    şimdi bir müşteriye 1 koli göndereceksem müşteri carisini seçip textbox a 1 yazdığımda bu kargo firmasından alınan barkod datasından sırası ile çekmek istiyorum,

    aynı zamanda çekilen o barkod numarası ile seçilen o müşteriyi ilişkilendirmek istiyorum.

    bu olay textbox a hangi rakamı girersem devamlı tekrar edip duracak.

    Yapmak istediği olay bu umarım anlatabilmişimdir.
     
  2. yunus

    yunus Daimi Üye

    Kayıt:
    26 Şubat 2015
    Mesajlar:
    516
    Beğenilen Mesajlar:
    124
    ilk aklıma gelen yöntem şöyle olabilir.
    kullanılabilir barkodları ayrı bir tabloda tutulur. tabloda indexleme için id, kullanılacak barkod no ve kullanılıp kullanılmadığını belirtmek için bir alan olsa yeterli. firmadan yeni seri alındığında bu tabloya eklenir ve kullanılmamış olarak işaretlenir. sıradaki barkodu almak için kullanılmayanlar arasından seçilir. kullanıldıktan sonra kullanıldı olarak işaretlenir.
     
    sedirAğacı bunu beğendi.
  3. kibrix

    kibrix Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    eyvallah bu anlattığınız gibi olucak muhtemelen ama benim asıl sorum tablodaki kullanılmayan o datadan textbox a girilen değer kadar veriyi nasıl çekeceğim.
     
  4. yunus

    yunus Daimi Üye

    Kayıt:
    26 Şubat 2015
    Mesajlar:
    516
    Beğenilen Mesajlar:
    124
    barkodlar tablosu id,barkod,durum alanlarından oluştuğunu varsayalım. durum 1 ise kullanılmış olsun. örneğin 1007 kullanılmış diğerleri kullanılabilir durumda boşta.

    Kod:
    id  barkod     durum
    1    1007        1
    2    1014        0
    3    1021        0
    4    1028        0
    sıradaki 2 barkodu almak için sql sorgumuz şöyle olacak
    Kod:
    SELECT id, barkod, durum FROM barkodlar WHERE durum = 0 LIMIT 2
     
  5. kibrix

    kibrix Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kusara bakmayın bir kaç gündür bilgisayar başına oturamadım,

    yanıtınız için teşekkür ederim ancak tam manasıyla kafamda tasarlıyamadım birazda yeniyim bu yüzden affınıza sığınıyorum.

    Web sitedeki tablom;

    [​IMG]

    veritabanındaki cari kayıtlarım web sitesindeki kayıtlar buradan çekiliyor;

    [​IMG]

    veritabanındaki barkod numarası kayıtlarım, textbox a rakam girilince girilen rakam kadar datayı buradan almak istiyorum;

    [​IMG]

    veritabanındaki kaydın yapılacağı tablo, işlem yapıldıktan sonra sonuçlar buraya kaydedilsin istiyorum.;

    [​IMG]

    eğer bana aşşağıdaki kod örneği gibi anlatım yaparsanız çok hoş olur.

    Kod:
    #müşteri ekle başlangıç
    if (isset($_POST['musterikaydet'])) {
    $musteriekle=mysql_query("insert into musteriler
    (musteri_adi,
    musteri_soyadi,
    musteri_email,
    musteri_cinsiyet,
    musteri_il,
    musteri_ilce,
    musteri_telefon,
    musteri_dogum,
    musteri_sifre)
    VALUES
    ('".$_POST['musteri_adi']."',
    '".$_POST['musteri_soyadi']."',
    '".$_POST['musteri_email']."',
    '".$_POST['musteri_cinsiyet']."',
    '".$_POST['musteri_il']."',
    '".$_POST['musteri_ilce']."',
    '".$_POST['musteri_telefon']."',
    '".$_POST['musteri_dogum']."',
    '".$_POST['musteri_sifre']."')");
    if (mysql_affected_rows())
    {
    header("Location:../musteri-ekle.php?durum=yes");
    }
    else
    {
    header("Location:../musteri-ekle.php?durum=no");
    }
    }
    #müşteri ekle bitiş
    konuyla alakalı yardımlarınızı bekliyorum.
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2017
  6. kibrix

    kibrix Yeni Üye

    Kayıt:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    13
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar yardım edebilecek kimse yok mu?
    yoksa sorum mu anlaşılmadı?
     
  7. Bozkurt

    Bozkurt Aktif Üye

    Kayıt:
    9 Haziran 2005
    Mesajlar:
    264
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    MySQL deki LIMIT işlemleriyle bunu yaparsın textboxa girilen rakamı LIMIT değerlerinde kullanarak o rakam değerindeki veriyi çekebilirsin.
    PHP:
    $sql "SELECT * FROM musteriler LIMIT 30";
    Basit bir örnekle buradaki 30 değeriyle musteriler tablosundaki ilk 30 veriyi çekmiş olursun. Bu konuyla alakalı forumu ve arama motorlarını kullanarak sayısız kaynağa ulaşabilirsin.