Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Textbox boş ise

Konu, 'C#' kısmında fethimurat tarafından paylaşıldı.

  1. fethimurat

    fethimurat Yeni Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2007
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba arkadaşlar,

    Sorunumşu;

    Textbox'un içinde veri yokken buton pasif içine veri girildiğinde aktif olacak buraya kadar sorunum yok sorunum şu, peki butona basılmadan textboxun içi tekrar silinir ise bu durumda buton yine pasifleşecek bunu bir türlü yapamadım yardımcı olurmusunuz.
     
  2. Panthera Tigris

    Panthera Tigris Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Ekim 2009
    Mesajlar:
    658
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    C# bilmiyorum ama .Net bilgimle söylüyorum; TextChanged event'ında TextBox'ın boş olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
     
  3. beratxt

    beratxt Üye

    Kayıt:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    96
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilg Müh Öğr.
    Şehir:
    İstanbul
    CrimeCoder 'in dediği gibi..Eğer butona basmadan textbox'ta yapacaksan bu eylemi TextChanged event'ında yaparsın..Eylemi yapacağın yerde komutu verirsin.
     
  4. Volkan Uzun

    Volkan Uzun Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Kasım 2002
    Mesajlar:
    3,312
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Software Developer @ DELL
    Şehir:
    Skype
    Projenin aciliyeti yoksa, bu tip islemler icin binding desktegini ogrenmeni tavsiye ederim, ufacik isler icin bosuna handler etmezsin
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Eylül 2010
  5. beratxt

    beratxt Üye

    Kayıt:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    96
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Bilg Müh Öğr.
    Şehir:
    İstanbul
    Volkan abi hayranım ingilizcene ne diyeyim:)
     
  6. Volkan Uzun

    Volkan Uzun Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Kasım 2002
    Mesajlar:
    3,312
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Software Developer @ DELL
    Şehir:
    Skype
    haklisin kusura bakmayin, gunun saatine gore cok tuhaf yaziyorum; hizli yazmaya calisirken. Daha dikkatli olmam gerekiyor.
     
  7. sertaylan

    sertaylan Yeni Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bu işlemi yapmak istediğin textbox'a çift tıkla, varsayılan olarak zaten TextChanged event'i oluşturulacak, yapman gereken bu kodun arasına yapacağın işlevi yazmak..

    private void textBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e)
    {

    }

    bir butonu aktif ya da pasif hale getirmek için:

    if (textBox1.Text == "")
    {
    button1.Enabled = false;
    }
    else
    {
    button1.Enabled = true;
    }


    kodun arasına bunu yazarsan buton1, textbox1 içerisinin boş ya da dolu olmasına göre aktif veya pasif olur.
     
  8. Cihan Yakar

    Cihan Yakar Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    5,888
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Ankara
    kısaltırsak şöyle olur daha mantıklı olur :
    Kod:
     button1.Enabled = textBox1.Text != "";
    
    Volkan Uzun'nun önerilerini sakın boş geçmeyin..
     
  9. sertaylan

    sertaylan Yeni Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    İlk defa karşılaşıyorum, ve gayet güzel. Ama mantığını anlayamadım, :garip:
    textBox1.Text != "" olarak yazılan kısım if gibi işlem görüp bool mu üretiyor? çünkü button1.enabled bool değeri alması gerekir.

    daha öğreneceğimiz çok şey var :bravo:
     
  10. Panthera Tigris

    Panthera Tigris Daimi Üye

    Kayıt:
    2 Ekim 2009
    Mesajlar:
    658
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Sanırım programlamada çok yenisiniz. Çünkü bu kod çok basit bir şey ve tüm dillerde kullanılabilir (sanırım). Mantık hep aynıdır; karşılaştırma operatörü boolean bir değer üretip döndürür. if kullanırken de if boolean bir değer aldığı için bu ifadeyi if'in şart kısmına yazdığınızda if buradan dönen değeri alıp ona göre işini yapar.
     
  11. sertaylan

    sertaylan Yeni Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    .Net üzerine yeni başladım, operatörler çift karakterden oluşuyor VB 6.0'da tek karakter olduğu için bu işlem çalışmayabilir. art arda 3 denklik konulamaz diye düşünüyorum. if tek satır halinde yazılıyor ama syntaxın ifsiz çalışması ilginç. ingiliz dilbilgisindeki inversion gibi oldu :))

    sanırım güzel bir konuya değinmiş olduk, teşekkürler...