Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

text değerinin nasıl komut olarak algılatabilirim?

Konu, 'ASP' kısmında Hasan Yýlmaz tarafından paylaşıldı.

  1. Hasan Yýlmaz

    Hasan Yýlmaz Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2002
    Mesajlar:
    33
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Benim sorum şu.
    ASP de herhangi text özelliği taşıyan bir değeri, nasıl komut gibi algılaması sağlayabiliriz?
    Örnek:

    *****************************
    dim x
    x= "/news/haber1.inc"
    <!--#include virtual="<%=x%>" -->
    *****************************

    şeklinde nasıl yapabilir miyim, ya da bunun gibi bir kullanım sağlayan komut filam var mı acaba?
     
  2. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Merhaba..
    Verdiğin örneğin çalışması gerekiyor.. Ama soruna genel bi cevap verilmek istenirse her dilde olan ve VBScript dilinde de bulunan stringleri komut olarak çalıştırmaya yarayan eval fonksiyonunu söylebilirim..
    Aşağıdaki kod VBScript help'den..
    Kod:
    If Eval("Guess = RndNum") Then
        MsgBox "Congratulations! You guessed it!"
        Exit Sub
    Else
        Guess = CInt(InputBox("Sorry! Try again.",,0))
    End If 
    
     
  3. BERK

    BERK Üye

    Kayıt:
    5 Ekim 2002
    Mesajlar:
    99
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ----
    Şehir:
    Karacaahmet
    Mkarabulut, Hasan Yılmazın yazdığı kod çalışmaz, Çünkü

    SSI (server-Side-Include) lar her zaman, sayfadaki tüm asp kodlarından önce çalışır

    O örnekte sayfaya <%=x%> isimli dosyayı include etmeye çalışır, oyle bir dosya olmadığı içinde include edemez.

    Maalesef bunun oyle kolay bi yolu yok, bir sub tanımlayıp içine select case ile kontrol yaptırmak bir çözüm ama iyi bir çözüm değil.
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Evet,BERK haklısın...
    BEn kodu denemedim,yarım yamalak bilgimle doğru çalışacağını sandım.. Yanılmışım...

    Sanrım bu durumda eval ile de dinamik include bu şekilde yapılamaz..

    Özür dilerim yanlış için..
     
  5. Hasan Yýlmaz

    Hasan Yýlmaz Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2002
    Mesajlar:
    33
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    aslında web sayfasına rastgele haber göstermesi açısından işime yarayacaktı bu kod. Randomize ile bir sayı seçecek ve veri tabanından o sayı ile ilgili haberin yolu alınacak bir değere atanacak. Ve bu include edilecek.Yani sayfa her refresh de farklı bir haber anasayfada yer alacak. Belki daha kolay bir çözümü vardır ama (mswc.choosecontent gibi) kendim bişeyler yapmaya çalıştım.
     
  6. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Evet sanırım farklı bi metod uygulamak zorundasın..
    Content Rotator iyi bi seçim bence de..
     
  7. selcukyavuz

    selcukyavuz Yeni Üye

    Kayıt:
    31 Ekim 2002
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Selam Hasan;

    Nasılsın görüşmeyeli :)

    haber1.inc dosyalarının içinde asp kodu çalıştırmıyorsan eğer aağıdaki kod işini görecektir :

    x i daha önceden randımize olarak belirdiğini varsayalım :

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Dim Dosya, Yazi
    Set Dosya=Server.CreateObject ("Scripting.FileSystemObject")
    Set Yazi=Dosya.OpenTextFile (Server.Mappath(".") & "\haber" & x & ".inc", 1)

    Response.Write (Yazi.ReadAll)

    Yazi.close
    Set Yazi=Nothing
    Set Dosya=Nothing

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Bu inc dosyalarının içeriğini aynen istediğin yere yazar.

    Ama dediğim gibi inc dosyaları içinde asp kodun varsa eğer o kodları text olarak algılar aynen yazar.


    FSO hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istersen : http://www.aspnedir.com/makaleler_icerik.asp?id=250

    Kolay gelsin.

    egf.
     
  8. p4r4h4t

    p4r4h4t Aktif Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    397
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    <&
    dim x
    x= "/news/haber1.inc"
    Server.Execute(x)
    %>

    ishini gormezmi?

     
  9. Hasan Yýlmaz

    Hasan Yýlmaz Üye

    Kayıt:
    5 Aralık 2002
    Mesajlar:
    33
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    p4r4h4t

    ****************
    <&
    dim x
    x= "/news/haber1.inc"
    Server.Execute(x)
    %>

    ishini gormezmi?
    ****************

    Teşekkürler p4r4h4t ama bu kodda çalışmadı neyse ben işimi hallettim sağolun....
     
  10. tt

    tt Yeni Üye

    Kayıt:
    6 Ocak 2003
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Erzurum
    <!--#include file="<%=xxx.txt%>"
    Bu kadar...
     
  11. BERK

    BERK Üye

    Kayıt:
    5 Ekim 2002
    Mesajlar:
    99
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ----
    Şehir:
    Karacaahmet
    Hönkkkk!!!

    Arkadaşlar neden yazılanları okumadan cevap yazıyorsunuz?