Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

TEMPORARY TABLE veri girme sorunu

Konu, 'PHP' kısmında olgun tarafından paylaşıldı.

  1. olgun

    olgun Üye

    Kayıt:
    14 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    68
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Polis MEMURU
    Şehir:
    İSTANBUL
    Bu şekil de bir kod yazdım fakat her seferinde input.text e yazılan yazının sanal veri tabanına eklenmesini istiyorum fakat yazdığım en son veri kaydoluyor sadece.
    <?
    $baglanti=mysql_connect("localhost","root","") or die ("MySQL'e balanamadm.");
    mysql_select_db("butonlar") or die ("MySQL'de veritabann bulamadm");
    function olus(){
    $sanal="CREATE TEMPORARY TABLE olgun_turan5(id INT2 NOT NULL)";
    mysql_query($sanal);}
    function ekle($deger){
    mysql_query("insert into olgun_turan5 (id) VALUES ('$deger')");
    $oku=mysql_query("SELECT * FROM olgun_turan5");
    while ($alan=mysql_fetch_array($oku)){echo $alan[0];}
    }
    $olgun=1;
    olus();
    $deger=$_POST["textfield"];
    ekle($deger);
    ?>
    <form action="mysqlconnect.php" method="post">
    <input type="text" name="textfield" />
    <input type="submit" value="Yaz Bakalım" />
    </form>
     
  2. cemaliozan

    cemaliozan Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    1,849
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    Boşta gezenlerin yewmiye defterini tutarım...
    Şehir:
    » Burası «
    Sanal bir database üzerinde işlem yapmak için sanırım persistent bağlantıya ihtiyacın var. Ben aşağıdaki kodu denedim. Çalışıyor.

    PHP:
    <?
        
    $baglanti=mysql_pconnect("localhost","root","") or die ("MySQL'e balanamadm.");
        
    mysql_select_db("butonlar") or die ("MySQL'de veritabann bulamadm");
      function 
    olus()
      {
          global 
    $baglanti
          
    $sanal="CREATE TEMPORARY TABLE olgun_turan5(id INT2 NOT NULL)";
          
    mysql_query($sanal,$baglanti);
      }


      function 
    ekle($deger)
      {
         global 
    $baglanti
         
    $mysqltxt "insert INTO olgun_turan5 (id) VALUES ('".$deger."')";
         
    $rs mysql_query($mysqltxt,$baglanti);
         
         
    $oku=mysql_query("SELECT * FROM olgun_turan5");
         
    /*
         $kayitsayisi = mysql_num_rows($oku);
         if ($kayitsayisi >0) 
         {
           echo mysql_result($oku, 0, "id")." K/S:".$kayitsayisi;
         }
         */
          
    while ($alan=mysql_fetch_array($oku))
          {
            echo 
    $alan[0]."\n<br>";
          }
      }

      
    $olgun=1;
      
    olus();
      
    $deger=$_POST["textfield"];
      
    ekle($deger);
    ?>

    <form action="sanaldb.php" method="post">
    <input type="text" name="textfield" />
    <input type="submit" value="Yaz Bakalım" />
    </form>
    Biraz sadeleştirilebilinir.:)
     
  3. olgun

    olgun Üye

    Kayıt:
    14 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    68
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Polis MEMURU
    Şehir:
    İSTANBUL
    hocam çok saolun
     
  4. cemaliozan

    cemaliozan Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    1,849
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    Boşta gezenlerin yewmiye defterini tutarım...
    Şehir:
    » Burası «
    php.den değil ama başka dillerden bildiğim kadarıyla persistent bağlantılar pek tavsiye edilmez. Buna ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan bu konuyu detaylı araştırmanı tavsiye ederim Kolay gelsin.
     
  5. acemi

    acemi Misafir

    TEMPORARY TABLE yerine HEAP tipinde tablo kullan.
     
  6. cemaliozan

    cemaliozan Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    1,849
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    Boşta gezenlerin yewmiye defterini tutarım...
    Şehir:
    » Burası «
    Üstad forumu aradım gözüme çarpan bir şey bulamadım. Nedir bu heap var mı bir kaç satır kod örneğin bizimle paylaşabileceğin.
     
  7. acemi

    acemi Misafir

    MySQL dokumanlarindan CREATE TABLE'i incele
     
  8. olgun

    olgun Üye

    Kayıt:
    14 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    68
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Polis MEMURU
    Şehir:
    İSTANBUL
    Cemali hocam çok saol işimi gördü.
     
  9. olgun

    olgun Üye

    Kayıt:
    14 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    68
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Polis MEMURU
    Şehir:
    İSTANBUL
    Hacam bunun eksik yanlarımı mı var neden tavsiye edilmiyor.
     
  10. olgun

    olgun Üye

    Kayıt:
    14 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    68
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Polis MEMURU
    Şehir:
    İSTANBUL
    Bende Sizin Gibi Birilerine Yardimci Olmak Istiyorum Ama şimdilik Bilgilerim Yeterli Değil.
     
  11. cemaliozan

    cemaliozan Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Mayıs 2005
    Mesajlar:
    1,849
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    Boşta gezenlerin yewmiye defterini tutarım...
    Şehir:
    » Burası «