Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

tablo guncellemesi

Konu, 'PHP' kısmında sakura tarafından paylaşıldı.

  1. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Merhaba ..
    satir ve stun sayisi sabit olan bir tablonun ,satir veya sutun sayisini dinamik olarak nasil artirabilirim..Yani shopping cartlarda oldugu gibi musteri alacgi yeni bir urunu girince tablonunun icerigine yeni bir satir eklenip genel toplama v.s ekleniyor..Veya form'a yeni bir yazi yazinca mevcut tabloya otomatik ekleniyor.. tablonun upgrade yapilabilmesini cok merak ediyorum...Yardimci olursaniz cok sevinirim...
     
  2. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Sütun konusu ne kadar lazım olur bilmem ama satır için aşağıdaki sorguyu kullanabilirsin ;)

    tablo
    products
    id product price

    gibi 3 sütunlu bişi olsun..

    $sql="INSERT INTO products ('Japon Yeni ;)','15000')";

    gibi id değerini girmene gerek yok :)
     
  3. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Benim ogrenmeye calistigim,datanin degil tablonun kendisinin fiziksel olarak upgrade edilebilmesi ..yani <tr>,ve <td> leri javascript yoluyla arttirip azalta bilmek...butun gun internetten bilgi toplamaya calistim ama malesef pek fazla ilerleyemedim..DOM yapisini az cok ogrendim.fakat hala yapabilmis degilim..yardimci olursaniz sevinirim...
     
  4. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    ?? <tr>,ve <td> leri tabloda tutmana gerek yokki bunu php ile html kodlarını üreterek yapacaksın!
    Tam yapmak istedigin nedir kısa bir örnek yaz , onu nasil programlayacagini anlatalım!
     
  5. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Anladım Tamam!

    Sen mesela Js ile bir PHP yi çağırıp refresh olayı omadan satırları görüntüden silmek istiyorsun... :)

    Ben bu iş ile hiç uğraşmadığımdan bişi diyemiyeceğim ;)
    Böyle bişeyi biyerlerden hatırlıyorum ama nerden?...
     
  6. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Ama bu daha çok JS ile ilgili istersen bir de orada sor...
     
  7. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Aslinda bu isler beni asiyor ama baska yol yok...soz verdim basarmam gerek..Olay su kardesim;biz uc arkadas (Mehmet,Soner veBen) karanliktan sikayet etmektense bir mum yakalim dedik..Japonya'da bizim memleketin hic ama hic reklami yok..Son dunya kupasindan sonra az cok duyulmaya basladi..Ama hic yeterli degil..Biz kendi capimizda birseyler yapalim dedik...Banada isin web kismi dustu..Daha sonra Web yapmisken hic olmazsa web uzerinden 3-5 urunumuzu tanitalim ,hatta talep olursa satisini yapalim diye kararlastirdik..Ben az cok HTML bilirim Flash amator seviyede kullaniyorum...Photoshop da fena sayilmaz..Isin icine girince Javascript ogrenmem gerektigini anladim,burda Turkce kaynak olmadigindan internetten edindigin kaynaklarla dynamic menuler yapabilecek kadar ogrendim..Fakat belli sure sonra asil ogrenmem gerekli olanin PHP oldugunun farkina vardim..Zaten Ceviz.net'lede o asamada tanistim..Simdi bir yandan javascript bir yandanda PHP ogrenmeye calisiyorum..Zor biliyorum ama basaracagimada inaniyorum..

    Benim ogrenmek istedigim tablonun upgrade edilmesi belki senin soyledigin yontemle oluyordur ama ben henuz onu kavrayacak seviyede degilim...Yinede cok tesekurler...
     
  8. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    Ya Js sayfadaki hesaplamalar için kullanılabilir .istedigin oysa bir örnek verebilirim.
    Yani Mesala sayfada kazak pantolan gömlek satacaksin Pantolonu sectiğinde pantolonun bedeni fiyati gömlegi sectiginde gömlegin fiyati bedeni vs. sayfa tekrar yüklenmeden görünsün istiyorsan bunu Script ile yapabilirsin ama istedigin bu degilde baska birsey istiyorsan scripte gerek yok
     
  9. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Anladığım kadarıyla tablonun alan sayısı ,türü gibi bilgilerin güncellenmesinden bahsediyorsun.. Yanlış anlamışda olabilirim..
    Bunun için sql de kullanman gereken komut
    Kod:
    ALTER TABLE
    
    Mesela tabloya yeni bir alan ekleyeyim, alan adı ürün isim olsun,VARCHAR 20 olsun...
    Kod:
    ALTER TABLE urunler ADD urun_isim VARCHAR(20) ;
    
    Bu mu sorduğun ?
     
  10. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Shopping cartlarda oldugu gibi urunu satin al butonuna tikladigi zaman tablo cikiyor..Tabloda urunun fiyati adet ,genel toplam v.b gosteriliyor.Ikinci bir urune tikladigi zaman ayni tablo bir satir eklenerek 2. urunun datalarini veriyor..Ve genel toplama ekliyor.Ben internetten bir kac kaynaga rastladim..Onlarda tabloyu DOM (DOcument Object model) ozeliklerinden istifade ederek yapmislar,fakat aciklama cok sinirli ben tam olarak anlayamadim..
     
  11. sakura

    sakura Yeni Üye

    Kayıt:
    16 Ocak 2003
    Mesajlar:
    15
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ben biraz daha arastirayim..simdi cok genel sordugumdan tam olarak derdimi anlatamadin sanirim..Olay biraz daha netlesince ben tekrar yardiminizi rica ederim..(bir satir ,iki sutunlu bir tablomuz var.birde buton.butona tiklayinca ayni tabloya yeni bir satir ve iki sutun ekleniyor.)
     
  12. acemi

    acemi Misafir

    Bahsettigin isi yapan web sayfasinin kodlarini incelesene. Islem, istemci tarafta yapildigi icin kodlarini gorebilirsin nasil olsa.