Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Subdomain ve Session

Konu, 'PHP' kısmında morphine39 tarafından paylaşıldı.

  1. morphine39

    morphine39 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programcılığı
    Şehir:
    Kırklareli
    Arkadaşlar merhaba
    bir proje ile uğraşıyorum ve bu projede birçok subdomain var

    Konuyu şu şekilde anlatayım
    subdomain1.domain.com de Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıyorum $_SESSION["uyeid"] diye bir olaya bu giren kullanıcının kayıtlı id bilgisini atıyorum..
    daha sonra subdomain2.domain.com adresine geçtiğim zaman ise burada $_SESSION["uyeid"] değeri boş gözüküyor. bunun sebebi nedir?
    Yardımcı olursanız sevinirim...
     
  2. morphine39

    morphine39 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programcılığı
    Şehir:
    Kırklareli
    Yokmu Yardım Edecek Arkadaşlar?
     
  3. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    ini_set("session.cookie_domain", ".mydomain.net");
    session_start();


    diye başla.
     
  4. morphine39

    morphine39 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programcılığı
    Şehir:
    Kırklareli
    bu nedir hocam peki? yani ne işe yarar bunun olayı
     
  5. Sancar Saran

    Sancar Saran Daimi Üye

    Kayıt:
    9 Mart 2007
    Mesajlar:
    2,063
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    Bilgi Islem
    Şehir:
    Izmir
    Sebebi senin dokuman okumamandir,

    oturum gerceklestirmek icin tedavule cikartilan kurabiyeler sadece, tedavule cikartildigi alt alan adlari icin gecerlidir.

    Yani, session kurmak icin issue ettigin cookieler sadece baslatildigi subdomainler icin gecerlidir. Bu yuzden boyle bir ortamda cookie domain olarak .domain.com u kullanmalisin (domain.com kullanirsan cookieler sadece domain.com da calisir)

    Sunu dene bakalim olacakmi ?

    session_set_cookie_params(0 , '/', '.example.com');
    session_start();
     
  6. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    ne demek ne işe yarar.denemeye bile tenezzul etmiyor musun.

    http://bugs.php.net/bug.php?id=43682
     
  7. morphine39

    morphine39 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programcılığı
    Şehir:
    Kırklareli
    Yok hocam estağfurullah
    kodları anlamaya çalıştım sadece kodun anlamıydı sorduğum yani ini_set nedir? diğe bir soruydu ki ben ini_seti denedim verdiğin kodu denedim yani
    sunucum güvenlik nedeniyle kapatmış ini_set ayarlarını..
     
  8. morphine39

    morphine39 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programcılığı
    Şehir:
    Kırklareli
    Delifişek hocam bu arada döküman okumamaktan bahsediosan 35 çeşit kod denedim hatta ve hatta php.ini dosyası yazıp onu da attım sunucuya ama yok işte olmuyor..
     
  9. morphine39

    morphine39 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programcılığı
    Şehir:
    Kırklareli
    Bu arada sorun devam ediyor arkadaşlar..

    a.domain.com dan bağlanıyorum
    b.domain.com da da session okuyo ama c.domain.com da session okuyamıyorum.

    Kafayı çizdim resmen :(
    yardımcı olabilecek var mı acaba
     
  10. Sancar Saran

    Sancar Saran Daimi Üye

    Kayıt:
    9 Mart 2007
    Mesajlar:
    2,063
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Meslek:
    Bilgi Islem
    Şehir:
    Izmir
    Yigidim, sana koduda verdik. Init set etmeden, 35 cesit kod deniyorsun, ama cookilerin sadece tanimlandigi domainler disinda calismayacagini bilmiyorsun. Neden cunku dokuman okumuyorsun.

    Forumdaki yardim isteklerinin %90 dan fazlasinin sebebi yine ayni. Dokuman okumamak.
     
  11. morphine39

    morphine39 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programcılığı
    Şehir:
    Kırklareli
    Eywallah hocam

    Yardımlarınız için TEŞEKKÜRLER

    Madem öyle diyosunuz öyle olsun :)


    Bu süre zarfı içerisinde okuduğum dökümanlardan anladığım kadarıyla sorunu çözdüm arkadaşlar

    lazım olursa birine diye yazıyorum..

    subdomainlerin her biri için bu php.ini dosyasını hazırlayın..
    PHP:
    session.cookie_path = /
    session.cookie_domain =
    daha sonra subdomainlerin altına bunu atın..

    sitenizi yeniden çalıştırdığınız zman.
    hem ana dizinden yani
    www.xxx.com dan giriş yaptığınızda
    hemde subdomainlerin herhangi birinden giriş yaptığınızda session çalışıyor olucaktır..
    yardımlar için tekrar teşekkürler
     
  12. trbadboy

    trbadboy Yeni Üye

    Kayıt:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    her dubdomain için php.ini zor olur bence baslarda bi arkadasımızın soyledigi ini_set kullanabilir. ben denedim gayette oluyor. tabi server izin veriyorsa zaten unutmayın ki sınırımız server ın limitleri :(