Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

string komut olabilirmi..?

Konu, 'Pascal / Delphi / Delphi.NET' kısmında Fobus tarafından paylaşıldı.

  1. Fobus

    Fobus .

    Kayıt:
    7 Şubat 2003
    Mesajlar:
    1,094
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    şimdi bir edit bileşeni var vede bir button var elimzide şimdi kullanıcı edit bileşenine bir şeyler yazıyor ve sonra butona tıklıyor. buttondaki fonksiyon editbileşenin içindeki komutu çalıştırıyor. Örnek Kullanıcı edit bileşeni içine "Application.Terminate;" yazmış buttonda bu edit bileşeni içindeki komutu alıp çalıştırmakla görevli. yani buttona basılınca program sonlanacak. veya : "button1.capiton:="Tıklama";" yazmış o zaman button1 in capitonu "Tıklama" olarak değişecek. boyle bi şey yazmak mumkunmu string fonksiyon olarak yorumlanabilirmi. yorumlanabiliyosa nasil olur Saygılarımla.
     
  2. acemi

    acemi Misafir

    Boyle birsey VBA ile yapilabildigine gore Delphi ile de kesin yapiliyordur. VBA'da bu isi icin eval() veya execute() fonksiyonlari kullaniliyor. Belki bunlar yardimi ile bu fonksiyonun Delphi karsiligini bulabilirsin.
     
  3. jonjul

    jonjul Yeni Üye

    Kayıt:
    31 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bunun olabilirliği çok zor. çünkü sen programı compile yaptığında artık senin program koduna ekleme yapma şansın olmuyor. tek yol var bir case yapısı ile
    komut := "Application.Terminate" : aplication.temiante ;

    gibi bir yapı kullanarak tüm kullanılabilir komutları tanımlaman lazım.

    olay VisualBasic'e gelince
    arkadaşlar vbs dosyaları script dosyalarıdır. compile edilmeden çalıştırılıyorlar ve zaten text modunda duruyorlar. vbs ile delphi karşılaştırılamaz ayrı kategorilerdeler.
     
  4. artar

    artar Yeni Üye

    Kayıt:
    28 Temmuz 2003
    Mesajlar:
    10
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    TMS script studio adı ile bir component var.
    Bununla bir memo alana dışarıdan fonksiyon yazıp hesaplama yaptırıldığını gördüm.

    incelemedim ama belki senin istediğin işi görebilir.