Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

SQL+PHP+BEN=Şiddetli Geçimsizlik

Konu, 'Veritabanları' kısmında taþfýrýn tarafından paylaşıldı.

  1. taþfýrýn

    taþfýrýn Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Aralık 2002
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    yardım edermisiniz lutfen

    Arkadaşlar beni anlayacağınızı umuyorum.Ve aşağıdaki nalet olası problemlerimi çözmenizi RİCA ediyorum.Eğer yardım ederseniz Allah razı olsun.

    Aşağıda anlattğım şey sql ve benim aramda geçiyor.Bu arada kullandığım dil php.

    Arkadaşlar ben sitemde sayfaların hitini sayan bisi yaptım yapamadım desem daha doğru olur.

    Hitlerle ilgili problem su: " UPDATE lig SET hit = 'hit'+1 WHERE id = $sezon " Dedik burada.Normalde
    bu ifadeyle sayfaya her girildiğinde hit kutucuğunu 1 artırması gerekiyor.Fakat sevgili arkadaşımız
    sayfaya ilk girildiğinde 1 ekliyor ve bir dahaki giriş çıkışları saymıyor.Yani 1'de takılıp kalıyor.
    ---------Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

    Ayrıca bazı hitleri elle değiştirdim.Ve gözlemledimki "SELECT * FROM lig ORDER By hit desc LIMIT 25"
    dediğimde hitleri büyükten küçüğe şöyle sıralıyor:
    1.abc 5
    2.bca 4
    3.cba 15
    4 asd 1

    ---------Sanırım buradaki 15 sayısını salak arkadaşımız 1 olarak algılıyor.Bu hatayı nasıl düzeltebilirim?

    Arkadaşlar ben sitemde isminin baş harfi A olan oyuncuları SQL'den çekmek istiyorum fakat sql vermiyor
    Arkadaşlar bunu önce LIKE ifadesi ile (SELECT * FROM lig WHERE hakem LIKE 'A%' ORDER By hakem ASC) denedim.Fakat şu hatayı
    verdi:"Supplied argument is not a valid MySQL result resource".Arkadaşlar LIKE komutunde birde % kullanıyoruz bu PHP sayfalarında da geçerli mi?
    Peki ismin baş harfine göre LIKE kullanmadan kayıt listelemeyi nasıl başarabiliriz?

    Sevgiler,Saygılar,ve nice yıllar.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Aralık 2002
  2. taþfýrýn

    taþfýrýn Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Aralık 2002
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar nolur yardım edin yaws hiç cevap veren yoq
     
  3. Eylem

    Eylem Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2002
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Ögrenci & Webdesigner
    Şehir:
    Sweden
    Yeni yil telasidir tasfirin burda cevapsiz soru henuz donmedi :)
     
  4. sokrates

    sokrates Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    537
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programmer
    Şehir:
    istanbul
    Re: yardım edermisiniz lutfen

    selamlar
    PHP:
    "UPDATE lig set hit = hit + 1 WHERE ID = $sezon"

    hit alanini tirnak icinden cikartirsan duzelir gibi tirnak icinde yazdigindan string olarak yorumlaniyor ve sifir degeri ataniyor sanirim
     
  5. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Selamlar..
    Üstadın dediği gibi bence de hit kelimesini tırnak içinden çıkarman gerekiyor. Eğer tırnak işaretlerini illa ki kullanmak istiyorsan kullanman greken 'hit' şeklinde değil `hit` şeklinde olması gerekiyor.. Herneyse,tırnak işaretleri olmadan bu sorgu çalışır ama ben diğer sorguların çalışmamasını da göz önünde bulundurarak tablo yapını buraya kopyalamanı isteyeceğim..

    Çünkü ORDER By DESC dediğinde 15 'in 4'ün altında olabileceği tek bi durum oalbilir o da hit alanının VARCHAR veya TEXT olarak,yani string türünde bi alan olarak tanımlanması olabilir..

    Aynı şekilde 2. sorgunun da çalışmaması tuhaf.. Sorgu da bi hata görünmüyor..

    Eğer hala sorunlarını çözemediysen,bence tablo yapılarını burada bi göster,yardımcı olmaya çalışırız..

    Kolay gelsin
     
  6. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    bı ustatlar yetişmis yaw:D
     
  7. taþfýrýn

    taþfýrýn Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Aralık 2002
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaslar chok saolun ise yaradi,hit sayacim artik calisiyor.Hit sayaciyla ilgili diger problemide kendim cozmeyide basardim.Hit
    kutucugunu CHAR ile tanimlamistim id kutucugu gibi INT ile denedim oldu artik dogru siraliyor.Harbiden chok mutlu oldum.

    Geriye tek problemim kaldi oda LIKE.Arkadaslar su buyuk mp3 sitelerinde gordugum gibi verileri nasil bas harfine gore cekebilirim? LIKE
    KULLANMADAN BUNU NASIL YAPARIM?


    Yada LIKE problemini nasil halledebilirim?

    lig tablosunun tanimlamasi:

    PHP:
    id int(11NOT NULL auto_increment,
      
    hakem varchar(100NOT NULL default '',
      
    oynattigimac date NOT NULL default '0000-00-00',
      
    gozlemci varchar(255NOT NULL default '',
      
    PRIMARY KEY  (id),
      
    UNIQUE KEY kayit_id (id),
      
    KEY id_2 (id)
    TYPE=MyISAM
    yardım eden herkese teşekkür ediyorum
     
  8. taþfýrýn

    taþfýrýn Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Aralık 2002
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    bu problemi hallederseniz minnettar kalacağım.
     
  9. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    abi substring i incele istersen
    Kod:
    Substring(yazi,1,1)
    gibi işini görür sanırım.
    Ayrıca mysql in resmi web sitesinden manualini indirebilirsin ingilizcen var ise.
     
  10. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    hehee


    benim sorularım sıradışı olunca dönüyor neden se :) :)
    anlaşılamaz :(
     
  11. taþfýrýn

    taþfýrýn Yeni Üye

    Kayıt:
    30 Aralık 2002
    Mesajlar:
    6
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    LoS.ToF baba onunla sonuca varamadım maalesef tam kod verebilirmisiniz?