Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

son eklenen kayıtın id'si

Konu, 'PHP' kısmında Scorpion tarafından paylaşıldı.

  1. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    selam arkadaşlar
    Taktım bu PHP ye
    taktığım kadar sevdimde :)
    en kolay öğrenme şekli olarak bir şeyler yazarak öğrenme olduğuna inanıyorum.Yani aaa hadi ekrana yazdıralım amca...
    bak ne güzel "merhaba dünya" yazdırdık şeklinde değilde bir şeyler yazarak yani komplex birşeyler

    neyse konuyu dağıtmayalım:)
    arkadaşlar insert into ile bir kayıt ekledik diyelim.
    eklediğimiz bu kayıtın id'sini hemen bir sonraki satırda alabilirmiyim?

    yani aynı kayıtı where ile aratmadan?

    direk PHP amcam aha şindik sen şu kayıtı ekledin aha id 'side şu dermi bana?

    yoksa PHP amcam sevmezmi?

    tabi PHP amcamdan ziyade Mysql dayımız ilgilenir gibi geliyor bu olayla ama her neyse naıl olur bu olay?
     
  2. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Selamlar.
    PHP:
    $son_id mysql_insert_id();
    İyi çalışmalar.
     
  3. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ehue tahmin etmiştim bole birsey olacağını :)
    PHP ve mysql amamlar gayet zeki duruyorlar :)


    bir de aklımdayken resim dosyasına yönlendirme nasıl yapılır?

    hearder ("location:redim.gif")

    şeklinde olmuyor. acaba php amcama bak bu reim dosyası demenin bir yolu varmı?
     
  4. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Belkı dokuman tıpını degıstırerek yapabılırsın ama bu konu hakkında pek bı fıkrım yok.. Yınede sana sunu tavsıye edebılırım.

    Once resim.php adında bı sayfa olusturursun:

    PHP:
    <html>

    <head><title><?echo $resim?></title></head>

    <body><img src="<?echo $resim?>"></body>

    </html>
    daha sonra herhangı bır sayfadan

    PHP:
    ...
    hearder ("location:resim.php?resim=resim.gif");
    ...
    seklınde resmı gosterırsın.. Yada herhangı bır nesneye "resim.php?resim=resim.gif" dıyerek bagda verebılırsın
     
  5. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    PHP:
    <?
    header("Location: logo.gif");
    ?>
    Bende çalışıyor.
     
  6. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ala ala sinir edicek şu php beni:)

    EzboStats ı çalıştıramayınca kendim yazayım hemde phpyi biraz da olsa öreniriz dedim ama :)

    yapmak istediğim <img src="hit.php?renk=32" >

    şeklinde yapıp sonra buraya logo koymak...yani img src ettiğimiz php de işlemler bitince resim dosyasına yönlendirmek ....

    ama çalışmadı