Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Smiles Olayi

Konu, 'ASP' kısmında JakaBo tarafından paylaşıldı.

  1. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France
    merhaba.. Yapamadığım şey bi asp dosyasında ":)" yazdığım zaman onun yerine bi resim çıksın istiyorum. Ufak bir kodla olur sanırım. Ben yapamadım. Bi yardımcı olurmusunuz :confused:


    Ocal.net'de sorardım hep bunları ama artık yok. :uff:
     
  2. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    İşte şimdi dogru yer ;)
     
  3. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France
    Re

    e sen bilmionmu bi cevap veriversene :)
     
  4. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Senin bulundugun yer olarak İTÜ yazıyor yani o bende yazsa demezdim böle ama cevap gelecek sen merak etme :)
     
  5. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France
    :)

    itüde çalışıyorum. web üzerinde :) cevap biraz kaba kaçtıysa affola.. Biran kendimi ocal.net de sandım o yüzden olsa gerek :aglama:
     
  6. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    np ocal.net te nasılsan aynı şekilde davranabilirsin mahsuru yok buradakilerin çogu da Hakkı Hoca'nın okulundan mezun olanlar zaten :)

    Ayrıca soru perl ya da php olsaydı şimdiye cevap vermiştim ;)
     
  7. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France
    Tesekur ederim :D Artık buraya taşındık desene..

    Şu php'yi hiç anyalamayacam heralde. Bana çok zor geliyor. Gerci bi kere kodlarını incelemiş degilim ama zor gibi sanki :rolleyes:

    Asp'de de fazla bilgim yok ama yinede kendimi rahat hissediyorum kodlara hakim olabiliyorum ama baştan bi kod yazamıyorum :p
     
  8. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Kullanacağın fonksiyonun adı Replace()
    Mesela
    Kod:
    str = replace (str,":)","<img src=""smile.gif"">")
    str = replace (str,":(","<img src=""unhappy.gif"">")
    
    Tabi elinde bunun gibi koca bi liste olacağı için biraz porgamcılıkla daha kolay yapabilirsin işi
    Kod:
    smiles = array (":)",":(",":D")
    gifs   = array ("smile.gif","unhappy.gif","biggrin.gif")
    for i=0 to unbound(smiles)
       str = replace (str,smiles(i),"<img src="""& gifs(i) & """>")
    Next
    
    Bir regexp kullanarak çözebilirsin ama gerek yok,hem boşuna performans kaybı olur...
     
  9. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France

    Yaptığımda ":)" olarak görünüyor.. Tam olarak böylemi ? digerini altdakini denedim oda hata verdi. Help me :confused:
     
  10. BERK

    BERK Üye

    Kayıt:
    5 Ekim 2002
    Mesajlar:
    99
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    ----
    Şehir:
    Karacaahmet
    Evet Aynen öyle,

    Çalışma açısından farketmez ama bence bunu kullanırkende DB ye :) şeklind eyazıp, ekrana yazarken image olarak değiştirmek daha mantıklı,

    verdiği hata hakkında bir şeyler dersen yardımcı olmaya çalışırız
     
  11. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France
    Db kullanmak istemiyorum açıkçası.. Bi ara görmüştüm sanki yaf, sayfada tanımlanan bi karakter göründüğünde onu değiştirip resim koyması.. Kod olarak yazarsanız sevinirim. Ben yapamadım..

    Bu arada ICQ: 84540431
     
  12. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France
    eee hanimiş cevabım benim :)
     
  13. p4r4h4t

    p4r4h4t Aktif Üye

    Kayıt:
    21 Ekim 2002
    Mesajlar:
    397
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Kod:
    <%
    Dim strA : strA = "maraba :~)" : response.write(replace(strA,":~)","<img src='a.gif'>"))
    %>
    
     
  14. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France
    Amaa,

    Benim tam olarak isteyipte yapamadığım kodu sayfanın sonuna yazıcam. O sayfada bulunan gülücük işaretlerini img dosyası olarak göstericek. Bunun formulu nedir ?

    Yardım edermisiniz :aglama:
     
  15. JakaBo

    JakaBo Daimi Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2002
    Mesajlar:
    562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    IT Manager
    Şehir:
    Saint-Dizier, France