Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

SetCookie

Konu, 'PHP' kısmında RakyoL tarafından paylaşıldı.

  1. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    merhaba arkadaşlar...

    websiteme cookie atarak admin girişi yapıyorum fakat bir sorunla karşılaştım :

    @mysql_connect("localhost", "root" , "deneme") or die("Ulaşılamadı...");
    @mysql_select_db("database") or die("veritabanı yok");

    $denetle=mysql_query("select ad from password where ad='$ad' and pass='$pass'");
    if(mysql_numrows($denetle)<1)
    {
    echo "YanLış KullanıcıAdı yada Şifre";
    exit;

    }
    $ad=mysql_result($denetle, 0, "ad");
    SetCookie("ad",$ad,time()+3600);
    header("Location: deneme.php");

    şeklinde yazdığımda cookie yi bilgisayarda oluşturmiyor
    fakat son satırdaki header(Location: deneme.php");
    komutunu kaldırdığımda her şey normal gidiyor...
    ben şifreyi girdikten sonra başka sayfaya gitmesini istiyorum fakat header ile setcookie komutu bir arada kullanamiyorum varsa bir başka yolu lütfen yardım edin!
    byee
     
  2. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    ----------------------XxX-----------------------

    zor bir soru mu sordum acaba???
     
  3. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Rakyol yeni konu açmana gerek yoktu konuları birleştirdim. Dikkat edersen Forumda cevapsız hiçbir soru yok gibi. Hele net programlamada neredeyse %100 bir cevap oranı var merak etme mutlaka cevaplanacaktır. ;)
     
  4. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Şahsen ben biraz düşündüm ama teknik olarak böyle bi şey nasıl olabilir bulamadım ...

    Yani header komutu ile setcookie komutunun birbirlerine nasıl,ne gibi bir etkisi olabilir ki ?

    Biraz daha bilgi verebilirmisin ? Yazdığın kodun tamamı bu mu ?
     
  5. redial

    redial Misafir

    Hem, eger kod, bundan ibaret ise,
    her sarta cookie yi atmasi lazim,
    cunku cookie attigin satir icra edildikten sonra header satirina geciyor...

    Bu durumda, cookie() fonksiyonu, 'aaa, bir altta header() var, bana ne iste, ben calismam diyor olamaz ki?

    Sen en iyisi, tum kodu bi yaziver buraya,

    bi de index.html, diye bos bir html dosyasi haratip header e bunu ver bakalim ne olacak, belki deneme.php deki bisiyler, cookie ni siliyodur?
     
  6. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    okké
    şunu söyleyebilirim ilk önce ben de buna çok şaşırdım fakat header satırını sildiğimde cookie yaratılıyor hem de sorun olmiyor fakat cookie oluşunca boşsayfa gelmesi benim işime yaramaz düşünün uye girişi olduğunu uye girecek beyaz sayfa gelecek orada mutlaka yönlenmesi lazım kodun tamamını sizlere yazıyorum..

    bu dosyanın adı "index.php"

    <?
    $ad = $HTTP_POST_VARS['ad'];
    $pass = $HTTP_POST_VARS['pass'];
    $gonderim= $HTTP_POST_VARS['gonderim'];
    if ($gonderim)
    {
    if((!$ad) or (!$pass))
    {
    echo "YanLış KullanıcıAdı yada Şifre";
    }
    @mysql_connect("localhost", "root" , "deneme") or die("Ulaşılamadı...");
    @mysql_select_db("php") or die("veritabanı yok");

    $denetle=mysql_query("select ad from password where ad='$ad' and pass='$pass'");
    if(mysql_numrows($denetle)<1)
    {
    echo "YanLış KullanıcıAdı yada Şifre";
    exit;

    }
    $ad=mysql_result($denetle, 0, "ad");
    SetCookie("ad",$ad,time()+3600);
    header("Location: deneme.php");
    }
    else
    {
    ?>
    <form action="index.php" method="post">
    User:<input type:"text" name="ad" size="25">
    Password:<input type="password" name="pass" size="25">
    <input type="submit" value="GÖNDER" name="gonderim" >
    </form>
    <?
    }
    ?>

    header komutunu kaldırarak ta bi deneyin ok?

    ben çözemedim artık bilemiyorum... yani beni aştı bu olay.
     
  7. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    YoQ mu bana biiii cevap...

    napcaz böyle ya iki sayfa ayrı ayrı mı yapsam iç içe olunca olmiyo geliba ha ?
     
  8. turker

    turker Agresif Üye

    Kayıt:
    19 Temmuz 2002
    Mesajlar:
    5,988
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    PHP:
    <?
    $ad $HTTP_POST_VARS['ad'];
    $pass $HTTP_POST_VARS['pass'];
    $gonderim$HTTP_POST_VARS['gonderim'];
    if (
    $gonderim)
    {
    if((!
    $ad) or (!$pass))
    {
    echo 
    "YanLış KullanıcıAdı yada Şifre";
    }
    if(
    $pass!=="a" && $user!=="a")
    {
    echo 
    "YanLış KullanıcıAdı yada Şifre";
    exit;

    }
    SetCookie("ad","deneme",time()+3600);
    header("Location:1.php");
    }
    else
    {
    ?>
    <form action="index.php" method="post">
    User:<input type:"text" name="ad" size="25">
    Password:<input type="password" name="pass" size="25">
    <input type="submit" value="GÖNDER" name="gonderim" >
    </form>
    <?
    }
    ?>
    denedim çalışıyor bende.
     
  9. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    deniyelim

    yarın sonucu söylerim...
     
  10. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    ikinizdende bir şey rica edeceğim ikinizde bana php.ini'lerinizi yollarsanız...


    Yada buraya yazın ama o zaman commentleri kaldıracaksınız...

    lovefoolonlyme@hotmail.com posta adresim.
     
  11. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    Bittibitiyorrrr....

    ya arkadaşlar sanırım sorun kodta değil tamamen kullandığım hostta olmalı bence çünkü gerçekten artık en son yapılacak şeyi yaptım yine de olmiyor

    <?
    SetCookie("ad",anticik,time()+3600);
    header("Location: deneme.php");
    ?>


    şukadarını yazıp attım hosta yerleştirdim sayfayı açtım yine aynı olay cookie yi temprory internet filese atmiyo ama header yapıyor
    yani siz karar verin artık hata kimde benim yasdığım kodta mı yoksa HOSTTA mı??

    teşekkürler...
     
  12. RakyoL

    RakyoL Üye

    Kayıt:
    12 Eylül 2002
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    CHoRLu
    Bu arada...

    Bu arada

    Turker senin kodun aynısını hosta koydum bak nasıl hata mesajı veriyo

    kendin gör

    http://www.antimasyon.com/admin/bilgi.php

    hatta hepiniz bakın arkadaşlar bu sorunu çok merak ettim hostun sahibine anlatamiyorum bu forumu okutturucam ki anlasın...

    username:a şifre:a
    aynı bıraktım...
     
  13. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Yani işin başından beri sorun outpu_buffering sorunumuymuş ? Çok ilginç..
    Eğer sorun buysa dokumanın başına
    Kod:
     <?
     ob_start();
     ?>
     
    koyarak sorundan kurtulabilirsin...