Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Session bir de mysql

Konu, 'PHP' kısmında LEthaL tarafından paylaşıldı.

  1. LEthaL

    LEthaL Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    601
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    0grEnmEk :p
    Şehir:
    Sakarya
    Herkese gunaydin,
    satir no: kod:
    9. <?php
    10. setcookie("new");
    11. ?>

    sayfayı actigimda:

    Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at c:\inetpub\wwwroot\uye\giris.php:8) in c:\inetpub\wwwroot\uye\giris.php on line 9

    diye bir mesaj veriyor bir turlu cikamadim isin icinden.

    Bir de mySql (2.23.53) kullaniyorum.

    baglanti kurmak istedigimde

    Warning: Access denied for user: 'lethal@cank' (Using password: YES) in c:\inetpub\wwwroot\uye\giris.php on line 18

    Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'lethal@cank' (Using password: YES) in c:\inetpub\wwwroot\uye\giris.php on line 18

    halbuki baglanti satiri soyle

    $yol = mysql_connect("red","lethal","2019");

    kullanici adi ve sifre my.ini ile ayni.
     
  2. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Bu konu hakkında cok topıc acıldımı ama yıne tekrarlamak gerekırse sayfayının ılk 8 satırını gonderdıkten sonra baslık bılgılerını gonderdıgın ıcın bu hatayla karsılasıyorsun..

    Yanı

    1<html>
    2<title>test</title>
    3</html>
    4<?setcookie("new");?>

    yanlıs

    1<?setcookie("new");?>
    2<html>
    3<title>test</title>
    4</html>

    dogru bır kodlamadır.. Bunu onlemenın bır yolu daha var oda ob_start() fonksıyonunu kullanmaktır..

    1<?ob_start()?>
    2<html>
    3<title>test</title>
    4</html>
    5<?setcookie("new");?>

    seklındekı bır kodlamaylada hatanın onune gecebılırsın.. Mysql baglantısındakı soruna gelınce genelde (yada benım yasadıgım kadarıyla) my.ını ıle gercekler pek tutmuyor.. Kurulum sırasında verdıgın kullanıcı adı ve sıfreyı hatırlamayı dene.. Yada mysql'ı yenıden baslatmayı.. Belkı sorun hallolur..
     
  3. mkarabulut

    mkarabulut Misafir

    Bu arada verdiği hatadaki host ismi ve senin verdiğin host isimleri dikkat çekici
    Kod:
    'cank'=='red'
    
    :confused:
     
  4. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Mustafa'ya aynen katılıyorum. Senin bağlantı kurmaya çalıştığın host ile şe arasında fark var ama anlamadığım başka bir şey ise.
    Vermiş olması :)
    Şeklinde bir hata vermesi gerekmiyor mu :confused: garib. Neyse...

    Cookie veya Session her neyse. Bu gün harbi çok kastıran bir olay la karşılaştım.
    PHP:
    session_start();
    kullandım fakat header ların daha önceden yolladığını söylüyordu. Haltbuki hiç bir ek dosyada daha önceden hiç bir yerde header göndericek bir aksaklık yoktu.

    Meğersem. " " karakteri bu sorunu çıkarıyormuş :)
     
  5. LEthaL

    LEthaL Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    601
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    0grEnmEk :p
    Şehir:
    Sakarya
    sunucu adresleri

    sunucuya baglanma kodunu elle (kopyala yapıstır degil) yazdıgım icin yanlıs yazmısım. Uzgunum. Asıl kod sayfasında aynı olmasına ragmen hatayı veriyor. Server a baglantıda sorun var kullanıcı ve sifreyi silince o da duzeliyor ama ben kullanıcı ve sifre ile baglanmak istersem sorunu nasıl cozebilirim?
     
  6. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    Hımz hangi server local mi unlocal mi :D
     
  7. LEthaL

    LEthaL Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    601
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    0grEnmEk :p
    Şehir:
    Sakarya
    server

    server kendi makinam yani local :))) bir sey daha soracagım ben evde yaptıgım mysql veri tabanını ınternete koydum diyelim ona nasıl baglanacagım hosting aldıgım yere mi bildirecegim
     
  8. LoS.ToF

    LoS.ToF Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    1,088
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    PHP Developer
    Şehir:
    Antalya
    genelde 127.0.0.1 dir ama daha ayrıntılı bilgiyi elbetteki hostundan alabilirsin.
     
  9. LEthaL

    LEthaL Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    601
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    0grEnmEk :p
    Şehir:
    Sakarya
    Gene Aynı

    Oturum yönetimi tamam fakat. MySQL de hala hata var.

    Kendi makinamda iis kurulu, MySQL de var mesela dün akşam hiç bir sorun yokken bu sabah gene aynı sorunla karşılaştım MySQL in ayarları da tamam (my.ini)...

    Php kodlarında da hata yok ama şifre hatası veriyor. şifre ve kullanıcıyı kaldırırsam bu sefer veri tabanına bağlanmada hata veriyor.
     
  10. LEthaL

    LEthaL Daimi Üye

    Kayıt:
    8 Kasım 2002
    Mesajlar:
    601
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    0grEnmEk :p
    Şehir:
    Sakarya
    Unuttum

    Butun bu problemler ag kurduktan sonra olmaya basladı. Ag kurmadan once sorun yoktu. Ama ag ile ne gibi bir bağlantısı var ben bir türlü anlayamıyorum.

    benim makinamın ip si 10.9.4.3 my.ini m ise şöyle

    #This File was made using the WinMySQLAdmin 1.4 Tool
    #25.10.2003 01:41:13

    #Uncomment or Add only the keys that you know how works.
    #Read the MySQL Manual for instructions

    [mysqld]
    basedir=C:/mysql
    #bind-address=10.9.4.3
    datadir=C:/mysql/data
    #language=C:/mysql/share/your language directory
    #slow query log#=
    #tmpdir#=
    #port=3306
    #set-variable=key_buffer=16M
    [WinMySQLadmin]
    Server=C:/mysql/bin/mysqld-nt.exe
    user=lethal
    password=2019