Merhaba arkadaşlar kolay gelsin. Bir sorunum var aramadığım taramadığım yer kalmadı bulamadım. Bu yüzden sizlerden yardım istiyorum. select option da id değeri bir türlü alamıyorum. Örneğin : <select name="ceviznet"> <option id="birinci" value"1"> <option id="ikinci" value"2"> <option id="ucuncu" value"3"> <option id="dorduncu" value"4"> </select> Ben java script ile bunun değerini bir inputa yazdırabiliyorum. Ama benim istediğim ID değerini almak. Bu mümkün müdür ? Örnek Görünüm : 2. değer seçildiğinde -> ID = ikinci , value="2" gibi inputa yazdıracak. Yardım etmeye çalışanlara şimdiden teşekkür ederim
bir asp sitemde veritabanından çektiğim verileri çağırıyor select seçimi yapılınca iki adet inputum var birisine text diğerine value değeri yazdırıyorum lakin value değerini doğru yazmasına rağmen text değerini valuesi aynı olan başka birİNİ yazıyor. <select size="1" name="marka" id="marka" onchange="getValue($('#marka').val(),$('#marka option:selected').text());"> ......VERİ TABANI KODLARI...... <option value="<%= rs_kat("b_id") %>"><%= rs_kat("b_urun") %></option> <% rs_kat.movenext:loop:rs_kat.close %> </select> value: <input type="text" name="marka_id" size="20" id="marka_id"><br /> text: <input type="text" name="marka_new" size="20" id="marka_new"