Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Scroll Bar hakkında

Konu, 'Genel Webmaster Konuları' kısmında ReinhardGehlen tarafından paylaşıldı.

  1. ReinhardGehlen

    ReinhardGehlen Üye

    Kayıt:
    2 Aralık 2002
    Mesajlar:
    146
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Imagination
    Şehir:
    Antalya
    Kaydırma çubuğunun rengini değiştirebildiğimiz gibi boyutlarında değişiklik yapabilirmiyiz? mesela inceltebilirmiyiz?
     
  2. TaLkAtIvE98

    TaLkAtIvE98 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2003
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    ankara
    bildiğim karaıyla renklendirme ve inceltme yapamazsın. kullandığın web browsera göre değişir. ama uzunluk olarak küçültmen mümkün. sayfanı tasarlarken frameler kullanabilirsin.
     
  3. yemre

    yemre Daimi Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    2,180
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Uygulama Geliştirme
    Şehir:
    İstanbul
    renklendirme yapabileceği kesin talkative istersen sayfanın sağ tarafındaki scroll bara bak bi...

    ama inceltme var mı bilmiyorum
     
  4. Scorpion

    Scorpion Daimi Üye

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    962
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar ben hiç dutmadım inceltme olayını
    ayrıca TaLkAtIvE98
    sağa bak +1
     
  5. Eylem

    Eylem Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Haziran 2002
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Ögrenci & Webdesigner
    Şehir:
    Sweden
    Sagda birsey yok klasik renklendirilmis scroll ama renk ayarlari ile oynayarak evet 2 ila 4 pixek daha inceltilebilir.
     
  6. terstokat

    terstokat Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Ekim 2002
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Profisyonel Serseri. Tipim de musayıt!
    Şehir:
    Antalya
    inceltemezsin!
    internet explorerde bi yerde ayar var scrolun incelmesi icin.
    Diğer broswerlerde yok.
     
  7. TaLkAtIvE98

    TaLkAtIvE98 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2003
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    ankara
    ben de renkli gözükmüyor walla. diğer sitelerdeki gibi :)
     
  8. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Scrolbarin renklendirilmesinde
    Kod:
    BODY {
    	SCROLLBAR-FACE-COLOR: #ADAA98; FONT-SIZE: 7.5pt;
     SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: white; 
    SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #7E7A75; 
    SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #41403A; 
    SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #dae7eb; 
    SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #ADAA98; FONT-FAMILY: Verdana;
     SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #E9E8DF; 
    }
    kodunu kullaniyoruz bunun kenardaki cizgilerini background rengi ile ayni yaparsak ince görunmesini saglariz demek istiyor Eylem.
     
  9. terstokat

    terstokat Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Ekim 2002
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Profisyonel Serseri. Tipim de musayıt!
    Şehir:
    Antalya
  10. Turok

    Turok Üye

    Kayıt:
    19 Aralık 2002
    Mesajlar:
    233
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Kurucu Ortak, Turkcell ,Vodafone, Avea 3.Party Sof
    Şehir:
    A, A
    İE 6.0 öncesi renklendirmeyi desteklemiyor.
    IE 6.0 da başladi renklendirme olayı
     
  11. TaLkAtIvE98

    TaLkAtIvE98 Üye

    Kayıt:
    4 Ocak 2003
    Mesajlar:
    62
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Şehir:
    ankara
    sağolasın Turok!
     
  12. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Burasi yeri degil ama Reinhard avatarin cok cool ;)
     
  13. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    <style type="text/css">
    solid; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: MS; FONT-SIZE:12pt; FONT-WEIGHT: bold}; font-size: xx-small; border-top-width: thin}
    .baslik { font-family: 10pt; font-weight: bold; color: #000000}
    .yazi { font-family: 10pt; font-weight: bold; color: #000000}
    .yazi_ici { font-family: font-size: 10pt; font-weight: normal; color: #000000 }
    .baslikici { font-family: 12pt; font-weight: normal; color: #000000; font-style: normal }
    .formyaz{BORDER-RIGHT: #ffcc00 1px solid; BORDER-TOP: #ff9900 1px solid; FONT-SIZE: 10px; BACKGROUND: #ffffff; BORDER-LEFT: #ff9900 1px solid; CURSOR: text; COLOR: #000066; BORDER-BOTTOM: #ffcc00 1px solid; FONT-FAMILY: verdana,arial; HEIGHT: 19px; TEXT-DECORATION: none}
    A { ; color: #000000; font-size: 10pt; font-weight: bold; font-style: normal; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; text-decoration: none}
    A:hover { color:#CC0033;; font-style: normal; font-weight: normal; font-size: 11pt; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; text-decoration: none}
    solid; BORDER-LEFT: #1F9FFF 0px solid; BORDER-RIGHT: #1F9FFF 0px
    solid; BORDER-TOP: #1F9FFF 0px
    solid; COLOR: #1F9FFF; FONT-FAMILY: MS; FONT-SIZE: 9pt; FONT-WEIGHT: bold}body
    { scrollbar-face-color:#CCCCCC;
    scrollbar-shadow-color:#595959;
    scrollbar-highlight-color:#595959;
    scrollbar-3dlight-color:#595959;
    scrollbar-darkshadow-color:#595959;
    scrollbar-track-color:#CCCCCC;
    scrollbar-arrow-color:#595959;

    </style>
    </script>
    <style> <!-- BODY{cursor:url(blue.cur);}--> </style>

    örnek incele acıklama yasak:D :sus:
     
  14. Black_Boyss

    Black_Boyss Daimi Üye

    Kayıt:
    6 Aralık 2002
    Mesajlar:
    1,218
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    bilgisayar Teknikleri /Donanım/Tekniik destek /sis
    Şehir:
    /etc/YOZGAT
    bır css örnegi istersen bir dosyadan da çagırabilirisn:hmmm:
     
  15. terstokat

    terstokat Aktif Üye

    Kayıt:
    24 Ekim 2002
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Profisyonel Serseri. Tipim de musayıt!
    Şehir:
    Antalya
    JS scrollbars=no hiç srolbar olmaz
    birde
    BODY, TEXAREA {
    scrollbar-face-color:.........
    .......................
    }
    yaparsan formdaki srollarda aynı renkte olur