Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Sayfa yükleniyor hakkında

Konu, 'PHP' kısmında Adem GENÇ tarafından paylaşıldı.

  1. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    Merhaba,

    Bir scriptim var solda menü var sağda da menüden tıklanan sayfalar açılıyor


    1 sayfa dizindeki tüm klasörlerin boyutlarını hesaplayarak listeliyor bu işlem biraz uzun sürüyor

    Sorun şu:
    Herhangi bir başka sayfada iken dizin boyutunu hesaplayan sayfa tıklandığında işlem biraz uzun surduğu için sayfaya gitmiyor eski sayfada kalıyor dizin boyutu hesaplama yarıya geldiğinde sayfa geliyor ve eksik kalan dizin hesaplama da bitiyor sayfa tam yükleniyor

    Ben istiyorum ki, dizin boyutu hesaplama sayfası tıklandığında sayfaya gitsin ve o sayfada yükleniyor göstereyim
    Bunu nasıl yapmak gerekir acaba?
    Yardımcı olabilirmisiniz?
     
  2. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    156
    Beğenilen Mesajlar:
    16
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Yanlış anlamadıysam page loader işinizi çözer. Google üzerinden aratarak örnekleri bulabilirsiniz.
     
  3. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    Baktım html ve css ile yapılanı denedim sayfa yüklendikten sonra loader çalıştı yani başka sayfada iken istenen sayfa bir mühdet gelmiyor ya sayfa gelmeyince loader nasıl çalışacak anlamadım
     
  4. sefa1471

    sefa1471 Üye

    Kayıt:
    13 Mart 2014
    Mesajlar:
    156
    Beğenilen Mesajlar:
    16
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ankara
    Eğer mümkünse yaptığınız çalışmaları bir hostinge yükleyip adresi gönderebilir misiniz?
     
  5. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    Öyle bir imkan yok, ancak ben scripti buradan vereyim kendi local sunucunuzda deneyebilirsiniz.

    Benim mesleğim zayıf akım işleri bu işleri hobi olarak kendim için forumlardan yardım alarak bulduğum örnekleri kendime göre uyarlayarak kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum PHP veya diğer dilleri bilmiyorum deneme yanılma yolu ile birşeyler yapmaya çalışıyorum.

    Bu script şunları yapıyor:
    public_html:
    --mysqlbackup
    --sitebir
    --siteiki
    --siteuc
    --dort
    Dizinde yukarıdaki gibi birden fazla web siteler varsa,
    Her sitenin MySQL bilgilerini ekliyorsunuz, ve seçtiniz veritabanının yedeğini alabiliyorsunuz veya geri yükleyebiliyorsunuz.
    Yedeklediğiniz veritabanı ile ana veritabanını karşılaştırabiliyorsunuz "yedeklemede eksik varmı diye".
    Görev zamanlayıcıda seçilen veritabanı için belli zamanlarda otomatik yedekleme yaptırabiliyorsunuz. (aşağıdaki kodu sık sık ziyaret edilen sayfaya eklemek gerekir)
    Kod:
    <script src="http://code.jquery.com/jquery.js"></script>
    <script type="text/javascript">
          $.ajax({
             url: "calistir.php",
             success: function(){
             }
          });
    </script>
    Web sitelerin ana dizinleri zip yaparak yedekleme yapabiliyorsunuz. Yani güncelleme öncesi veritabanı ile dizin zip le yedeklemek için kullanılır

    config/db.php dosyasına veritabanı bilgileri düzenliyoruz
    İçinde veritabanı yedeği mevcut bir veritabanı oluşturup bu yedeği içine aktarıyorsunuz
    config/db.php dosyasına veritabanı bilgileri düzenliyoruz
    foldername.php içinde
    define('BACKUPDIR', 'DATABASEBACKUP'); Veritabanı yedeklenecek klasör adı DATABASEBACKUP
    define("DIZINDIR", "../"); Web sitelerin klasörlerin bulunduğu alan yukarıdaki örnek gibi ise ../
    define("ZIPDIR", "../"); Web sitelerin dizinleri ZIP olarak sıkıştırılan dosyaların bulunduğu alan ../
    define('HOSTNAME_REMOVE','0'); Bazi veritabanı adının önünde sabit hostname_sizinveritabaniadi seklinde oluyorsan ve buradaki hostname_ ön ekini kaldırıp veritabanı yedeklemek istiyorsanız 0 değeri 1 yapmanız gerekir aksi durumda 0 kalsın

    Kullanıcı Adı: Admin
    Şifre: 123456
    www.antenfiyati.com/mysqlbackup.rar

    Bu acemice mesleği bu iş olmayan birinin bulduğu sağdan soldan örnek kodları düzenleyerek oluşturduk
     
  6. Adem GENÇ

    Adem GENÇ Daimi Üye

    Kayıt:
    11 Kasım 2012
    Mesajlar:
    872
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Meslek:
    Bina Elektronik Sistemleri
    Şehir:
    İstanbul
    NOT: deneme yaparsanız dizin içinde çok dosyalar olsun 5-10-20 GB gibi belki dizin hızlı listeyen bir kod önerebilirsiniz