Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

sayfa yenileyince session kapanıyor

Konu, 'PHP' kısmında uteria tarafından paylaşıldı.

  1. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sayfa yenileme yapınca hic oturum acılmamıs gibi anasayfaya geri dönüyor bunu nasıl engelleyebilirim ?
    tek sayfada yparsam problem yokta yani direk oyun.php yi acarsam sorun cıkmıyor yenileme yapsamda kaybolan birsey olmuyor
    yalnız ben 2 cerceve yaptım ekranı, problem cıkıyor
     
  2. coolturk

    coolturk Yeni Üye

    Kayıt:
    12 Şubat 2006
    Mesajlar:
    14
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    kodları görmeden nasıl yardım edebilriz?
     
  3. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    index
    PHP:
    <html>
    <
    head>
    <
    titleKayit </title>
    </
    head>
    <
    frameset cols="20%,80%">
    <
    frame name="menu" src="menu.php" noresize scrolling="no">
    <
    frame name="normal" src="normal.php">
    <
    noframes>Lütfen cerceve destekli bir browser kullanın.</noframes>
    </
    frameset>
    </
    html>
    normal.php
    PHP:
    <html>
    <head>
    <title>Menu</title>
    <script language="javascript">
    function kayit() {
            parent.normal.document.location.href("kayit2.php");
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <?php
    session_start
    ();
    $kadi  = isset($_POST['acc'])? $_POST['acc']:'';
    $_SESSION["kadi"]=$kadi;
    include 
    "config.php";
    $sayfa=isset($_GET['sayfa'])? $_GET['sayfa']:'';
    switch(
    $sayfa){
    default:
    giris2();
    break;
    case 
    "1":
    $kadi  = isset($_POST['acc'])? $_POST['acc']:'';
    $sifre = isset($_POST['pas'])? $_POST['pas']:'';
    $kadi=ucfirst($kadi);
    $_SESSION['kadi']=$_POST['acc'];
    giris3($kadi,$sifre);
    break;
    }
    function 
    karakter(){ 
    echo 
    "<script>parent.normal.location='karakter.php';</script>"
    }

    function 
    giris2(){
    echo 
    "
    <form action=\"menu.php?sayfa=1\" method=\"post\">
    <input type=\"text\" name=\"acc\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"password\" name=\"pas\" size=\"10\" maxlenght=\"20\">
    <br>
    <input type=\"submit\" name=\"Giriş\" value=\"Giriş\">
    </form>"
    ;
    }
    function 
    giris3($kadi,$sifre){
    //$acc=$_POST['acc'];
     
    $sifremd5($sifre) ;
    $sor mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE kullaniciadi='$kadi' and sifre='$sifre'");
    if(
    $saymysql_num_rows($sor) > 0){
    echo 
    "Hoşgeldin $kadi";
    karakter();
    }
    else{
    echo 
    "Yanlış Kullanıcı adı yada Sifre";
    giris2();  
    }
    }
    ?>
    <br>
    <br>
    <form>
    <input type="button" VALUE="Kayıt" onClick="kayit()">
    </form>
    </body>
    </html> 
    normal.php
    PHP:
    <?php
    session_start
    ();
    include 
    "config.php";
    $kadi=isset($_SESSION['kadi'])? $_SESSION['kadi']:'';
    if(empty(
    $kadi)=="0"){
    header("location:oyun.php");
    }
    else
    {
    echo 
    "asd";
    }
    ?>
    yani bunlraı yaptım düzelmedi
     
  4. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    Burayı ;
    PHP:
    <html>
    <head>
    <title>Menu</title>
    <script language="javascript">
    function kayit() {
            parent.normal.document.location.href("kayit2.php");
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <?php
    session_start
    ();
    bu sekilde yap:
    PHP:

    <?php session_start(); ob_start(); ?>
    <html>
    <head>
    <title>Menu</title>
    <script language="javascript">
    function kayit() {
            parent.normal.document.location.href("kayit2.php");
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <?php
    //..........
    //.........

     
  5. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    ııh mlsf problem dwm ediyor :(
     
  6. Ferhat Ozdemir

    Ferhat Ozdemir Daimi Üye

    Kayıt:
    14 Nisan 2006
    Mesajlar:
    3,268
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Meslek:
    Electronics and Computer Engineer
    Şehir:
    Texas
    session_start(); yazan yerin hemen altina sunu ekleyip session id ye bakarmisin. sayfa yer yenilemede o değerler değişiyor mu ?

    kod : echo session_id();
    sonucu bildir.
     
  7. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    denedim, değişmiyor
    bunu karakter sayfasına ekledim sayfayı heryenilememde aynı harf ve rakam grubunu veriyor.
    bide söyle bi durum war giris yaptıktan sonra localhost/oyun.php yi acarsam aynı kullanıcı ile acılıyor ve yenileme yapınca yine aynı sayfada aynı kullanıcı oturumuyla kalabiliyorum
    yalnız cerceve sistemi kullandıgım icin normalde yenilenme yapınca oturum acılmamıs halde açılış sayfasına dönüyor
     
  8. ArjantinTango

    ArjantinTango Aktif Üye

    Kayıt:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    289
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Dans Eğitmeni
    Şehir:
    İstanbul
    <? ob_start(); ?>
    <?php session_start();?>
    Bence bunu dene ob_startin ustunde baska hic bir kod olmasin htm dahil
     
  9. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    tmp klasorune bak bakalım sessionların durumu refresh yapınca noluyor...eger tekrar bir aynısından baska session dosyası olusturuyorsa arjantintangonun dedigini yapacaksın...

    iyi calısmalar...
     
  10. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    sayfayı tamamen kapatıp tekrardan acmadıgım sürece problem cıkrtmıyor yani yenilesemde yeni bi dosya acılmıyor
    acaba sayfaları birbirine baglarkenmi bi hata yaptım? bu olabilirmi cünkü cerceve deilde direk sayfayı kulanırsam ve yenilersem bi problem cıkmıyor
     
  11. ArjantinTango

    ArjantinTango Aktif Üye

    Kayıt:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    289
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Dans Eğitmeni
    Şehir:
    İstanbul
    session_start();
    sen bu komutu sadece bir kere kullanıyorsun dimi? Yani diger sayfalara gecerken bu komut yok. Ayrica web browserin cachi de kullaniciyi tutuyor olabilir. Bu bir olasilik.


    Senay Gokyildiz
     
  12. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    O.O
    ben session ile kullanici adini hangi sayfaya cekmem gerekiyosa o sayfada kullanıyorm yanlışmı bu ?
    yani birden fazla sayfada kullanılmazmı?
     
  13. deathisonitsway

    deathisonitsway x-coder

    Kayıt:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6,145
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Meslek:
    php-coder
    Şehir:
    abroad
    hayır diger sayfalarda olusan sessionı cagırabilmen icin oturumu çağırman lazım ...

    olusan.php

    PHP:

    session_start
    ();

    $_SESSION['adi']="deathisonitsway";


    diger.php

    PHP:

    session_start
    ();

    echo 
    'adiniz.'.$_SESSION['adi'].'<br>';

     
  14. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    tamam işte bende hata yok ozmn O.O

    yani bende böle yapıorm session_start(); ı ekliyorum kullanıcı adını cekecegım sayfaların basına
     
  15. uteria

    uteria Üye

    Kayıt:
    24 Haziran 2008
    Mesajlar:
    131
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    aha oldu O.O
    menu.php de 2 kere deger vermisim su $_SESSION['kullaniciadi']; degerine
    cok tesekkur ederim ilgilenenlere :D
    (söylemeden gecemicem coolturk haric cunku ilgilenmek yerine ignelemek cazip geldi sanırım ona :( )