Duyuruyu Kapat
Facebook Gözat
Twitter Gözat

Resim Aratmak

Konu, 'PHP' kısmında ReinhardGehlen tarafından paylaşıldı.

  1. ReinhardGehlen

    ReinhardGehlen Üye

    Kayıt:
    2 Aralık 2002
    Mesajlar:
    146
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Imagination
    Şehir:
    Antalya
    Merhaba dostlar.

    Arkadaşım ASP ile ufak bir dosya hazırlamış, http://www.siteadi.com yazdığınızda, ve belirli bir boyut verdiğinizde, url girdiğiniz site içindeki bütün .jpg dosyalarını aratıp resimlerin linklerini liste halinde yazdırıyor. Site içi arama motoru.

    Aynı şeyi php ile yapmak mümkün mü? mümkünse kaynak kodlarını nerde bulabilirim?

    tşk.
     
  2. Mingitau

    Mingitau Misafir

    Mümkün olabilir.Ancak daha önce bu tip bişi görmedim nasıl yaptığı konusnda teknik detay verseniz.. Ne gibi bir yöntem kullanmış?
    Bir benzeri çıkarılabilir....
     
  3. Sahin

    Sahin Daimi Üye

    Kayıt:
    28 Mayıs 2002
    Mesajlar:
    8,943
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bu tip bir şey googleda var, image aratıyorsunuz çıkan sonuçlarda herhangi bir resmin kaynagından daha fazla sonuç aratabiliyorsunuz, sanırım zor olmasa gerek.
     
  4. ReinhardGehlen

    ReinhardGehlen Üye

    Kayıt:
    2 Aralık 2002
    Mesajlar:
    146
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Imagination
    Şehir:
    Antalya
    PHP ile url verdiğimiz sayfada metin aratabiliyorsak, aynı aramayı sitenin kaynağı içinde yapabiliriz sanırım. O zaman <img> tagını aratıp sonucu listeletiriz.

    ama nasıl?
     
  5. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Duzenlı Ifadeler (Regular Expression) uzerıne arastırma yaparsan sonuca ulasabılırsın.. Ama kolay olmıycaktır.. Benzer bır projeye ceviz.net ahalısı de gırısmıstı, neden sonra yarım kaldı..

    Baslangıc ıcın:

    http://www.ceviz.net/php8.php?p=001

    Adresıne bı goz atabılırsın.. Duzenlı Ifadeler hakkında daha fazla sey ogrendık ten sonra PHP yardımıyla bı sayfayı acıp,

    $sayfa = fopen( "index.htm" , 'r' );

    Ogrendıklerını bu $sayfa degıskenı uzerınde uygulaman cozum ıcın yeterlı olucaktır..
     
  6. muharrem_tac

    muharrem_tac Bilgisayarcý

    Kayıt:
    17 Ekim 2002
    Mesajlar:
    3,948
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Yazılım Geliştirici
    Şehir:
    İstanbul
    Tüm sayfa içerikleri veritabanından geliyorsa normal bir LIKE SQL sorgulaması da işe yarayabilir.Regex araması link verilmemiş ya da gizli bırakılmış resimleri de gösterecektir.Tabii bu "site içi arama motoru" olacaktır.
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Mart 2003
  7. ReinhardGehlen

    ReinhardGehlen Üye

    Kayıt:
    2 Aralık 2002
    Mesajlar:
    146
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Imagination
    Şehir:
    Antalya
    Ben tasarımcıyım. Doğal olarak bol miktarda resime ihtiyacım var.
    Resim arşivi oluşturmak için google'da resim aratıyorum, bulduğum sayfada resme sağ tıklayıp "download all by flashget" komutunu veriyorum, flashget içinde hız limitini 1kb olarak ayarlıyorum, hem traffic yoğunlaşmıyor hem de bir yandan resim arşivime yenileri ekleniyor.
    Bu karmaşık bir yöntem.

    Başka bir yöntem ise, konuyla ilgili Program kullanmak. Web sayfa url verdiğinizde sayfa içinde istediğiniz boyutta tüm resimeri tarıyor, ve onları indiriyor. Ama her progamın kendine göre dezavantajları var. Mesela download için hız limiti koyamıyor, veya gereksiz dosyaları aratıyor, veya resim indirme limitleri var.

    Bir diğer yöntemi ise arkadaşım kullanıyor. Asp bilgisi var. Verdiğimiz url içindeki tüm *.htm dosyalarını okuyor, uzantısı .jpg olan dosyaların tam adreslerini liste halinde alıyor. (url listesini pek çok download programı -başta flashget işleyebiliyor)
    ASP dosyasının kaynak kodlarını sözde arkadaşım vermiyor.

    Bunu PHP ile yapabilecek birinden yardım bekliyorum.
     
  8. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Yardımdan kastın anahtar teslım kod yazmakmı yoksa takıldıgın yerde yardımcı olmakmı?

    Dogrusu urlsını verdıgın sıteyı nasıl ındexlersın bılmıyorum ama bunu basardıktan sonra sayfalar ıcınde *.gif, *.jpg degerlerını aratıp ıfadeyı buldugun yerın sonundan ornegın " karakterıne rastlayana kadar gerıye dogru alabılırsın.. Bu

    <img src="Image/herhangi.gif">

    gibi bir tagda isene yarıyacaktır.. Elde ettıgın sonuca sitenin urlsını ekledıgınde resimin urlsını elde etmıs olursun..

    Tabı daha farklı bı cok yol olabılır.. Hatta tek bır regex deseni ıle dahı bunu yapabılırsın.. Denemeye basla ıstersen..
     
  9. ReinhardGehlen

    ReinhardGehlen Üye

    Kayıt:
    2 Aralık 2002
    Mesajlar:
    146
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Imagination
    Şehir:
    Antalya
    Arama işi yapılabilir ama benim takıldığım yer, bir sayfanın içeriğini değişkene atadıktan sonra değişkeni ekrana yazdırmak istediğimde explorer kodları yorumluyor, sanki include yapmışım gibi sayfanın kendisini gösteriyor.
    Değişkene atadığım sayfanın kaynağını, html'nin yorum yapmasını önleyerek sayfaya yazdıramazmıyım??
     
  10. HunTER

    HunTER ...

    Kayıt:
    15 Ağustos 2002
    Mesajlar:
    8,684
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Meslek:
    Web Programlama
    Şehir:
    İstanbul
    Yapabılırsın:

    PHP:
    $sayfa fopen"index.htm" 'r' );
    $sayfa htmlspecialchars($sayfa);

    echo 
    "<pre>".$sayfa."</pre>";
    Yukardakı "htmlspecialchars" fonksıyonu html ıcındekı ozel karakterlerı (<> gıbı) yorumlanamıyacak sekılde degıstırıyor.. Ama bunu neden yapmak ıstedıgını anlamadım?